Duiven Verjagen Van Het Balkon En Uit De Tuin

Duiven in je tuin of op je balkon zien er gezellig uit. Totdat je ziet wat ze voor troep achterlaten.

Ben jij de duivenpoep op je dak, balkon, terras of tuinmeubels ook beu? In dit artikel lees je hoe je duiven kan verjagen.

Duiven Uit De Tuin Houden En Van Het Balkon Verjagen

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Waarom Moet Je Duiven Verjagen

Vogels in de tuin of op het balkon zijn leuk. Zo ook duiven. Maar helaas zorgen de duiven voor ontlasting. Dat is niet alleen een vies gezicht, maar duivenpoep is ook niet zo goed voor de gezondheid.

Er zijn verschillende ziektes worden veroorzaakt kunnen worden als je in aanraking komt met duivenstront. De kans dat je ziek wordt van duivenpoep (als je het niet aanraakt en inademt minimaal).

Lees hier meer over duiven uitwerpselen en de gezondheid: http://www.frissekater.nl/duivenpoep-gevaarlijk-gezondheid/

Duivenpoep Verwijderen

Ligt er al duivenpoep op je balkon of in de tuin? Dan is het belangrijk om deze te verwijderen.

Lees hier meer over in het volgende artikel op gelukkigerwonen: Vogelpoep Verwijderen Uit Je Tuin

Duiven Verjagen Op Diervriendelijke Manieren

Ook al kun je flink hinder hebben van duiven op je balkon of in de tuin vinden wij het belangrijk dat het wel op diervriendelijke manier gebeurd.

De onderstaande tips zijn bedoelt om duiven te verjagen en op afstand te houden zodat de duiven een andere plekje zoeken.

1: Duiven Verjagen Met Een Aluminiumschaal

Een makkelijke en goedkope manier om duiven te verjagen is met een wegwerp aluminiumbakschaal.

Maak een gaatje in de schaal, doe er een touwtje doorheen en hang hem vervolgens in je tuin of op je balkon. Heb je een grote tuin? Dan kan je eventueel meerdere schalen ophangen.

2: (Helium)ballon Om Duiven Af Te Schrikken

Duiven kan je ook afschrikken met een heliumballon of een normale ballon. Hang een of enkele ballonnen in je tuin en je zal zien dat de duiven liever een stukje verder vliegen.

3: Koop Een Vogel Schrikbal

Een vogel schrikbal is verkrijgbaar bij tuinwinkels of online. Op deze bal staan meerdere rondjes in verschillende kleuren, die de duiven aan de ogen van roofvogels doen denken.

Dit zorgt voor een afschrikeffect. Om dit effect te versterken, zitten er op een goede afschrikbal ook nog lichtweerkaatsende stukjes.

Voor een vogel schrikbal betaal je uiteraard meer dan voor ballonnen of wegwerp aluminiumschalen, maar zo’n bal gaat wel een stuk langer mee.

Op de lange termijn kan het dus een voordeligere oplossing zijn.

Je kunt een Schrikbal tegen vogels – geel kopen voor €9.95

4: Verplaats Afschrikmiddelen

Welk afschrikmiddel je ook gebruikt, het is verstandig om het af en toe te verplaatsen. Laat je het constant op dezelfde plaats staan of hangen?

Dan herkennen de duiven het afschrikmiddel na een tijdje en loop je het risico dat ze er niet langer bang van zijn.

5: Zorg Dat Er Niets Te Eten Is Voor De Duiven

Als duiven eten in je tuin vinden, kan je erop rekenen dat ze nog een keer op bezoek komen.

Zorg er daarom voor dat er nooit etensresten in je tuin of op je balkon achterblijven en houd je vuilnisbakken altijd goed gesloten. Heb je een voederbakje voor je huisdier buiten staan?

Ruim dit dan altijd direct op zodra je huisdier klaar is met eten.

6: Zet Geen Waterbakje Neer Voor De Vogels

Een vogelbadje is leuk om verschillende vogels mee in je tuin te krijgen. Maar helaas zorgt dit er ook voor dat er duiven op af komen en ontlasting op je terras of balkon achterlaten.

Heb je een vijver?

Dek deze dan af met een net of breng rondom de vijver afschrikmiddelen aan.

7: Duiven Verjagen Met Geur In Je Tuin Of Balkon

Duiven houden niet van de geur van mottenballen. Leg deze balletjes daarom in je tuin of op je balkon om de ongenodigde gasten te verjagen.

Daarnaast kunnen duiven ook niet goed tegen de geur van sterke en pittige kruiden. Je kan ze daardoor verjagen door te strooien met:

  • Knoflook(poeder);
  • Zwarte peper;
  • Cayennepeper;
  • Chilipoeder;
  • Kaneel.

Je kan deze kruiden gewoon los rondstrooien, maar als er veel wind staat moet je al snel opnieuw strooien. Het kan daarom handiger zijn om kruidenbuideltjes te maken met stukjes doek.

Een kaasdoek is hier zeer geschikt voor, maar stukjes van een oud laken werken bijvoorbeeld ook prima. Leg of hang de buideltjes vervolgens op de favoriete plekken van de duiven.

8: Duiven Verjagen Uit De Boom

Zitten er graag duiven in je boom? Hang dan touwtjes in de boom met stukken aluminiumfolie eraan. Duiven houden namelijk niet van het lichtweerkaatsende effect hiervan.

Plastic sliertjes of kleine plastic zakjes zijn ook een optie. Deze bewegen bij het lichtste windje al en dit schrikt de duiven af.

Plastic sliertjes kun je gemakkelijk zelf knippen van plastic tassen of vuilniszakken.

Ook de kruidenbuideltjes van de vorige tip zijn geschikt om in de boom te hangen om duiven te verjagen.

9: Zorg Dat Je Schoorsteen Is Afgesloten

Om geen duiven in de buurt van je huis of appartement te hebben is het belangrijk dat de duiven geen rustplek hebben of ze zich kunnen nestelen.

Een mooie plek om te landen en een nest te bouwen is de schoorsteen. Om duiven op of soms ook in je schoorsteen te voorkomen is door een schoorsteenrooster bovenop de schoorsteen te laten plaatsen.

Let op! Als je het dak op moet zorg dan dat je dit veilig doet. Gebruik een goede trap en schoeisel.

Wij raden aan om een schoorsteenrooster niet zelf te plaatsen maar dit te laten doen door een specialist zoals een dakdekker.

HuishoudenHuishouden

Vergelijkbare berichten