PVC Trap Renoveren: Prijs + 7x voordelen

Wil je betaalbare, maar wel duurzame trapbekleding? Dan zijn PVC overzettreden interessant voor jou.

In deze gids lees je meer over een traprenovatie met PVC.

Laat je trap professioneel opknappen
Ontvang gratis offertes van traprenovatie specialisten, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is PVC trapbekleding?

PVC staat voor polyvinylchloride en is populair geworden doordat het licht én duurzaam is. Dit maakt het materiaal geschikt als trapbekleding en vloeren.

Daarnaast is het ook beschikbaar in vele soorten en kleuren, waardoor er voor ieder huis een mooie uitstraling te vinden is.

PVC bekleding met grijze tint op trap

Wat kost een PVC traprenovatie?

Een PVC trap is niet de meest voordelige, maar wel één van de meest duurzame. Bij PVC trapbekleding kun je kiezen voor een betonlook maar ook voor een houteffect dat bijna niet van echt is te onderscheiden.

En houteffect PVC is nog eens voordeliger dan bijvoorbeeld echt eiken hout trapbekleding.

De gemiddelde kosten zijn inclusief 21% btw, materiaal en montagekosten.

Type trap Per trede Complete trap (12 treden)
Open trap €115 €1.380
Dichte trap €155 €1.860

Wat zijn de voordelen van traprenovatie met PVC?

Voordat je een trap gaat bekleden met PVC, wil je natuurlijk weten wat de voordelen zijn. Dit zijn de belangrijkste voordelen van PVC:

1. Ruime keuze: PVC is er in diverse soorten en kleuren. Of je nu een houtlook of juist een betonlook voor ogen hebt, met PVC kan het allemaal. Op deze manier kun je op een goedkope en duurzame manier jouw trap de gewenste uitstraling meegeven.

2. Duurzaam: PVC kan tegen een stootje. Hierdoor gaat het met gemak jaren mee zonder slijtage te vertonen. Dit is ook prettig tijdens een verbouwing of verhuizing; je hoeft niet bang te zijn dat de trap beschadigt.

Bovendien werkt het materiaal niet zoals hout of leder, waardoor het er niet gauw verouderd uitziet.

3. Verlichting: Je kunt bij je nieuwe PVC overzettreden ook kiezen voor trapverlichting. Zo krijgt je nieuwe trap een luxe uitstraling, plus het maakt je trap een stukje veiliger.

4. Veilig materiaal: Verder is PVC ook erg veilig. PVC is brandvertragend, waardoor een eventuele brand minder snel doorzet naar een andere verdieping.

5. Onderhoudsvriendelijk: PVC is vochtbestendig, waardoor je de trap eenvoudig schoon kan maken. Vlekken trekken namelijk niet snel in de trap.

6. Geluiddempend: Een PVC trap is geluiddempend, doordat er bijna geen contactgeluid ontstaat. Dit is ideaal voor trapbekleding, omdat je zo niet hoort dat huisgenoten de trap op- en aflopen.

7. Comfortabel: Naast dat een trap duurzaam en onderhoudsvriendelijk moet zijn, is het ook prettig als de trap fijn aanvoelt. PVC is comfortabel materiaal en voelt zacht aan je voeten.

Laat ook je trap renoveren met PVC. Vraag hier gratis offertes aan bij traprenovatie specialisten.

Wat zijn nadelen van PVC trapbekleding?

Ieder materiaal heeft voor- en nadelen, zo ook PVC. Hoewel er niet veel op aan te merken valt, zijn er een paar zaken om rekening mee te houden.

 • Een PVC trap is enkel vochtbestendig als het wordt bevestigd met watervaste lijm. In andere gevallen kan de lijm loslaten zodra het in aanraking komt met water, bijvoorbeeld wanneer je de trap dweilt.
 • Er kunnen krassen ontstaan door steentjes of zand en rubber kan strepen achterlaten op een PVC trap.

Open of dichte trap?

Wanneer je jouw trap wilt bekleden met PVC, is het goed om rekening te houden met het verschil tussen een open en een dichte trap. Een dichte trap kan eenvoudig aan de bovenkant en onderkant worden bekleed met PVC.

Maar wanneer je een open trap wilt bekleden met PVC, zal de onderkant niet meegenomen worden. Dan moet je de traptreden (laten) verven.

Welke kleur en stijlen PVC kies je?

Veel mensen kiezen bij PVC voor wit of zwart, maar ook een houtlook of betonlook is populair.

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is: wil je de trap laten opgaan in de rest van het interieur en de trapbekleding aan te sluiten op de PVC vloer? Of wil je juist meer contract. Bijvoorbeeld een beton(look)vloer combineren met PVC trapbekleding met een houtlook.

PVC of laminaat trapbekleding?

PVC en laminaat lijken op het eerste gezicht op elkaar. Er zijn ook overeenkomsten, maar zeker ook verschillen.

 1. Als je het belangrijk vindt dat de trap zo min mogelijk geluid maakt, dan is het aan te raden om voor PVC te gaan. PVC dempt geluid beter dan laminaat.
 2. PVC kan beter natuurlijke materialen zoals eikenhout of leder beter imiteren dan laminaat. PVC heeft echt structuur, terwijl trapbekleding van laminaat glad is.
 3. PVC is een stukje duurder met €95 per trede. De kosten voor het plaatsen van een laminaat overzettrede zijn gemiddeld €85.
 4. Zowel laminaat als PVC is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

Is mijn trap geschikt om te bekleden met PVC?

Wil je jouw huidige trap laten bekleden met PVC?

 • Dan is het belangrijk dat de trap lijm- en spijkervrij is.
 • Daarnaast moet de trap geschuurd worden en eventuele gaten moeten gevuld worden. Hoe vlakker de trap, hoe mooier het PVC toegepast kan worden.
 • Is de trap niet vlak? Dan kun je ervoor kiezen om een MDF plaat op de trap te monteren en deze te bekleden met PVC.

Zelf je trap renoveren met PVC of niet?

Ben je overtuigd van het materiaal PVC voor de traprenovatie? Dan is het enkel nog de vraag: ga je zelf de trap renoveren of laat je het doen door een traprenovatie specialist? In de meeste gevallen is het aan te raden om de trap te laten renoveren.

Niet omdat het bekleden ingewikkeld is, maar omdat het heel erg precies komt.

De trap moet trede voor trede worden ingemeten en daarna moeten alle treden exact op maat worden gemaakt. En daarna moeten er ook nog speciale trapprofielen op maat worden gemaakt.

Je raadt het al: je hoeft er maar een paar mm naast te zitten en je hebt alweer een trede verprutst.

Dus wil je het in één keer goed doen en voorkomen dat je extra kosten gaat maken? Schakel dan een traprenovatie specialist in. Vraag hier gratis traprenovatie offertes aan.

Hoe wordt een trap met PVC gerenoveerd?

Bij traprenovatie is de voorbereiding het belangrijkste.

 1. Allereerst moet de huidige trapbekleding verwijderd worden en vrij gemaakt worden van lijm- en vuilresten.
 2. Daarnaast moet de trap goed vlak zijn en gaten moeten worden opgevuld door de traprenovatie specialist.
 3. Daarna kan de trap per trede worden opgemeten en zal de traprenovatie specialist de treden exact op maat zagen.
 4. Als dit gedaan is, dan worden de treden bevestigd met plak strips en lijm. In deze fase heb je al een trap welke met PVC bedekt is en heeft het enkel nog afwerking nodig.
 5. Dit wordt gedaan met beschermende trapprofielen en stootborden.

Hoe wordt PVC aangebracht op een trap?

Offertes aanvragen bij traprenovatie specialisten

Wil jij jouw trap laten bekleden met PVC? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij traprenovatie specialisten.

Vergelijkbare berichten