Tips & Inspiratie

Wat Zijn Duo Rolgordijnen?

Met zoveel soorten rolgordijnen op de markt, kan het overweldigend zijn om de juiste te kiezen, vooral als je de verschillen niet kent.

In deze blog bespreken we duo rolgordijnen.

Wat zijn de voordelen van duo rolgordijnen

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen zijn in wezen 2 rolgordijnen op 1 raam. Behoud overdag jouw zicht en ’s nachts bescherming tegen de zon en privacy.

Hoe werken duo rolgordijnen?

Bij een dubbel rolgordijn wordt een blockout-stof op aparte rollen voor een gaasblinddoek geplaatst.

Deze rollen bewegen onafhankelijk van elkaar waardoor je controle hebt over licht en privacy. Dit maakt duo rolgordijnen populair voor slaapkamers.

Ook elektrische bediening mogelijk

Gemotoriseerde dubbele rolgordijnen zijn ontworpen voor een gegarandeerde werking, nauwkeurige bediening en verbeterde veiligheid.

De jaloezieën zijn te bedienen met een elegante wandschakelaar of afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van duo rolgordijnen?

Waarom zou je voor duo rolgordijnen kiezen…

1. Goede isolatoren

Een groot voordeel van het gebruik van dit type raambehandeling is dat het een zeer goede isolator is. Dankzij deze eigenschap kunnen deze jaloezieën de temperatuur van jouw huis efficiënt op een optimaal niveau houden, ongeacht de weersomstandigheden.

Dit betekent dat, of het buitenklimaat nu koud of warm is, jouw huis evenwichtige temperatuursomstandigheden zal hebben.

2. Stijlvol

Verduisterende rolgordijnen worden erkend als een verfijnde stijlvolle uitstraling in vergelijking met andere tinten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende variëteiten en bieden zo een grote keuze aan keuzes voor de klanten.

Ze zijn verkrijgbaar in een oneindig aantal kleurkeuzes en passen perfect bij stalen om bij elk decor te passen. De verscheidenheid aan stijlopties van deze jaloezieën biedt een groot voordeel voor de consument. Ze zien er ook goed en aantrekkelijk uit, zelfs als ze volledig zijn geopend.

3. Kan aangepast worden

Als je op maat gemaakte jaloezieën wilt, kun je er zeker van zijn dat je deze krijgt, want deze jaloezieën kunnen worden aangepast aan jouw smaak en voorkeuren. Het enige dat je hoeft te doen, is een betrouwbaar bedrijf bezoeken dat dit product verkoopt en maakt.

Wat zijn de nadelen van duo rolgordijnen?

Niet geschikt voor ruimtes met veel vocht.

Hoewel deze jaloezieën een stijlvolle en elegante uitstraling hebben, zijn ze eigenlijk niet geschikt om te gebruiken in ruimtes die veel vocht opnemen zoals de keuken en de badkamer.

Dit komt doordat de stoom van de douche gemakkelijk kan worden opgesloten in het materiaal van de jaloezie, waardoor de stof kan gaan schimmelen of meeldauw.

In de keuken kunnen kookluchtjes worden opgevangen in de stof van de jaloezieën, waardoor het materiaal van de jaloezieën wordt beschadigd.

Wat zijn de verschillen tussen een duo rolgordijn en gewone rolgordijnen?

Een enkele rolgordijn is de standaardoptie voor de meeste huishoudens, maar kan beperkend zijn. Vaak wil je dat de rolgordijnen verschillende dingen doen op basis van het tijdstip van de dag of activiteit.

Wil je verblinding in de kamer verminderen, maar toch je mooie uitzicht behouden? Wil je het licht in een kamer volledig blokkeren om de duisternis te behouden tijdens het slapen of het kijken naar een film?

Maak je je zorgen over zonnewarmte? Een enkel rolgordijn kan niet al deze doelen bereiken, maar een dubbel rolgordijnsysteem wel.
Met dubbele rolgordijnen kun je de exacte sfeer creëren die je in een kamer wilt zonder aan voorkeuren in te boeten.

Deze zonweringsoplossing is ontworpen om twee soorten raambekleding in één systeem te plaatsen.

Tips bij het kopen van duo rolgordijnen

Hoe koop je nu de juiste duo rolgordijnen?

Rolgordijnstoffen

Voor de meeste mensen is de stof een van de belangrijkste doorslaggevende factoren bij het kiezen van rolgordijnen. Er zijn twee soorten stof die worden aangeboden: dim-out en black-out.

Dimout-stof dimt elk buitenlicht dat de kamer binnenkomt, maar blokkeert het niet volledig. Dit is echt effectief om schittering op schermen te verminderen zonder de kamer in totale duisternis te werpen.

We zien dat veel mensen dit type rolgordijn in woonkamers gebruiken, omdat het zonlicht tegenhoudt dat op televisieschermen schijnt of de kamer te licht en oncomfortabel maakt.

Over het algemeen is dimout-stof dunner dan black-out, heeft het een open weefpatroon en is het verkrijgbaar in verschillende opaciteit.

Ondoorzichtigheid verwijst naar hoeveel licht wordt geblokkeerd (denk aan transparantie in omgekeerde richting), en we verwijzen naar het licht en medium (jaloezieën met hoge opaciteit zijn verduisterende jaloezieën), simpelweg voor een beter begrip.

Verduisterende rolgordijnen voor lichte ondoorzichtigheid zijn dichter bij voile en doorschijnende stoffen, die veel licht binnenlaten, alleen directe zonnestralen filteren.

Hoe maak je duo rolgordijnen schoon?

Zoals bij alle jaloezieën, is regelmatig schoonmaken de beste manier om er bovenop te blijven. De stoffen rolgordijnen kunnen met een ​​vochtige doek of spons afgenomen worden, en PVC-stoffen kunnen worden gebruikt met een sopje.

We raden aan om altijd een klein plekje dicht bij het vat te testen voordat je het schoonmaakt met een reinigingsproduct, om er zeker van te zijn dat het de stof of de kleur niet beschadigt.