Douchegordijn Schoonmaken En Uitwassen

Een douchegordijn staat bloot aan water en zeep. Na een tijdje word je douchegordijn vies en ontstaat er aanslag, hoe goed je de badkamer ook schoonmaakt. Tijd om je douchegordijn aan een schoonmaakbeurt te onderwerpen.

Lees hier de tips over het schoonmaken van jouw douchegordijn of bad gordijn.

Douchegordijn uitwassen en reinigen

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Waarom Wordt Een Douchegordijn Zo Vies?

Douchegordijnen worden relatief snel vies omdat ze in een vochtige omgeving hangen. Elke keer als je doucht vult de ruimte zich met warmte en vocht. Dit is de ideale omgeving voor schimmel om te groeien.

Als je aan het douchen bent haal je vuil van je lichaam. Dit gaat het meeste weg door het putje. Maar ook een beetje vuil kan in de lucht komen en zich aan het douchegordijn hechten.

Een douchegordijn met vlekken en soms misschien wat schimmel betekent niet per se dat je douche / badkamer vies is. Maar het is wel belangrijk om het douchegordijn op tijd te wassen voordat het wel schadelijk wordt.

In de volgende alinea’s lees je meer over het schoonmaken van een douchegordijn met een wasmachine of met de hand.

Wil je de hele badkamer aanpakken, dan kun je hier een uitgebreid stappenplan vinden over het schoon krijgen van je badkamer.

Douchegordijn Uitwassen In De Wasmachine

De makkelijkste manier om een douchegordijn schoon te krijgen is door gebruik te maken van de wasmachine.

Zet de wasmachine wel op een lage temperatuur. Bij hogere temperaturen bestaat de kans dat de douchegordijn smelt. Zet de wasmachine op een temperatuur van 30 of 40 graden Celsius (°C).

Je kunt gewone wasmiddel gebruiken om de douchegordijn schoon te krijgen. Als je enkel het douchegordijn in de was stopt bestaat de kans dat het niet helemaal krachtig schoon wordt. Het wasmiddel kan makkelijk van het douchegordijn afglijden.

Voor het beste effect kun je het beste één of twee handdoeken erbij stoppen. De handdoeken schuren dan namelijk tegen het douchegordijn aan waardoor het beter schoon wordt gepoetst.

Als het wasprogramma is afgerond moet het douchegordijn niet in de droger stoppen. Hierdoor kan het douchegordijn alsnog smelten.

Hang het douchegordijn weer aan de ringen op en laat het drogen. Je kunt het uiteraard ook buiten neerleggen in de zon om te drogen om het daarna terug te hangen voor de douche of voor het bad.

Harde Vlekken Verwijderen

Als gewone wasmiddel niet voldoende blijkt te zijn om je douchegordijn schoon te krijgen kun je ook witte azijn gebruiken.

Voeg 1 / 5 kopje witte azijn toe aan een 1 / 2 kopje gewone wasmiddel.

Was het douchegordijn ook op 30 of 40 graden Celsius (°C) en stop ook 1 á 2 handdoeken bij de was.

Je zult zien dat het witte azijn je douchegordijn weer laat stralen.

Na Het Douchen Of Badderen

Als je klaar bent in de douche of het bad is het belangrijk dat je het douchegordijn laat ‘ademen’.

Kortom trek het douchegordijn weer helemaal rond de douche of het bad nadat je er uit bent gestapt.

Hierdoor kan het douchegordijn makkelijker opdrogen en krijgt viezigheid en schimmel minder de kans om zich te gaan vermenigvuldigen.

Schoonmaken Van De Douchemat Of Badmat

Naast het uitwassen van de douchegordijn is het belangrijk om ook je douchemat goed te laten drogen.

Hier kunnen namelijk dode huidcellen en schimmels zich ophopen en er voor zorgen dat je het liefst je douchemat wilt weggooien.

Het beste kun je de douchemat ophangen zodat het meeste vuil en water van de mat druppelt en het in het doucheputje verdwijnt.

HuishoudenHuishouden

Vergelijkbare berichten