Slimme Laadpaal op Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en wil je zoveel mogelijk zonne-energie in je elektrische auto?

Lees hieronder meer over hoe je laadpalen combineert met je (toekomstige) zonnepanelensysteem.

Laadpaal specialisten vergelijken?
Ontvang gratis offertes van specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Waarom een laadpaal combineren met zonnepanelen?

Hieronder lees je de voordelen van zonne-energie voor je laadpaal.

1. Thuis laden op zonnepanelen: Het is de meest goedkope vorm van opladen: thuis je auto opladen met zonnepanelen. Je hoeft niet te betalen voor openbaar opladen, en de stroom van het net is niet nodig.

2. Groen: Je auto laadt je geheel op met groene stroom, of ieder geval een gedeelte. En je weet dat het stroom van je eigen zonnepanelen echt groen is. De groene stroom van het net is in veel gevallen toch groen grijs.

3. Terugverdientijd: Zonnepanelen kosten geld, net als bijna alles in het leven. Maar het interessante van zonnepanelen is dat je de investering na een x aantal jaren terugverdientijd. Deze ligt tussen de 7 en 9 jaar. Nog geen zonnepanelen? Vraag hier offertes aan bij zonnepanelen specialisten op WarmerHuis.nl.

Door gebruik te maken van de zonne-energie voor het opladen van je auto wordt de terugverdientijd van je zonnepanelen korter. Je hoeft minder of niets te betalen voor de stroom van het net om je EV te laden als je zonne-energie gebruikt.

De terugverdientijd kan enkele jaren dalen. Hoeveel het daalt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel zonne-energie gebruikt voor je auto.

Interesse in je een laadpaal met zonne-energie module? Vraag hier gratis offertes aan bij laadpaal specialisten.

Salderingsregeling

Een extra motivatie om zonnepanelen in te zetten voor het laden van je auto is de aflopende salderingsregeling.

Bij de salderingsregeling lever je overtollige energie van je zonnepanelen aan het net. Aan het eind wordt je elektriciteitsrekening verrekend met wat je hebt teruggeleverd. Als je hebt kunnen terugleveren kan je elektriciteitsrekening aan het eind van het jaar flink lager zijn.

Maar er komt een eind aan de salderingsregeling. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd, tot 0% in 2031.

Omdat de salderingsregeling wordt afgebouwd wordt het steeds interessanter om zoveel mogelijk van je eigen zonne-energie zelf te gebruiken en niet terug te leveren.

Door zoveel als mogelijk zonne-energie te gebruiken voor je auto, sla je twee vliegen in één klap. Goedkoop je auto opladen en geen stroom ‘weggooien’.

Interesse in zonnepanelen?

Heb je nog geen zonnepanelen? Vraag advies over de juiste hoeveelheid Wp en welke zonnepanelen geschikt voor je huis. Vraag hier gratis offertes aan voor zonnepanelen op WarmerHuis.nl

Wat zijn de beste laadpalen voor zonnepanelen?

De meeste laadpalen zijn geschikt in combinatie met laadpalen. De laadpalen kunnen via de meterkast zonne-energie gebruiken om te laden.

Maar er zijn ook laadpalen die slim weten om te gaan met zonne-energie van je PV-panelen.

Verschillende soorten solar laad opties

Verschillende merken hebben verschillende opties om beter om te gaan met zonne-energie.

In de praktijk komt 100% zonne-energie in je auto op het volgende neer…

  • Als de zonnepanelen (overtollige) energie leveren wordt de auto daarmee opgeladen.
  • Als de zonnepanelen geen energie leveren wordt de auto niet opgeladen, als je auto enkel met groene energie wilt opladen.

Je kunt ook voor mix kiezen. Dus dat bij te weinig energie via (dynamic) load balancing gewoon stroom van het net afhaalt en gebruikt om je auto op te laden. Zodra er weer genoeg zonne-energie is wordt dit gebruikt voor het opladen. Met deze optie ben je wel verzekerd dat je auto relatief snel wordt opgeladen.

Hieronder lees je meer over de specifieke opties van bekende laadpaal merken.

Eco-Smart

De Eco-Smart is de oplossing voor het groen opladen met je eigen panelen van het merk Wallbox.

  • Eco-stand: Je hebt bij verschillende modellen van Wallbox de mogelijkheid om het op Eco-stand te zetten. Dit is waar een mix van netstroom en zonnestroom wordt gebruikt
  • Full Green-stand: Bij de Full Green-stand wordt er 100% zonne-energie gebruikt. Het laden gaat wel vaak langzamer, maar is wel voordelig.

Solar Box

De solar box is een oplossing van het laadpaal merk Ratio.

  • Solar: Hierbij kan de auto geheel opgeladen worden met eigen 100% zonne-energie.
  • Fast modus: Hierbij wordt de auto sneller opgeladen met een mix van eigen zonne-energie en bij te weinig opbrengsten ook stroom van het net.

Andere merken

De andere a-merken hebben vergelijkbare opties om met (alleen) zonnepanelen je auto op te laden.

Zo heeft Easee de ‘Easee Solar Charge’ techniek en de kleine laadpaal van EO mini de optie ‘Solar Charging’.

Interesse in een laadpaal? Vraag advies. Vraag hier gratis offertes aan bij laadpaal specialisten.

Hoeveel laadpalen heb ik (extra) nodig om mijn auto op te laden?

Wil je zoveel mogelijk eigen groene energie in je auto laden? Dan moet je ook voldoende zonnepanelen hebben om dit te generen.

Als je uitgaat van 10.000 km per jaar en je wilt dit laden met 100% eigen groene zonne-energie dan heb je ongeveer 7 (extra) zonnepanelen nodig.

Bij meer kilometers of een ‘zwaardere’ elektrische auto heb je uiteraard meer PV panelen nodig.

Toekomst: een V2G laadpaal

Een V2G laadpaal kan heel interessant zijn in combinatie met zonnepanelen. Het staat nog wel in de kinderschoenen. Maar het is toch interessant om er even over te hebben.

Maar wat is een V2G laadpaal? Een V2G (Vehicle-to-grid) systeem kan niet alleen je auto opladen, maar de elektriciteit van je auto terugleveren aan je huis. Zo kun je de auto gebruiken als een soort accu.

Als bijvoorbeeld de zonnepanelen overdag je auto geheel hebben opgeladen, kun je ‘s avonds wat elektriciteit uit je auto accupakket snoepen om te gebruiken voor andere apparaten in huis.

Zo kun je meer zonne-energie gebruiken in huis, ook op momenten dat de panelen te weinig opleveren.

Offertes aanvragen voor een laadpaal (en zonnepanelen)

Heb je nog geen zonnepanelen, of wil je extra bij laten plaatsen? Vraag hier bij WarmerHuis.nl gratis offertes aan bij zonnepanelen specialisten om te vergelijken.

Interesse in een laadpaal (met extra zonne-energie mogelijkheden)? Vraag hieronder gratis offertes aan bij laadpaal specialisten.

Vergelijkbare berichten