Gietvloer Kleuren: RAL voor Woonkamer tot Badkamer

Grijs is de meest populaire kleur voor gietvloeren. Maar er is meer dan grijstinten alleen. Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer merk je al snel dat er veel keuze is in kleuren en stijlen.

Maar welke kleuren zijn er allemaal verkrijgbaar voor een gietvloer?

Hier lees je over de mogelijkheden op het gebied van kleuren en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste tint voor een vloer.

Laat je gietvloer professioneel aanbrengen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Welk type gietvloeren heb je?

Er zijn een aantal verschillende typen gietvloeren, maar één ding die ze gemeen hebben is diversiteit: bij het uitzoeken van een nieuwe vloer zul je niet snel worden beperkt in de mogelijkheden omdat er veel verschillende kleuren en stijlen zijn om uit te kiezen.

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een gietvloer op basis van Polyurethaan en kan overal in huis worden toegepast. Van de keuken tot aan de slaapkamer.

De belangrijkste kenmerken van een PU gietvloer:

 • Voelt comfortabel en warm aan;
 • Veert heel licht mee als je er overheen loopt;
 • Strakke uitstraling;
 • Zeer geschikt voor vloerverwarming;
 • Geluiddempend.

PU gietvloer kleuren

PU gietvloeren kunnen in vrijwel iedere RAL kleur worden aangebracht of in combinaties daarvan, voor bijvoorbeeld een betonlook. Een PU gietvloer kan mat of glanzend worden afgewerkt.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een vloer op basis van cement. Dit levert een stevige vloer op die jaren meegaat.

Andere eigenschappen zijn:

 • Robuuste, industriële, uitstraling;
 • Makkelijk in onderhoud;
 • Minder elastisch dan PU.
 • Krasvast.

Cementgebonden gietvloer kleuren

De hoeveelheid kleuren waarin een cementgebonden gietvloer kan worden aangebracht is beperkt in vergelijking met andere soorten gietvloeren. Meestal kun je kiezen uit ongeveer 70 kleuren.

Cementgebonden gietvloeren worden vaak uitgevoerd in een aantal natuurlijke kleuren en verschillende grijs- en zandkleuren.

Kies voor een naadloze en duurzame vloer, kies een gietvloer. Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.

Troffelvloer

Een troffelvloer is een harde, duurzame vloer en veelzijdig in kleur en stijl. Een troffelvloer bestaat uit kleine steentjes van 2 millimeter of kleiner.

De eigenschappen en voordelen van een troffelvloer zijn:

 • Zeer sterk;
 • Bestendig tegen slijtage en krassen.
 • Geschikt voor vloerverwarming;
 • Slipvast.

Troffelvloer kleuren

Bij troffelvloeren kun je kiezen uit heel veel verschillende kleuren(combinaties. Je past de vloer naar jouw wensen aan door de grootte en de kleur van de steentjes te kiezen.

Siergrindvloer

Met een siergrindvloer (ook wel steentapijt genoemd) kies je voor een slijtvaste, onderhoudsvriendelijke vloer. Een siergrindvloer bestaat uit kleine steentjes, van 2 millimeter of groter. Je hebt ongesealde (vaak voor buiten) en gesealde (voor binnen) grindvloeren.

Een siergrindvloer:

 • Voelt warm en comfortabel aan
 • Is geluiddempend
 • Kan in een patroon worden aangebracht

Siergrindvloer kleuren

Wat betreft kleur is er de keuze uit alle veel verschillende RAL kleuren, of een combinatie van verschillende tinten. De dikte van de gebruikte steentjes kan ook worden gekozen, kleinere steentjes zorgen voor meer verfijning en grotere steentjes zorgen voor een robuuste uitstraling.

Welke kleur gietvloer past in mijn interieur?

Heb je een gietvloer in 2 kleuren?

Naast een effen kleur kan een gietvloer ook worden uitgevoerd in 2 kleuren, denk bijvoorbeeld aan de betonlook of verschillende zandkleuren. Ook kun je met twee kleuren een gietvloer met een marmerlook creëren.

Door het mengen van meerdere kleuren krijg je een levendige, speelse vloer met subtiele kleurverschillen. Het mengen van de 2 kleuren gebeurt op maat, zo kun je zelf bepalen hoe subtiel je het effect wilt hebben.

Let op. Als je gaat voor een gietvloer in 2 kleuren ben je wel gebonden aan een PU gietvloer. Bij andere typen gietvloeren zijn er andere mogelijkheden om kleureffecten te creëren.

Voordelen van gietvloer in 2 kleuren:

 • Minder statisch dan een effen vloer;
 • Unieke combinaties mogelijk;
 • Praktisch doordat vuil en vlekken minder opvallen.

Kies ook voor een tint en dessin dat bij je wensen en huis past. Vraag hier gratis gietvloer offertes aan.

Welke gietvloer kleur past bij jouw interieur?

Deze tips helpen je bij het uitzoeken van de juiste kleur:

 • Hoe groot is de ruimte
 • Welke sfeer en uitstraling?
 • Hoe is de lichtinval?
 • Licht en donker
 • Interieur

1. Grootte van de ruimte

Hoe groot is de ruimte waar de gietvloer komt te liggen? Met kleuren kun je een ruimte groter of juist kleiner doen lijken.

Een eenvoudige basisregel: Lichte wat koelere kleuren maken een ruimte optisch groter terwijl meer donkere tinten ervoor zorgen dat een ruimte kleiner en knusser aanvoelt.

Heb je een grote ruimte die huiselijk en gezellig aan mag voelen? Ga dan voor een warme, donkere tint.

En als je een smalle, kleinere ruimte met een laag plafond hebt kies dan voor koelere, lichte kleuren.

2. Sfeer en uitstraling

Iedere kleur heeft een eigen karakter en sfeer.

Warme kleuren op de vloer geven je onbewust een warmer gevoel als je een ruimte binnenkomt. Warmer kleuren zijn bruine, oranje en andere natuurlijke tinten.

Ook kunnen sommige kleuren ontspannend werken, zoals groen terwijl andere kleuren een ruimte onrustig kunnen doen laten aanvoelen. Natuurlijke tinten hebben bijvoorbeeld een rustgevende werking.

Door hiermee te spelen creëer je een passende uitstraling die past bij de functie van de ruimte.

3. Lichtinval

Hoe is de lichtinval in je huis?

Bij ruimtes met veel natuurlijke lichtinval past een andere kleur vloer dan bij ruimtes die van nature donkerder zijn.

De ligging van het huis kan hierbij ook meespelen. In een ruimte die op het noorden of oosten ligt is een warmere kleur prettiger dan bij een ruimte die op het zuiden ligt.

Let er ook goed op dat het licht de hele dag verandert en dat dit ook effect heeft op de kleur van de vloer. Kies een kleur die er op elk moment van de dag goed uitziet.

Lichtinval op een grijze gietvloer

4. Van licht naar donker

Geef het plafond de lichtste kleur, maak de muren iets donkerder en kies de donkerste tint voor de vloer. Dit geeft een natuurlijke uitstraling die prettig aanvoelt.

5. Interieur

Niet geheel onbelangrijk is de rest van je interieur.

Met de kleur van de vloer kun je bepaalde meubels juist heel mooi laten uitkomen. Heb je opvallende meubels in felle kleuren dan is het een goed idee om de basis rustig te houden. Bij een klassieke of landelijke woonstijl passen juist meer donkere en meer warme kleuren.

Kun je een bestaande gietvloer een andere kleur geven?

Ben je uitgekeken op je vloer of is de kleur na een aantal jaren niet meer zo mooi? Geen probleem. Een gietvloer kan relatief makkelijk worden verandert door een nieuwe toplaag of een andere coating aan te brengen, dit is veel voordeliger dan een nieuwe gietvloer.

Zo kan een oude vloer weer jaren mee en kun je een compleet nieuwe uitstraling aan je interieur geven door de vloer te voorzien van een nieuwe toplaag in een andere kleur.

Vraag advies aan een gietvloer specialist over het opnieuw kleurcoaten van je gietvloer.

Offertes aanvragen bij vloeren specialisten

Wil je graag een strakke vloer in de kleur die je wenst. Vraag advies over kleuren en dessins aan gietvloer specialisten.

Vraag hieronder gratis gietvloer offertes aan om te vergelijken.

Vergelijkbare berichten