Grote Meubels Verhuizen [incl. Kostenoverzicht]

Ga je verhuizen? Dan betekent dat vaak dat je ook een aantal grote meubels naar je nieuwe woning moet overbrengen. Een zware klus waar je wel wat hulp van anderen bij nodig hebt.

In dit artikel lees je waar je allemaal om moet denken wanneer je zelf grote meubels gaat verhuizen.

Ook lees je meer over de mogelijkheden om het transport of de complete verhuizing van je meubilair uit te besteden.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Opmeten van de meubels

Sommige meubels zijn demontabel. Dit maakt dat ze een stuk makkelijker te hanteren zijn. Veel meubels zijn echter niet uit elkaar te halen.

Het is belangrijk om al in een vroeg stadium de meubels die niet gedemonteerd kunnen worden op te meten. Zo krijg je inzicht in het aantal kubieke meters dat nodig is om alle meubels te vervoeren.

Dit bepaalt namelijk hoe groot de bus of vrachtwagen moet zijn om alle spullen in te kunnen vervoeren.

Opmeten van de doorgangen in de nieuwe woning

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je weet of de meubels langs alle doorgangen passen. Denk hierbij aan de deuropeningen en aan de ruimte van de trap wanneer er spullen naar boven moeten.

Van je oude woning weet je het hoogstwaarschijnlijk wel, de meubels zijn er tenslotte ook ooit naar binnen gebracht. In je nieuwe woning kan je het best alle doorgangen even opmeten zodat je zeker weet dat de meubels er doorheen passen.

Doorgang opmeten voor een soepele verhuizing van grote meubels

Drie manieren om je grote meubels te verhuizen

Grofweg zijn er drie manieren om je grote meubels te verhuizen:

1. Busje huren/lenen: Je huurt of leent een bus om je meubels in te verhuizen. In dit geval rijd je dus zelf. Hiervoor betaal je alleen huur en brandstofkosten.

Wel zal je dus zelf, met de hulp van een aantal vrienden of familieleden, de meubels in en uit de bus moeten laden en in je nieuwe huis moeten brengen. Dit is de goedkoopste manier om je meubels te verhuizen.

2. Verhuistransport inhuren: Rijd je liever niet zelf maar vind je het ook niet nodig om een full service verhuisbureau in te huren, dan kun je als tussenoplossing ook een busje met chauffeur/sjouwer inhuren.

Zelf kun je dan assisteren bij het tillen van de meubels. Hiervoor betaal je transportkosten en een tarief voor de chauffeur/sjouwer.

3. Professioneel verhuisbedrijf inhuren: Heb je veel grote meubels en wil je liever niet de stress van het zelf regelen en sjouwen dan kun je ook alles door een professioneel verhuisbedrijf laten uitvoeren. Vraag hier gratis verhuisoffertes aan.

Je kunt er dan een paar extra verhuizers bij huren, die zorgen dat alles netjes in je nieuwe huis wordt gebracht. Zij kunnen indien nodig ook zorgen dat de verhuiswagen voor je nieuwe huis mag staan tijdens de verhuizing en eventueel een verhuislift regelen.

Zijn er meubels die gedemonteerd en vervolgens weer gemonteerd moeten worden dan kun je dit tegen een meerprijs ook door het verhuisbedrijf laten uitvoeren.

Huur je een professioneel verhuisbedrijf in die de complete verhuizing voor jou verzorgd, dan ben je natuurlijk wel een stuk duurder uit dan wanneer je zelf zoveel mogelijk doet.

Hier staat tegenover dat een verhuizer over de juiste kennis en ervaring beschikt om jouw meubels veilig en op de juiste manier over te brengen. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan dan is het verhuisbedrijf hiervoor verzekerd.

Demontageservice en montageservice

Heb je meubels in je huis staan die je ooit in elkaar hebt moeten zetten, dan is de kans groot dat de handleidingen hiervan niet meer terug te vinden zijn.

Dat kan het lastig maken om deze meubels te demonteren en later weer op de juiste manier in elkaar te zetten.

Je kunt in zo’n geval kiezen voor een demontage-/montageservicebedrijf.

Dit zijn vakmensen die precies weten hoe ze je meubels zonder problemen kunnen demonteren en op je nieuwe woonplek weer op de juiste wijze kunnen monteren.

Bovendien zorgen ze ervoor dat alle onderdelen tijdens het transport optimaal worden vervoerd, zodat er geen schade ontstaat.

Een montageservice kun je aanvragen als onderdeel van een compleet verhuispakket. Vraag hier gratis offertes aan bij verhuisbedrijven.

Zelf demonteren en monteren van je meubels

Kies je ervoor om je meubels zelf te demonteren en te monteren dan geven we je hierbij een aantal handige tips:

  • Is er nog een handleiding, bestudeer deze dan vooraf.
  • Is er geen handleiding kijk dan goed hoe een meubel is opgebouwd. Een handig hulpmiddel is om foto’s te maken voordat je het meubel uit elkaar haalt.
  • Kijk van tevoren welk gereedschap je nodig hebt en leg dit klaar.
  • Bewaar schroeven in een zakje bij elkaar. Op dit zakje kun je dan schrijven bij welk meubelstuk deze schroeven horen.
  • Dit zakje kun je bijvoorbeeld plakken aan de onderzijde van het betreffende meubel.
  • Je kunt de elementen van een meubel ook merken zodat je tijdens het monteren precies kunt zien op welke plek het betreffende onderdeel hoort.
  • Maak de lades zoveel mogelijk leeg, dit scheelt gewicht tijdens het sjouwen.
  • Omwikkel de kasten met beschermfolie zodat de laden er niet uit kunnen vallen.

Grote meubels demonteren en monteren

Antieke meubels verhuizen

Het verhuizen van je antieke meubelstukken vraagt om de juiste aanpak. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat hier iets mis mee gaat.

Een antieke kast kun je niet altijd uit elkaar halen, omdat het in elkaar zetten dan niet altijd meer lukt. Zorg er in ieder geval voor dat het antieke meubilair goed beschermd is met folie.

Wil je liever geen risico nemen? Laat het dan vervoeren door een verhuisbedrijf.

Gaat het om zeer dure antieke meubels heb je bedrijven die op maat gemaakte verhuizen aanbieden. Deze speciale verhuisdozen zijn zo gemaakt dat er op geen enkele manier het antiek beschadigd raakt of verschuift.

Wasmachine, droger, koelkast en vriezer verhuizen

Het verhuizen van je witgoedapparatuur moet uiteraard met de grootste zorgvuldigheid gebeuren. Anders bestaat de kans dat je wasmachine, droger, koelkast of vriezer zoveel schade oploopt dat hij onbruikbaar wordt.

Je zult dergelijke apparaten in ieder geval niet zelf kunnen tillen. Schakel dus ruim op tijd hulpkrachten in.

Bij de aankoop van wasmachines of drogers worden transportbeveiligers geleverd. Zoek deze op tijd op, zodat ze je apparatuur tijdens het transport kunnen beschermen.

Heeft je koelkast een vriesgedeelte of heb je een vriezer? Zorg dat het apparaat voor verhuizing ontdooid is.

Over het verhuizen van een wasmachine of droger lees je hier meer.

Tips over het verhuizen van een koelkast en vriezer lees je hier meer.

Tijdelijke opslag van je meubilair

Soms kan het nodig zijn om je meubilair en andere spullen tijdelijk op een andere plek op te slaan.

Bijvoorbeeld wanneer je oude woning reeds is verkocht maar je nog niet meteen in je nieuwe woning kunt trekken.

Soms kun je je spullen tijdelijk bij familie of vrienden kwijt, maar niet iedereen beschikt over een dergelijke ruimte.

Je kunt ook gebruik maken van een inboedelopslag. Hier huur je een ruimte voor het opslaan van je spullen. In de tussentijd kun je gewoon bij je spullen mocht dit nodig zijn. In veel gevallen kan een verhuisbedrijf je helpen met een goede opslag. Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

Wat kost het verhuizen van grote meubels?

Je bent vast benieuwd wat het kost om je meubilair te (de)monteren en te vervoeren. Voor het (de)monteren en het verplaatsen van de grote meubels is het sterk aan te raden om twee verhuiskrachten in te huren.

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor de verschillende services.

Dienst Gemiddelde kosten
Grote meubels laten verhuizen
2 verhuizers (inclusief verhuiswagen) €150 per uur €150 per uur
Kilometer kosten €0,70
(De)monteren grote meubelstuk €80 per stuk
Voorrijkosten €50
Zelf meubels vervoeren €250
Verhuisbus (11 m³) €65 per dag
Verhuisbus (16 m³) €95 per dag

Offertes aanvragen bij verhuisbedrijven

Wil je graag je verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf dan raden we je aan om ruimschoots voor de verhuizing bij meerdere verhuisbedrijven informatie in te winnen. Kijk goed welke vormen van verhuisservice je allemaal nodig hebt en wat het verhuisbedrijf je te bieden heeft.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan bij verhuisbedrijven om te vergelijken.

Vergelijkbare berichten