Kunststof Kozijnen (met HR glas) [Update 2024]

Wil je energie besparen, het aangenaam warm hebben en je huis meer waard maken? Kies dan voor kunststof kozijnen met hoogrendementsglas.

Wat er allemaal bij komt kijken lees je in deze gids. Van het kiezen van het juiste glas tot de kosten van kunststof kozijnen.

Vergelijk kunststof kozijnspecialisten
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wanneer moet ik mijn kozijnen vervangen?

Hieronder lees je wanneer het (de hoogste) tijd is om je oude kozijnen te vervangen voor nieuwe, energiezuinige kozijnen.

  • 1. Tocht rondom glas: Als de overgang tussen het glas en het kozijnprofiel zodanig verouderd is dat je er lucht voelt stromen (koudeval) is het tijd voor vervanging. Ook het glas kan ‘lek’ zijn waardoor de isolatiewaarde verslechterd is.
  • 2. Houtrot: Zitten er op veel plekken houtrot in je houten kozijnen? Dan is het wellicht tijd voor nieuwe kozijnen. Je kunt het houtrot repareren en overschilderen, wat natuurlijk ook geld kost.
  • 3. Verkleurde kunststof kozijnen: Verkleurde kozijnen zien er niet netjes uit. Als je kunststof kozijnen wel goed isoleren kun je het zo laten. Maar verkleurde kunststof kozijnen kunnen er op duiden dat je kozijnen zijn veroudert en niet meer goed isoleren.
  • 4. Hang- en sluitwerk:  Heb je al eens goed het hang en sluitwerk nagelopen? Als de kozijnen niet goed sluiten krijg je kieren en verlies je warmte. De sluitingen hoeven maar een klein beetje uit het lood te zitten en je verliest al aardig wat warmte uit huis. Daarnaast is veroudert hang-en sluitwerk inbraakgevoeliger.
  • 5. Energierekening verlagen:  Bij oude kozijnen heb je vaak last van warmteverlies. Hierdoor moet je meer stoken. Met nieuwe kozijnen houdt je de warmte binnen en bespaar je energie.

Voordat het rubber en het hang- en sluitwerk verder verslechteren kun je het beste kiezen voor nieuwe kunststof kozijnen. Vraag hier offertes aan bij kunststof kozijnspecialisten.

Voordelen van kunststof kozijnen

Hieronder de voordelen van het plaatsen van nieuwe kozijnen met HR glas.

  • 1. Aangenaam warm: Doordat je minder warmte verliest wordt het ook aangenaam warm in huis. Zorg naast kozijnen ook voor andere isolatiemaatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.
  • 2. Hoge isolatiewaarde: Kunststof kozijnen zijn voorzien van luchtkamers, waardoor warmte binnen blijft en de kou buiten. De combinatie kunststof kozijnen en isolerend glas zorgt voor de beste energiebesparing. Over de isolatiewaarde lees je meer onder het kopje ‘Isolatiewaarden van kunststof kozijnen en HR glas‘.
  • 3. Warmtepomp en lage temperatuur verwarmingssysteem: Door te isoleren en te kiezen voor isolerende kunststof kozijnen is je huis beter geschikt voor een lage temperatuur verwarmingssysteem. Met een lage temperatuur verwarmingssysteem zoals een warmtepomp, warm water vloerverwarming en LTV radiatoren bespaar je extra op je energierekening.
  • 4. Geluiddempend: Kunststof kozijnen zijn geluiddempend. In combinatie met HR glas wordt het geluid verder gedempt. Vooral HR++ en triple glas dempen geluid goed.
  • 5. Lijkt steeds meer op hout:  Kunststof kozijnen zijn steeds moeilijker te onderscheiden van houten kozijnen. Dit komt door het profiel en de folie.
  • 6. Onderhoudsvriendelijk: Kunststof kozijnen vragen weinig tot geen onderhoud. Schilderen is niet nodig, dit bespaart enorm op tijd en schilderskosten.
  • 7. In verschillende kleuren verkrijgbaar: Je kunt kunststof kozijnen in veel verschillende kleuren krijgen. Je bent niet gelimiteerd tot enkel witte kozijnen. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Kunststof kozijnen in verschillende kleuren‘.

Profiteer ook van de voordelen van kunststof kozijnen. Vraag hier offertes aan voor kunststof kozijnen.

Isolatiewaarden van kunststof kozijnen en HR glas

De isolatiewaarde geeft aan in hoeverre het warmte vast wordt gehouden.

De isolatiewaarde van een kunststof kozijn met HR glas wordt uitgedrukt in U. Hoe lager de U-waarde hoe beter het kozijn en glas isoleert.

Je hebt verschillende U-waarden.

  • Ugl of Ug: Dit is de U-waarde van het hoogrendementsglas. HR+++ heeft bijvoorbeeld een lagere Ugl waarde dan HR+ glas. De ‘gl’ of ‘g’ staat voor ‘glass’.
  • Ufr of Uf: Deze U-waarde geeft de isolatiewaarde aan van het kozijn zelf.  De ‘fr’ of ‘f’ staat voor ‘frame’ (profiel).
  • Uw: Dit geeft de isolatiewaarde aan van het kunststof kozijn + het HR glas samen. De ‘w’ staat voor ‘window’.

Lees hier uitgebreide informatie over U-waarden.

Hout, kunststof of aluminium

Je kunt kiezen voor verschillende soorten kozijnen. Zo heb je isolerende kunststof, klassieke houten en strakke aluminium kozijnen.

Maar welke isoleert het beste?

Kunststof kozijnen isoleren het beste met een gemiddelde U-waarde van 1,8. Dit komt door de luchtkamers in het kozijnprofiel. Er zitten soms wel 6 kamers die zorgen voor minder warmteverlies.

Houten en aluminium isoleren ook redelijk goed. Dit komt omdat isolerende glas een belangrijk deel van de isolatiewaarde voor hun rekening nemen. Het glas beslaat natuurlijk een groot deel van het raam. Kies daarom voor isolerende HR-glas bij je kozijnen.

Hier kom je meer te weten over isolerende kozijnen.

Soorten hoogrendementsglas

Als je standaard of maatwerk kunststof kozijnen koopt, dan kies je daarbij vaak ook voor nieuw HR glas.

Maar wat is HR glas precies en voor welk soort moet ik nu kiezen?

  • Standaard HR-glas: De eerste generatie hoogrendementsglas heeft een coating op het glas waardoor het beter isoleert dan standaard dubbel glas.
  • HR+: De tweede versie heeft naast de coating ook edelgas tussen de twee glasplaten (spouw). Door die gas isoleert het beter dan het standaard hoogrendementsglas.
  • HR++: Dit type heeft een coating op het glas en edelgas tussen de glasplaten. Het verschil met HR+ is dat de spouw (ruimte tussen de glasplaten) breder is.
  • HR+++: Dit type HR-glas heeft geen twee maar drie glasplaten. Vandaar de drie plussen. Het glas heeft een coating en tussen de platen zit edelgas.

Voor HR++ glas wordt het meest gekozen. Dit komt omdat HR++ ruim voldoende isoleert en stukje voordeliger is dan HR+++ glas.

HR glas in bestaande kozijnen

Je kunt er voor kiezen om alleen het glas te vervangen en niet je kozijnen. Alleen het glas vervangen is natuurlijk voordeliger.

Helaas zitten er wel nadelen aan.

  1. Isolerende werking:  Oude kozijnen isoleren vaak niet zo goed als glas in nieuwe kunststof kozijnen. Heb je een paar jaar geleden je kozijnen vervangen en je wilt beter glas, dan is het vervangen van glas een prima idee. Vraag hier offertes aan om je glas te vervangen. Maar zijn kozijnen al meer dan 10 jaar oud, dan kun je beter voor nieuwe kozijnen kiezen. Zeker als het houten kozijnen betreft.
  2. Gewicht:  Oude kozijnen kunnen niet altijd het gewicht van HR++ of HR+++ dragen. Dit komt omdat er meerdere glasplaten nodig zijn voor het isolerende effect. Daarnaast is hoogrendementsglas vaak te zwaar.
  3. Dikte: Als je kozijnen hebt met enkel glas, kan de dikte van hoogrendementsglas een probleem zijn. Oude kozijnen zijn soms te smal om HR glas in te plaatsen. Kies ook voor goed isolerend glas in je bestaande of nieuwe kozijnen. Vraag hier gratis offertes bij kozijnspecialisten.

Soorten kunststof kozijnen

Je kunt uit verschillende soorten kunststof kozijnen kiezen.

De onderstaande kozijnen kun je zien als basiselementen. Er is nog veel meer keus en er zijn heel veel combinaties mogelijk. Bijvoorbeeld één kozijn dat bestaat uit drie vlakken met twee draai/kiepraam en een vast raam in het midden.

Ook kozijnen met geïntegreerde rolluiken is mogelijk, voor bijvoorbeeld je dakkapel.

Maar om het overzichtelijk te houden vind je hieronder enkel de basiselementen.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is. Vraag advies aan kunststof kozijnspecialisten. Vraag hier offertes aan.

1. Vast kunststof kozijn

Een vast raamkozijn is de meest simpele vorm. Dit type kozijn is niet mogelijk om open te zetten. Het voordeel van een vast kozijn is dat het ook het meest lastig is om in te breken. Er zijn verschillende soorten vaste kozijnen. Met verschillende tussenstijlen, met bovenlicht of in de vorm van een bloemkozijn.

Voorbeeld Kosten Vast Kunststof Kozijn

2. Draai / kiepraam

Dit type kozijn zie je steeds meer. Met een draai / kiepraam kun je het kozijn geheel openzetten of op de kiepstand, op een kiertje.

Kosten Kunststof Draai / Kiepraam Voorbeeld

3. Valraam

Een valraam vind je vaak boven een vast kozijn in een badkamer, keuken en slaapkamer. Kortom, ruimtes waar veel gelucht moet worden.

Een valraam is veiliger dan een draai/kiepraam, omdat je er niet doorheen kunt kruipen.

4. Uitzetraam

Een uitzetraam is een soort omgekeerde valraam. Bij een uitzetraam zitten de scharnieren aan de bovenzijde waardoor het raam aan de onderzijde wordt geopend.

5. Schuifraam

Met een schuifraam krijg je een klassieke uitstraling. In Nederland zie je dit type kozijn niet vaak, wat het wellicht aantrekkelijker maakt om voor te kiezen.

Je kunt een schuifraam kopen die je horizontaal openschuift en een variant die verticaal opent.

Schuifraam

6. Stolpraam

Dit type raam zie je net als de kunststof schuifraam ook niet veel. Een stolpraam bestaat uit twee delen. Je hebt een actief en passief deel.

Je kunt pas het passieve deel openslaan als het actieve deel ook is geopend. Ze zijn met elkaar verbonden.

Stolpraam

7. Kunststof deur

Een kunststof deur is makkelijk in onderhoud. Het is eenvoudig schoon te maken en het kunststof hoef je niet te schilderen.

Tegenwoordig heb je kunststof deuren die praktisch niet te onderscheiden zijn van houten deuren.

Kunststof Deur Kosten

Profiel

Er bestaan de bovenstaande varianten ook verschillende profielen. Je kunt de profielen onderverdelen in twee groepen.

Vlak profiel: Het vlakke profiel is de meest voordelige profiel. De eerste kunststof kozijnen hadden allemaal een vlak profiel. De laatste jaren wordt het veruit het meest gekozen voor een verdiept profiel.

Verdiept kunststof kozijn

Verdiept profiel: Het verdiept profiel zie je het meest in Nederland. Dit profiel lijkt ook iets meer op een houten kozijn. Zeker als er HVL verbinding wordt gebruikt is het verschil tussen hout en kunststof moeilijk te zien.

Vlak profiel bij kunststof kozijn

Bron foto’s: indiamart.com

Hier lees je meer over kozijnprofielen

Kunststof kozijnen met wienersprossen

Wienersprossen zijn inwendige kruisroeden. De roeden zit tussen de twee glasplaten in en verdeelt het glas in meerdere vlakken.

Een kruisroede geeft een authentieke uitstraling.

Op plek waar de inwendige kruisroede (Wienersprossen) zit wordt aan de buitenzijde een houten of kunststof kruisroede gemonteerd.

Hieronder zie je een voorbeeld van Wienersprossen.

Interne Kruisroede

bron: budvarcentrum.de

Kunststof kozijnen met roeden

Bij kunststof kozijnen met kruisroeden wordt de glas oppervlakte verdeeld in verschillende vakjes.

De roeden zitten aan de buitenkant, met eventueel Wienersprossen aan de binnenzijde. Het glas lijkt uit verschillende delen te bestaan maar het zijn gewoon spijlen tussen en op het glas.

Kunststof kozijnen in verschillende kleuren

Witte kunststof kozijnen zijn de standaard. Maar je kunt ook voor andere kleuren en tinten kiezen.

Naast wit wordt het meest gekozen voor grijstinten en bruintinten om het kunststof meer op hout te laten lijken.

Grijze kunststof kozijnen

Bron foto: anglianhome.co.uk/double-glazing-windows/bay/upvc/gallery

Bruine kunststof kozijnen

Bron foto: Indiamart.com

Welke kleur kozijnen kies jij? Vraag offertes aan voor kunststof kozijnen.

Kozijnen wrappen

Wil je de bestaande kunststof kozijnen  een nieuwe kleur geven? Dan kun je het kunststof (laten) verven, maar wrappen is vaak effectiever en sneller.

Er zijn verschillende soorten folies verkrijgbaar. Met bijvoorbeeld een metallic look of juist een houteffect.

Veel gestelde vragen over kunststof kozijnen

Hieronder vragen die wij vaak gesteld krijgen.

1. Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Ongeveer 50 jaar. Bij goed onderhoud, kunnen kunststof kozijnen meer dan 50 jaar meegaan.

Het is belangrijk om het hang-en sluitwerk te onderhouden. Viezigheid op de kozijnen kan op een gegeven moment voor problemen zorgen en de levensduur verkorten.

2. Waarom zitten er gaatjes in het profiel van de kunststof kozijnen?

Bij kunststof kozijnen kun je bovenaan en onderaan gaatjes aantreffen. Dit zijn geen productiefoutjes. Het zorgt ook niet voor warmteverlies.

Maar waarvoor zijn die gaatjes in kunststof kozijnen dan bedoeld?

De gaatjes zorgen voor de ontluchting en afwatering. Zouden er geen gaatjes in het profiel zitten dan zou het water de stilstaande lucht vacuüm zuigen en de kozijnen beschadigen.

3. Hoe zit het met btw op kunststof kozijnen?

Wat betaal je nu aan btw op kozijnen en glas? Hieronder een overzicht:

  • Kozijnen (zonder glas): Voor de kunststof kozijnen en het monteren ervan betaal je het hoge 21% btw-tarief.
  • Glas in nieuwe (kunststof) kozijnen: Voor het monteren van het glas in de kozijnen betaal je 9% btw. Dit moet wel isolatieglas zijn.
  • Glas vervangen in bestaande kozijnen: Ook als je het glas laat vervangen in je bestaande houten of kunststof kozijnen betaal je 9% btw over de arbeid.

4. Zijn kunststof kozijnen fiscaal aftrekbaar?

De kosten voor kunststof kozijnen zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Gebruik je een lening om je huis mee te verduurzamen en kunststof kozijnen te bekostigen? Dan is de rente van die lening wel fiscaal aftrekbaar.

5. Heb ik een vergunning nodig om kozijnen te plaatsen?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig. In de meeste gevallen heb je voor een monumentaal pand een vergunning nodig voor kozijnen. In alle andere gevallen hoogstwaarschijnlijk niet.

Om er zeker van te zijn dat je geen vergunning nodig hebt kun je het beste contact opnemen met je gemeente. Je kunt beginnen door ‘gemeente (vul hier je gemeente in) omgevingsvergunning’ in Google te typen. Zo kom je sneller bij de juiste afdeling.

6. Kunststof kozijnen uit Duitsland: is dat slim?

Je kunt in Duitsland je kunststof kozijnen kopen. Kunststof kozijnen zijn in Duitsland een goedkoper dan in Nederland en de kwaliteit is goed.

Je moet er wel rekening mee houden dat ze wel naar Nederland getransporteerd moeten worden. Dit kun je zelf regelen of uitbesteden aan de fabrikant in Duitsland. Daarnaast moet de plaatsing van de kozijnen in Nederland geregeld worden.

Als je zelf de maten gaat doorgeven kunnen er foutjes insluipen. Als je eenmaal de kozijnen in Nederland hebt is dit lastig om die foutjes op te lossen.

7. Kun je kunststof kozijnen leasen?

Naast het kopen kun je ook kunststof kozijnen ‘leasen’. Het is eigenlijk de verkeerde term, omdat het een betaalplan betreft. Het is eigenlijk kopen op afbetaling.

Maar ondanks dat, wordt de term toch gebruikt. Je wordt direct eigenaar van de kozijnen en betaald de kozijnen in een langere periode af.

Geld + kunststof kozijnen

Hieronder lees je meer over de kosten, terugverdientijd en besparingen van kunststof kozijnen.

Kosten van kunststof kozijnen met HR glas

Je kunt kunststof kozijnen zelf kopen en een kunststof kozijnspecialisten inhuren in de buurt voor de montage.

In de meeste gevallen is het slimmer om een kozijnspecialist in te schakelen en het hele traject uit te besteden. Vraag hier gratis offertes aan bij kozijnspecialisten.

De onderstaande kosten zijn inclusief btw, verwijderen van de oude kozijnen en het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen (met HR++). (Hierbij is de subsidie op hoogrendementsglas niet meegenomen)

Type woning Gemiddelde Kosten
Kleine woning €8.915
Rijtjeswoning €13.250
Twee-onder-één-kap / Hoekwoning €15.200
Vrijstaand huis €19.535

Subsidie?

Er is via de ISDE, subsidie beschikbaar voor hoogrendementsglas, kozijnpanelen (foto hieronder) en kunststof deuren.

Voorbeeld van kozijnpanelen

Bron foto: milin.nl

De subsidie wordt alleen berekend over het glas en niet het kozijn als geheel.

Er zijn twee type glas waarover je subsidie ontvangt. HR++ en triple HR+++ glas.

Subsidiebedragen?

Er zijn twee verschillende subsidiebedragen. Het bedrag is afhankelijk van het aantal maatregelen.

  • 1 maatregel: Kies je enkel voor het vervangen van glas (of HR-glas met kozijnen) dan ontvang je het lage subsidiebedrag.
  • 2 maatregelen: Combineer je nieuw glas (met kozijnen) met andere duurzame maatregelen zoals isolatie of een warmtepomp? Dan ontvang je het hoge subsidiebedrag.

Over welke bedragen gaat het dan?

  • HR++: €23 per m² (1 maatregel) – €46 per m² (2 maatregelen).
  • Triple glas: €65,50 per m² (1 maatregel) – €131 per m² (2 maatregelen).

Er zijn diverse voorwaarden om de bovenstaande te ontvangen. Hier kom je meer te weten over subsidie op hoogrendementsglas en de voorwaarden.

  • Deuren met HR-glas (min 8 m²- max 45 m²): Bij 1 maatregel ontvang je €23 per deur met HR++. Bij HR+++ is dit €65,50. Bij 2 maatregelen is dit €46 voor HR++ glas en €131 bij triple glas in een deur.
  • Panelen: Voor de kozijnpanelen is het subsidiebedrag afhankelijk van de isolatiewaarde. Voor HR++ en driedubbel glas is de subsidie hetzelfde. Als de kozijnpanelen een U-waarde heeft van tussen de 1,2 en 0,7, dan is het bedrag €10 per m². Voor een U-waarde lager dan 0,7 is de subsidie €45 per m². Als je het combineert met andere duurzame maatregelen zoals dakisolatie of een warmtepomp, dan zijn de subsidiebedragen het dubbele; dus €20 per m² (U 1,2 – 0,7) of €90 per m² (minder dan U 0,7).

Gasprijzen gaan omhoog

De gasprijzen zijn flink gestegen in 2022 en waren blijvend hoog in 2023. In 2024 is de gemiddelde gasprijs €1,5 per m³. De prijs per m³ is een gemiddelde, de gasprijs verschilt namelijk per leverancier en je energiecontract.

Door de stijging wordt het dus nog belangrijker om in energiezuinige maatregelen te investeren. Denk aan dakisolatie, spouwmuurisolatie en natuurlijk energiezuinige kozijnen.

Wat bespaar ik met kunststof kozijnen?

Hieronder zie je hoeveel je bespaart met kunststof kozijnen. Hiermee kun bovendien je de terugverdientijd uitrekenen om te zien hoe snel je de investering eruit hebt. Hier kom je meer te weten over de besparingen op kunststof kozijnen.

De onderstaande besparingen zijn gebaseerd op kunststof kozijnen met HR++ glas (meest gekozen) ten opzichte van kozijnen met enkel glas.

Besparingen p. jaar in € Besparing in m³
Klein huis (12 m²) €488 325 m³
Rijtjeshuis (20 m²) €730 485 m³
Twee-onder-één-kap (32 m²) €1.125 750 m³
Hoekwoning (32 m²) €1.125 750 m³
Vrijstaand huis (45 m²) €1.465 975 m³

Terugverdientijd van kunststof kozijnen

Met de energiebesparingen kun je de terugverdientijden van kunststof kozijnen achterhalen. De formule om de terugverdientijd te berekenen ziet er als volgt uit.

Kosten / besparing per jaar = terugverdientijd in jaren (zonder aftrek subsidie)

Zoals je ziet heb je naast de besparingen ook de gemiddelde kosten nodig voor de berekening… Hier lees je meer over onder het kopje ‘Kosten van kunststof kozijnen met HR glas‘.

Uitgebreide informatie over de terugverdientijden van kunststof kozijnen lees je hier.

Voorbeeld

In de berekening hieronder zie je de gemiddelde terugverdientijd van alle type woningen.

Gemiddeld kost het vervangen van kunststof kozijnen €14.225 en bespaar je gemiddeld €952 per jaar.

De formule ziet er dan als volgt uit:

€14.225 / €952 = 14 jaar (zonder aftrek van subsidie)

Terugverdientijd van kunststof kozijnen met aftrek van subsidie

Er is subsidie beschikbaar voor HR++ of HR+++ glas in je kunststof kozijnen. Door de subsidies zijn de gemiddelde kosten lager en dus de terugverdientijd korter.

Hieronder zie je de gemiddelde terugverdientijden met de aftrek van de twee verschillende subsidiebedragen.

Type woning 1 maatregel 2+ maatregelen
Klein huis €8.639 / €488 =
17 jr
€8.363 / €488 =
16,5 jr
Rijtjeshuis €12.790 / €730 =
17 jr
€12.330 / €730 =
16 jr
Twee-onder-één-kap €14.464 / €1.125 =
12 jr
€13.728 / €1.125 =
11,5 jr
Hoekwoning €14.464 / €1.125 =
12 jr
€13.728 / €1.125 =
11,5 jr
Vrijstaand huis €18.500 / €1.465 =
12 jr
€17.465 / €1.465 =
11 jr

Leningen

Kunststof kozijnen met hoogrendementsglas zijn prijzig. Alhoewel je de investering terugverdient, moet je eerst eerst kosten maken.

Heb je niet direct geld om de kunststof kozijnen te vervangen? Dan kan een duurzame lening uitkomst bieden.

Let op. Het blijven leningen. Dus je moet het geld en de rente binnen de looptijd afbetalen.

Hieronder vind je de twee meest bekende ‘groene’ leningen.

  • Energiebespaarlening: Bij de Energiebespaarlening kun je tussen de €5.000 en €25.000 lenen. De lening heeft een vast rentetarief en kun je vervroegd boetevrij aflossen. Lees hier de voorwaarden van de Energiebespaarlening voor kunststof kozijnen.
  • Duurzaamheidslening: Een lokale versie van de Energiebespaarlening is de Duurzaamheidslening. Deze ‘groene’ lening is niet in elke gemeente beschikbaar. Op svn.nl kun je zien of de Duurzaamheidslening beschikbaar is in jouw gemeente.
  • GreenLoans: Deze lening is een initiatief van ABN AMRO. Bij GreenLoans kun je tussen de €5.000 en €50.000 lenen voor duurzame maatregelen. Lees hier meer over de voorwaarden van GreenLoans.

Kunststof kozijnspecialisten

Interesse in het vinden van een goede kunststof kozijnspecialist? Hieronder lees je hier tips en info over.

Brancheverenigingen en keurmerken

In de kunststof kozijnen branche zijn de meeste specialisten lid van VKG. De afkorting staat voor ‘Vereniging Kunststof Gevelindustrie’. Vanuit de vereniging wordt er zowel kennis gedeeld met de leden als met huiseigenaren.

Alle soorten bedrijven binnen de kozijnen branche kunnen lid worden van VKG. Dus zowel kozijn fabrikanten als montagebedrijven.

VKG heeft ook een keurmerk.

VKG Keurmerk: Het VKG keurmerk is bedoeld voor zowel fabrikanten van kozijnen als montagebedrijven. De hele keten wordt gecontroleerd op kwaliteit.

VKG keurmerk - Kunststof kozijnen

KOMO keurmerk: Het KOMO keurmerk krijgt een kunststof kozijnspecialist als het bedrijf volgens bepaalde standaarden werkt.

KOMO keurmerk logo

PKVW: Deze afkorting staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk geldt wordt uitgegeven nadat kozijn is aangebracht. Dit keurmerk controleert de kozijnen op inbraakgevoeligheid.

PKVW keurmerk

Garanties

Bij de bedrijven die aangesloten zijn bij VKG krijg je 10 jaar garantie op montage, productie en op kleur. Kunststof kozijnspecialisten zijn vrij om de garantieduur te verlengen. Sommige bedrijven geven 20 of meer jaar garantie.

Aanvragen van kunststof kozijn offertes

Je kunt op internet gaan zoeken naar kozijnspecialisten, maar je kunt ook tijd en moeite besparen door de WarmerHuis offerteservice voor kozijnspecialisten te gebruiken.

Bij het invullen van het formulier kun je het beste zo volledig mogelijk zijn.

  • Waar zijn je huidige kozijnen van gemaakt? Kunststof, hout of aluminium?
  • Hoe oud zijn de huidige kozijnen;
  • In wat voor type HR glas heb je interesse;
  • Wat voor type woning heb je;
  • Wat zijn de afmetingen van de kozijnen;
  • Hoeveel vaste en hoeveel draai-kiepraam kozijnen wens je;
  • Wil je ook een kunststof deuren laten plaatsen.

Vraag gratis kunststof kozijn offertes aan

Vraag hieronder direct gratis offertes aan voor kunststof kozijnen. Je ontvangt meerdere offertes van kunststof kozijnspecialisten en is geheel vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten