Muizen Verjagen Op Natuurlijke En Diervriendelijke Manieren

Als je last hebt van muizen, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Deze kleine beestjes zien er wel schattig uit maar kunnen helaas allerlei ziektes met zich mee brengen, waaronder salmonella.

Wil jij de muizen verjagen op natuurlijke wijze, zonder gif? Wij hebben 5 praktische tips voor je waarmee je snel van de muizen af bent, zonder chemische middelen. Bovendien zijn deze tips om muizen te verjagen op diervriendelijke manier.

Muizen Uit Huis Verjagen Op Diervriendelijke Manier Zonder Gif

Design en lifestyleDesign en lifestyle

1: Voorkom Dat Muizen Binnenkomen

De beste lange termijn strategie tegen muizen is voorkomen dat ze je huis binnenkomen. Ook als je al muizen in huis hebt, is het belangrijk om hier eerst aandacht aan te besteden. Anders kunnen er telkens weer nieuwe muizen binnendringen.

Enkele diervriendelijke tips om muizen in huis te voorkomen zijn:

 • Muizen kunnen zichzelf door de kleinste gaatjes en kieren wringen. Zorg daarom dat je alle gaten goed dicht. Heb je een open spleet onder je buitendeuren? Sluit deze dan af met tochtstrips.
 • Stop in gaten die je niet helemaal kan dichten stukjes staalwol. Hier kunnen muizen niet zomaar doorheen knagen.
 • Laten deuren niet onnodig openstaan.
 • Heb je katten in huis? Gebruik voor hen dan elektronische kattendeurtjes. Deze deurtjes sluiten goed en gaan alleen open voor je eigen kat door een zendertje aan de halsband.
 • Niet zo fris, maar wel effectief: zet buiten een bak met gebruikt kattengrind neer op de plaatsen waar je denkt dat de muizen binnenkomen. De geur hiervan heeft een sterk afschrikeffect op muizen.
 • Zorg voor zo min mogelijk aantrekkelijke plaatsen voor muizen in en rond je huis, zoals stapels brandhout, dozen oud papier, stro of hooi.

2: Zorg Dat Er Geen Eten Is Voor De Muizen

Zorg er simpelweg voor dat er in (en rond) je huis niets te eten is voor muizen. Dit doe je door:

 • Je eten in luchtdichte bakjes of potten te bewaren.
 • Geen vieze afwas te laten staan. Als je niet meteen tijd hebt om af te wassen, kan je de afwas alvast afspoelen of in een sopje zetten.
 • Je vloer schoon te houden. Je keukenvloer en de vloer onder en rond je eettafel zijn het belangrijkst.
 • Je keuken goed schoon te houden.
 • Je vuilnisbak dagelijks te legen. Breng de vuilnis altijd meteen weg en zet geen vuilniszakken net buiten je deur.
 • Bakjes dierenvoer op te ruimen zodra je huisdier klaar is met eten.

3: Muizen Verjagen Met Pepermuntolie

Pepermuntolie: wij vinden het een heerlijk fris geurtje, maar muizen kunnen er niet tegen. Ze vinden de geur zo vervelend dat ze je huis verlaten. Doe pepermuntolie op wattenballetjes en leg deze op de plaatsen waar de muizen zitten of waar ze je huis binnenkomen.

Natuurlijk kan je ook wat van de olie in een brandertje doen om heel je huis naar pepermunt te laten ruiken.

Voor een lange termijn oplossing kan je ook pepermuntplanten rond de ‘muizeningangen’ van je huis plaatsen.

4: Muizen Wegjagen Met Kruidnagel

Een andere manier om muizen diervriendelijk te verjagen, is met kruidnagel. Je kan hiervoor hele kruidnagels gebruiken of kruidnagelolie. Het voordeel van deze methode is dat het meteen ook ander ongedierte, zoals motten en vliegen weghoudt.

Gebruik je hele kruidnagels? Leg dan wat kruidnagels op plaatsen waar muizen graag komen. Je kan de kruidnagels eventueel eerst in een organza zakje doen.

Als je voor kruidnagelolie kiest, gebruik je net zoals bij de pepermuntolie wattenballetjes.

5: Diervriendelijke Muizenvallen

Met de ouderwetse muizenvallen met een klem kan je muizen op natuurlijke wijze bestrijden, maar diervriendelijk is het natuurlijk niet. Gelukkig zijn er ook muizenvallen verkrijgbaar waarmee je de muis vangt zonder het diertje pijn te doen.

Het muisje kan je daarna zelf buiten zetten. Probeer dit buiten de bebouwde kom te doen, omdat de muis anders zo weer ergens naar binnen glipt.

6: Muizen Uit Huis Krijgen Met Geluid

Er zijn muizenverjagers te koop die door middel van geluid muizen uit huis jagen en houden. Deze muizenverjagers worden ook wel ultrasone muis verjager genoemd.

De muizenverjagers zijn voor de normale mens niet te horen maar worden wel opgevangen door de muizen. Voor de muizen werkt dat geluid irriterend en blijven daarom op afstand.

In sommige gevallen heb je niet genoeg aan één muizenjager op basis van geluid maar moet je meerdere neerzetten.

Als je in de kelder een utrasone muizenverjager plaatst is de kans groot dat deze niet te horen valt voor muizen die op zolder zitten.

Ervaringen met ultrasone muizenverjagers zijn verschillend. Als je gebruikt maakt van ultrasone muizenverjagers kun je deze combineren met andere middelen, die hierboven zijn beschreven.

Combineer Bovenstaande Tips Om Muizen Op Afstand Te Houden

Het beste kun je meerdere middelen gebruiken om muizen weg te houden en te verjagen. Dus gebruik een beetje pepermuntolie en plaats daarnaast ook een diervriendelijke muizenvanger.

Zo is de kans het grootst dat je muizen kunt vangen en op afstand kunt houden zonder gif te gebruiken.

Extra tip: Verjaag De Muizen Zo Snel Mogelijk

Het is belangrijk om muizen zo snel mogelijk te uit huis te krijgen. Als je merkt dat er is geknaagd aan verpakkingen of als je een muis over de grond ziet vliegen is het tijd voor actie.

Als je één muisje ziet lopen is de kans groot dat je al meerdere muizen in huis hebt.

Dus heb je muizen ontdekt, gebruik dan de bovenstaande tips om van muizen af te komen op diervriendelijke manier en zonder gif.

HuishoudenHuishouden

Vergelijkbare berichten