Gietvloer Landelijk

Een gietvloer wordt meestal vooral in verband gebracht met een wat strak, industrieel interieur. Maar wat als je interieurstijl anders is? Kun je ook dan kiezen voor een gietvloer met landelijke stijl?

In deze gids lees je meer over de mogelijkheden om een gietvloer met een landelijke stijl te combineren en voor welke kleuren je dan het beste kunt kiezen.

Laat je gietvloer professioneel aanbrengen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Is een gietvloer geschikt voor een landelijk interieur?

Het is zeker goed mogelijk om juist voor een gietvloer te kiezen bij een landelijk interieur.

Hier zijn meerdere redenen voor:

1. Robuuste en natuurlijke uitstraling

Bij een landelijke ingerichte woning horen natuurlijke tinten en natuurlijke materialen. En een gietvloer past met zijn natuurlijke en robuuste uitstraling hier uitstekend bij.

Een gietvloer als natuurlijke ondergrond kun je op verschillende manieren bereiken:

2. Kleurgebruik

In een landelijk interieur wordt er grotendeels gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, denk aan hout, wol en jute. Ook kan het zijn dat in de woning de oorspronkelijke houten balken zichtbaar zijn. Dit alles matched bijzonder goed met de rustige uitstraling van een gietvloer. Zeker wanneer je kiest voor natuurlijke tinten.

Onder het kopje ‘Welke kleur is geschikt voor een landelijke gietvloer?’ lees je meer over welke kleuren geschikt zijn.

Ook geïnteresseerd in een mooie gietvloer in je landelijke interieur? Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.

3. Naadloze vloer creëert rust

Doordat een gietvloer naadloos wordt gelegd en alle ruimtes dus naadloos met elkaar verbonden kunnen worden, geeft dit een gevoel van rust, eenheid, overzicht en gezelligheid. En dat gevoel vormt weer een perfecte combinatie met de rust en knusheid die een landelijk interieur uitstraalt.

Gietvloer straalt rust uit in landelijk interieur

Welke kleur is geschikt voor een landelijke gietvloer?

Zeer bepalend voor de landelijke sfeer die je wilt bereiken is natuurlijk de kleur die je kiest voor je gietvloer. Kleuren waar je heel goed voor kunt kiezen zijn:

  • Aardetinten
  • Beige
  • Grijs
  • Wit

Deze kleuren zorgen voor rust en benadrukken op verfijnde wijze het gebruik van houten meubels en andere natuurlijke elementen in je woning.

Eenkleurig of meerkleurig

Bij een gietvloer kun je kiezen voor één kleur maar ook voor meerdere kleuren.

Eenkleurige gietvloer: Doordat deze gietvloer uit één kleur bestaat, zorgt dit voor een rustig effect, tenminste wanneer het gaat om een rustige tint, zoals bijvoorbeeld een warme aardetint.

Ook een witte gietvloer combineert goed met de veelal houten meubels en elementen die je veel ziet in een landelijk interieur.

Gietvloer in één kleur

Meerkleurige gietvloer: Het is ook mogelijk om te kiezen voor twee of meer kleuren voor je gietvloer. Dit geeft een wat levendiger effect. Ook hier is de keuze van de kleur natuurlijk weer heel bepalend voor de vraag of deze vloer past in het landelijke interieur.

Door ook hier weer te kiezen voor mooie neutrale tinten, die perfect samenkomen in de vloer, kan ook deze meerkleurige gietvloer goed bij jouw landelijke interieurstijl passen. Die kun je creëren door meerdere aardetinten te mengen waardoor er een subtiele marmerlook in de gietvloer ontstaat.

Gietvloer met meerdere kleuren

 

Welke gietvloeren passen er bij een landelijk interieur?

In principe maakt het niet uit voor welk soort gietvloer je kiest. Alle gietvloeren zijn geschikt voor een landelijk interieur, mits je kiest voor goed bijpassende kleuren.

Soorten gietvloeren waar je voor kunt kiezen zijn bijvoorbeeld:

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een vloer die wordt vervaardigd op basis van kunststof. Het is niet alleen een zeer mooie vloer, maar het is ook nog eens een praktische vloer. Het is namelijk een vloer die zeer lang meegaat.

Nog een aantal voordelen van een PU gietvloer zijn:

Veel keuze in uitvoeringen: Zo kan deze vloer eventueel gemengd worden met marmer of lavasteen. Maar je kunt ook kiezen voor een uni kleur of juist een meerkleurige vloer.

Comfortabel om overheen te lopen: Een PU gietvloer is zacht en licht verend. Dit maakt het tot een comfortabele vloer.

Geluiddempend: Het feit dat deze gietvloer licht elastisch is, zorgt er ook nog eens voor dat deze geluiddempend is. Zeker wanneer je het vergelijkt met een houten vloer of een stenen vloer.

Voelt warm aan: Hoewel een gietvloer een beetje een koude aanblik kan geven, voelt deze vloer zeker niet koud aan, ook niet wanneer je op blote voeten loopt.

Wil je de vloer liever nog iets warmer, dan kan een PU gietvloer zeker ook goed gecombineerd worden met een vloerverwarming.

Waterdicht: Mocht er eens per ongeluk een emmer water omvallen over de vloer dan is dit gelukkig geen enkel probleem.

Deze vloer is namelijk geheel water- en vloeistofdicht, zodat er geen vocht in de vloer kan dringen.

Makkelijk schoon te maken en te houden: De vloer is gemakkelijk schoon te maken. Gebruik je een schoonmaakmiddel, dan moet dit wel een middel zijn dat geschikt is voor een PU gietvloer. Doordat de vloer naadloos wordt aangebracht, kan er ook geen viezigheid in de vloer trekken.

Kies ook een PU gietvloer als fijne leefvloer. Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.

Cementgebonden gietvloer

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is een cementgebonden gietvloer geen echte gevlinderde betonvloer. Het is een gietvloer met een betonlook. Een cementgebonden gietvloer is een harde vloer die vooral bestaat uit cement.

Enkele voordelen van een cementgebonden gietvloer zijn:

Verkrijgbaar in natuurlijke kleuren: Zo kun je kiezen voor tinten als: lichtgrijs, off-white, antraciet, beige en zandkleur. Je kunt deze vloer dus prima combineren met een landelijke woonstijl.

Krasbestendig: Een cementgebonden gietvloer is krasbestendiger dan een PU gietvloer. Hier staat wel tegenover dat deze vloer eerder kan scheuren bij temperatuurverschillen, zoals bij vloerverwarming. Hier moet rekening mee worden gehouden bij het aanbrengen.

Vuil- en waterafstotend: Doordat de vloer naadloos is en wordt voorzien van een beschermende coating, krijgen vuil en vloeistoffen geen kans om in de vloer te trekken.

Past een vloerkleed bij een landelijke gietvloer?

Voor de finishing touch van je gietvloer kun je kiezen voor een vloerkleed. Een vloerkleed draagt bij aan een gezellige sfeer en brengt warmte met zich mee.

Hier kun je een uitgebreide selectie vinden van vloerkleden.

Bij een landelijke stijl waarbij je de nadruk wilt leggen op houten meubels, kies je het beste voor een mooie natuurlijke tint.

Verder kun je kiezen voor een vloerkleed dat gemaakt is van natuurlijke materialen zoals:

Offertes aanvragen bij gietvloer specialisten

Gietvloeren zijn er in verschillende soorten, kleuren en dessins, waardoor de keuze best overweldigend kan zijn. Een gietvloer specialist kan samen met jou kijken welke vloer het beste past bij jouw (landelijke) woonstijl.

Vraag hieronder offertes aan bij gietvloer specialisten. Gratis + vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten