Lift Huren bij Verhuizen: Soorten + Kosten

Verhuizen is een lichamelijk zware en inspannende klus. Zeker als het gaat om het verhuizen van je grote meubelstukken.

Heb jij zware spullen te verhuizen? Je kunt ervoor kiezen om een verhuislift te huren.

Een verhuislift neemt je dit zware werk uit handen en voorkomt bovendien dat je meubels schade oplopen.

In deze gids lees je hier meer over.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wanneer kiezen voor een verhuislift?

In sommige gevallen gaat het niet om een keuze, maar is het gewoon noodzakelijk om gebruik te maken van een verhuislift. Denk maar eens aan de volgende situaties:

Niet passend: Een meubelstuk is zo groot dat het simpelweg niet door de deuropening past, maar wel via je raam of balkon naar binnen kan.

Bereikbaarheid: Je gaat verhuizen naar een bovenwoning waarvan de begane grond niet goed bereikbaar is, bijvoorbeeld doordat hier een garage of winkel gevestigd is.

Zwaar gewicht: Sommige meubelstukken zijn zo zwaar dat het onmogelijk of onverantwoord is om ze zelf of door verhuizers te laten dragen. Denk bijvoorbeeld aan grote kasten, wasmachine, koelkast en een piano.

Waarom kiezen voor een verhuislift?

Het gebruik van een verhuislift levert een aantal belangrijke voordelen op.

Bespaart tijd: Met een lift gaan je spullen natuurlijk sneller naar boven of beneden dan wanneer je dit zelf of door een verhuizer laat doen. De verhuizing zal dus sneller opschieten wat natuurlijk erg fijn is.

Minder kans op schade: De kans op schade wordt beperkt. Het verhuizen van een zware kast met een verhuislift door het raam brengt minder risico met zich mee dan wanneer deze kast door het trappengat moet worden verplaatst.

Zowel de goederen die verhuisd moeten worden als je muren en trappen zullen minder snel schade oplopen.

Veiligheid: Het is veiliger om een zwaar meubelstuk met een verhuislift te verplaatsen. Voor een verhuizer is dit lichamelijk erg zwaar, hij kan vermoeid raken en zou zelfs uit kunnen glijden op de trap.

Kostenbesparend: Doordat de verhuislift de verhuizers veel werk uit handen neemt, kan er bespaard worden op de manuren en ben je waarschijnlijk voordeliger uit. Wel ben je uiteraard een bedrag kwijt aan de huur van de verhuislift.

Vraag advies aan een verhuisbedrijf over het huren van een verhuislift. Vraag hier gratis verhuisoffertes aan.

Eisen voor het gebruik van een verhuislift

Een verhuislift kan niet overal worden ingezet. Er zijn wel een aantal eisen waar de locatie aan moet voldoen om gebruik te kunnen maken van een verhuislift:

Hoogte raam of balkon: om een verhuislift te kunnen gebruiken moet je raam of balkon minstens 4,5 meter hoog zijn.

Afmetingen raam: het raam moet groot genoeg zijn voor de te verhuizen goederen.

Ondergrond lift: de grond waarop de verhuislift komt te staan moet verhard zijn, de lift kan niet geplaatst worden op struiken en planten.

Voldoende ruimte: de lift heeft ruimte nodig om te kunnen staan. Voor een lift tot en met de 3e etage moet je uitgaan van 5 m². Tot de 5e etage is er zeker 10 m² nodig.

Informeren omwonenden: het is verstandig eventuele onderburen, winkeliers e.d. te informeren over wanneer de verhuislift wordt gebruikt, zodat zij hier rekening mee kunnen houden en er hopelijk zo weinig mogelijk overlast van ondervinden.

Welke soorten verhuisliften zijn er?

Er zijn verschillende soorten verhuisliften.

Verhuislift op wagen huren

Bron foto: verhuislifthuren24.nl

Opbouwlift/demontabele ladderlift: Dit is de kleinste verhuislift. Deze opbouwlift of ladderlift heeft een maximale opbouwhoogte van 13 meter en is modulair op te bouwen.

De lift bevat een traploos regelbaar knikstuk dat aan elke dakhelling geplaatst kan worden. De lift is elektronisch te bedienen dus er moet een stroomaansluiting in de buurt zijn.

Aanhanger verhuislift: Deze lift kan gemakkelijk achter de auto worden meegenomen. Op de verhuislocatie kan de machine worden afgestempeld en de mast worden gepositioneerd. De lift kan als bakje voor losse spullen worden gebruikt maar kan ook worden uitgeklapt voor de meubels.

Bestelwagen ladderlift: Deze lift is erg mobiel omdat hij geplaatst is op een autochassis. Je kunt de lift makkelijk draaien in de gewenste positie. De maximale hefhoogte verschilt per model, deze varieert zo tussen de 20 en 30 meter.

Je kunt de bestelwagen ladderlift ook inhuren inclusief liftservice. Dit houdt in dat de verhuislift wordt ingehuurd inclusief deskundig personeel.

Kies ook een goede verhuislift en verhuizer. Vraag hier gratis offertes bij verhuisbedrijven.

Elektrische en motorische verhuisliften

Behalve elektrische liften heb je ook motorische liften. De motorlift heeft de grootste reikhoogte, deze gaat wel tot 30 meter, ofwel de 8e etage. De motorlift heeft een maximaal draagvermogen van 300 kilogram.

Zoals de naam al aangeeft wordt de motorlift aangedreven door benzine en de elektrische lift door elektriciteit. De motorlift is wel vrij groot en is daarmee minder geschikt voor verhuizingen in de binnenstad waar de ruimte beperkt is.

Heb ik een vergunning nodig voor een verhuislift?

In de meeste gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een verhuislift. In sommige steden of op sommige plaatsen is het echter wel nodig om een vergunning aan te vragen.

In de volgende gevallen is er doorgaans een vergunning nodig:

  • Bij eenrichtingswegen waarbij hulpdiensten makkelijk moeten kunnen passeren of tijdig op de hoogte zijn van deze tijdelijke blokkade.
  • Je kunt niet voor een vrije parkeerplek zorgen, omdat het een betaald parkeren zone betreft.
  • In een winkelcentrum of aan een drukke weg.

Bij twijfel is het verstandig altijd navraag te doen bij de gemeente. Houd er ook rekening mee dat het aanvragen van een vergunning minimaal 5 werkdagen kost.

Bemand of zelf bedienen?

Besteed je de verhuizing liever compleet uit of wil je liever niet zelf de verhuislift bedienen dan kun je ook kiezen voor het huren van een bemande verhuislift.

Zo weet je zeker dat je spullen op een deskundige en veilige manier naar boven worden vervoerd. Vraag hier gratis offertes aan bij verhuisbedrijven.

In sommige gevallen is het zelfs verplicht om begeleiding bij de lift in te huren of is het al bij de huurprijs inbegrepen.

Wat kost het huren van een verhuislift?

Je bent vast benieuwd hoeveel het kost om tijdens de verhuizing een bepaalde verhuislift te huren.

In het overzicht hieronder vind je de verschillende kosten inclusief btw.

Dienst Gemiddelde kosten
Voorrijkosten €40
Verhuislift zonder bediener €150 per dag
Verhuislift met bediener €320 per dag
Parkeervergunning €40 per dag

Verhuislift huren? Vraag offertes aan bij verhuisbedrijven

Wil je voor je verhuizing ook een verhuislift huren? Laat je dan goed adviseren over welke verhuislift in jouw situatie het meest geschikt is.

Vraag hieronder bij meerdere verhuisbedrijven offertes aan. Gratis + vrijblijvend. Zo kun je een goede vergelijking maken en voorkom je dat je teveel betaalt.

Vergelijkbare berichten