Verhuizen

Verhuiscontainer

Bij het verhuizen van je inboedel denk je vaak als eerste aan het gebruik van een verhuiswagen. Een verhuiswagen is ook nog steeds de meest toegepaste manier van vervoer voor het verhuizen van je spullen.

Maar er zijn ook nog andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een verhuiscontainer.

In dit artikel vertellen we je meer over wat een verhuiscontainer is, hoe verhuizen met een verhuiscontainer werkt en welke voor- en nadelen er aan verbonden zijn.

Wat is een verhuiscontainer?

Een verhuiscontainer is een container waar je tijdelijk je inboedel in kunt opslaan.

Ze zijn er in verschillende afmetingen. Zo zijn er bijvoorbeeld verhuiscontainers van slechts 3 m³ maar ook van 35 m³.

Je kunt zelf bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt door een berekening te maken van de hoeveelheid ruimte in m3 die je meubels en andere spullen ongeveer in zullen nemen.

Op basis hiervan kun je vaststellen wat de grootte van de container moet zijn.

Hoe gaat verhuizen met een verhuiscontainer in zijn werk?

De verhuizing met verhuiscontainer gaat over zijn algemeen als volgt:

 1. Wanneer je een verhuiscontainer hebt gehuurd, dan wordt deze vroeg in de ochtend van de verhuisdag op je oude adres geplaatst. Verhuiscontainers zijn zo ontworpen dat ze overal kunnen staan. Ze passen bijvoorbeeld in een parkeervak of op de stoep. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er een enorm gevaarte in de straat komt te staan, dat voor overlast in de buurt gaat zorgen.
 2. Vervolgens kunnen alle spullen die verhuisd moeten worden in de container worden gezet.
 3. Wanneer alles in de container is geplaatst, wordt de container weer opgehaald en getransporteerd naar je nieuwe adres of een opslagplek.

Waarom gebruik maken van een verhuiscontainer?

Het huren van een verhuiscontainer brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Je hoeft niet zelf de hele tijd met spullen heen en weer te rijden, wat tijd en benzinekosten uitspaart.
 • Een verhuiscontainer is ook geschikt voor grote meubelstukken.
 • Je kunt je spullen makkelijk stapelen en op een overzichtelijke manier in de verhuiscontainer zetten. Zo kun je op een geordende manier je spullen naar je nieuwe woning verhuizen.
 • In principe past er een complete inboedel in de verhuiscontainer.
 • Je kunt een verhuiscontainer ook voor meerdere dagen huren. Zo heb je wat meer tijd om al je spullen erin te zetten. De container kan uiteraard worden afgesloten zodat je inboedel veilig opgeslagen is.

Je bent niet afhankelijk van anderen. Je moet uiteraard goede afspraken maken met de verhuurder, maar je houdt zelf de controle over de verhuizing.

Nadelen van een verhuiscontainer

Als nadelen van het gebruik van een verhuiscontainer zou je kunnen noemen:

 • Er zit uiteraard wel een prijskaartje verbonden aan het huren van een verhuiscontainer.
  De prijzen van een verhuiscontainer variëren hierbij behoorlijk. Het is natuurlijk ook maar net hoe groot de container moet zijn. Het is verstandig om de prijzen van meerdere verhuurders van verhuiscontainers met elkaar te vergelijken.Over de kosten vind je meer onder het kopje ‘Kosten voor een verhuiscontainer’.
 • Voor het transport van de verhuiscontainer naar je nieuwe woning zal je zelf moeten zorgen. Hiervoor kun je het beste een professioneel verhuisbedrijf inhuren.

Direct verhuizen of de verhuiscontainer laten opslaan?

In sommige gevallen is het handiger dat de verhuiscontainer met je inboedel eerst even tijdelijk in een opslag komt te staan. Denk maar eens aan de volgende situaties:

 • Je oude huis moet voor een bepaalde datum leeg zijn in verband met de verkoop of het einde van het huurcontract. Maar je kunt nog niet meteen in je nieuwe huis.
 • Er moet eerst nog volop geklust of verbouwd worden in het nieuwe huis. Dan is het handig als de woning nog even leeg is, zodat je hiervoor alle ruimte hebt.
 • Je gaat tijdelijk ergens anders wonen, maar wil je woning wel aanhouden.
 • Je kunt dan tijdelijk je spullen opslaan en jouw woning voor een bepaalde periode verhuren aan iemand anders.
 • In al deze gevallen is het fijn dat je inboedel tijdelijk bij de verhuurder van de verhuiscontainer of bij een verhuisbedrijf kan worden opgeslagen.

De verhuurder of het verhuisbedrijf haalt de container weer op wanneer al je spullen zijn ingeladen en brengt de container in een veilige opslag.

Aan die opslag zijn uiteraard wel meer kosten verbonden. Maar het kan een handige oplossing zijn wanneer je spullen tijdelijk even elders moeten worden opgeslagen. Zo hoef je hiervoor geen beroep op familie of vrienden te doen.

Niet iedereen heeft de ruimte om de inboedel van iemand anders op te slaan.

Bovendien is de veiligheid van je spullen gewaarborgd.

De container wordt opgeslagen op een vocht- en vorstvrije plek zodat je waardevolle spullen geen schade kunnen oplopen als gevolg van temperatuurverschillen of vochtige omstandigheden.

Kosten voor een verhuiscontainer

Verhuiscontainer huren? Vraag offertes op

Wil je graag binnenkort een verhuiscontainer huren? Omdat de prijzen voor het huren sterk uiteen kunnen lopen, raden we je aan om bij meerdere verhuisbedrijven een offerte op te vragen. Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend.

Door de verschillende offertes met elkaar te vergelijken kun je vaak nog best wat besparen op je verhuiskosten.