PVC Vloer in de Keuken {6x Voordelen}

Wil je een nieuwe vloer in de keuken maar weet je nog niet precies voor welk soort vloer je moet kiezen? Wellicht is een PVC vloer interessant.

In deze gids lees je onder meer over de verschillende soorten PVC vloeren die er zijn, wat de voordelen zijn van een PVC vloer en welke kleur vloer nou het mooiste staat bij een witte, zwarte of houten keuken.

Laat je PVC vloer professioneel aanbrengen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Welke soort PVC vloer in de keuken?

Er zijn drie soorten PVC vloeren die op een verschillende manier gelegd worden.

Klik PVC: Hierbij klik je de verschillende planken in elkaar. Je kunt het dan ook vergelijken met het leggen van laminaat. Onder de vloer komt nog een ondervloer. Vanwege de klikverbinding in de plank, is deze plank altijd dikker dan verlijmde PVC.

Verlijmde PVC: Een verlijmde, plak PVC vloer wordt – de naam zegt het al –vastgelijmd. Voor een nette afwerking is het wel belangrijk dat de vloer is geëgaliseerd. Het mooie van een verlijmde PVC vloer is dat deze zonder naden gelegd wordt.

Dit maakt deze vloer nog beter bestand tegen water. Om deze reden is een verlijmde PVC vloer dan ook heel geschikt voor in de badkamer en keuken.

Loose lay: Een loose lay PVC wordt los op de vloer gelegd. Dus niet verlijmd of geklikt.

Een loose lay is handig als je een vloer snel wilt leggen en vervangen, maar minder geschikt voor in de keuken. Doordat de vloerdelen net even minder strak tegen elkaar liggen zoals bij klik of verlijmde PVC, is de kans op vocht in de vloer groter.

Wat kost een PVC vloer voor in de keuken?

Hieronder vind je de gemiddelde kosten voor PVC vloeren die geschikt zijn voor in de keuken.

De gemiddelde kosten zijn inclusief 21% btw, leggen, egaliseren of ondervloer en de PVC vloer zelf.

Type PVC vloer Kosten
Verlijmde PVC - Planken
(incl. egaliseren dekvloer)
€62 per m²
Verlijmde PVC - Visgraat patroon
(incl. egaliseren dekvloer)
€76 per m²
Klik PVC - Planken
(incl. ondervloer)
€49 per m²
Klik PVC - Visgraat
(incl. ondervloer)
€69 per m²

PVC vloer voor of na keuken plaatsen leggen?

Wanneer er ook een nieuwe keuken komt, wat doe je dan eigenlijk eerst, de PVC vloer of de keuken?

Dit hangt er vanaf of er een klik PVC vloer of een plak PVC vloer in je keuken komt.

  • Een plak PVC vloer kan gelegd worden voordat de keuken geplaatst wordt.  Je kunt de verlijmde pvc vloer onder de keuken doorleggen.
  • Kies je voor een zwevende vloer zoals een PVC vloer met een kliksysteem dan wordt eerst de keuken geplaatst en daarna de vloer.

Een kookeiland weegt ook te zwaar voor een zwevende vloer zoals een klik PVC vloer. Daarom wordt ook een kookeiland geplaatst voordat er een klik PVC vloer gelegd wordt.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer in de keuken?

Kies voor een duurzame vloer in de keuken. Kies voor verlijmde of klik PVC. Vraag hier gratis offertes aan bij PVC vloerspecialisten.

Waar moet een vloer aan voldoen in een keuken?

Doordat er in een keuken dagelijks gewerkt wordt met vloeistoffen, voedsel en met keukengereedschap moet een keukenvloer wel aan een aantal belangrijke eisen voldoen:

  1. Vochtbestendig en hittebestendig: Bij het spoelen of reinigen in de keuken spat er weleens wat water op de vloer. Vanzelfsprekend moet de vloer hier goed tegen bestand zijn. Komt er per ongeluk kokend water op de vloer dan moet de vloer zeker ook hittebestendig zijn.
  2. Antislip: Ook moet de vloer antislip zijn. Wanneer er nog wat water op de vloer is blijven liggen dan moet je er niet over uitglijden.
  3. Gemakkelijk te reinigen: Hygiëne is uiteraard ontzettend belangrijk in een keuken. Voedselresten zoals kruimels en vloeistoffen moeten gemakkelijk te verwijderen zijn. De vloer moet dus zo vlak mogelijk zijn en makkelijk schoon te maken zijn.
  4. Sterk en krasvast: Tijdens het bereiden van eten kan er weleens per ongeluk bestek zoals een mes op de grond vallen. De vloer moet dus voldoende sterk en krasvast zijn, zodat deze niet beschadigt als gevolg hiervan.

Al deze eigenschappen heeft een PVC vloer, wat het geschikt maakt voor in de keuken.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer in de keuken?

PVC heeft een hele reeks bijzondere eigenschappen die het zeer geschikt maken voor een keukenvloer:

1. Vochtbestendig: PVC vloeren zijn vochtbestendig. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet krom trekt wanneer deze in aanraking komt met vocht. Zeker in een keuken is dit heel belangrijk.

2. Hygiënisch: PVC vloeren worden gezien als de meest hygiënische vloeren die er zijn. Etensresten trekken niet weg in de vloer omdat naden en kieren zijn weggewerkt. Ook kun je de vloer zonder problemen dweilen of stofzuigen.

3. Geluiddempend: Een PVC vloer is heel geluidsarm. Zeker wanneer je in een appartement woont, is het fijn dat je buren geen geluidsoverlast ervaren wanneer er over de vloer wordt gelopen.

4. Veel keuzemogelijkheden: Je kunt kiezen uit heel veel verschillende patronen en kleuren. Heel populair is de houtlook die bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden is. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een strakke PVC vloer met een moderne betonlook.

5. Sterk en duurzaam: PVC vloeren zijn voorzien van een beschermende toplaag bovenop de kunststoflagen. Hoe sterker deze laag is, hoe langer de vloer mee gaat. PVC vloeren staan erom bekend dat ze lang meegaan.

6. Goed te combineren met vloerverwarming: PVC vloeren kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. De warmte geleidt goed door de verschillende kunststof lagen van de vloer.

Lichte tint PVC vloer in de keuken\

Welke kleur PVC kleur in de keuken?

Het kan erg lastig zijn om de juiste kleur te kiezen voor je PVC vloer. Wat staat nu het mooiste bij je (nieuwe) keuken en bij de rest van je huis?

Hoewel de keuze voor een bepaalde kleur in de eerste plaats natuurlijk een kwestie van smaak is, kun je wel uitgaan van een aantal algemene richtlijnen om te komen tot een goed passende kleur.

Kies voor een PVC vloer tint en patroon dat bij je interieur past. Vraag advies en offertes aan bij PVC vloerspecialisten.

Welke kleur PVC bij een witte keuken?

In principe past bij een witte keuken iedere kleur. Bedenk vooral hoe groot je het contrast wilt hebben tussen de keuken en de vloer.

  • Bij een witte (hoogglans) keuken ontstaat het grootste contrast natuurlijk bij een zwarte vloer.
  • Een vloer in een grijze kleur of een vloer in houtlook geeft weer wat meer rustige uitstraling.

Welke kleur PVC bij een zwarte keuken?

Bij een zwarte keuken kun je heel goed kiezen voor een lichte vloer. Ook een houten vloer past goed bij een zwarte keuken, want hout creëert warmte in de ruimte.

Welke kleur PVC bij een houten keuken?

Misschien denk je dat bij een houten keuken een PVC vloer met een houtlook juist niet zo mooi staat. Toch kan ook een vloer met een houtlook vaak prima met een houten keuken gecombineerd worden.

Paar tinten laten afwijken

Belangrijk hierbij is wel dat je de vloer een aantal tinten laat afwijken van de kleur van de keuken.

Zo ontstaat er een mooi contrast tussen de verschillende houttinten.

Als vuistregel kun je hierbij hanteren: Kies de kleur van de houtlook PVC vloer tenminste drie of meer tinten donkerder of lichter.

Offertes aanvragen bij vloerspecialisten

Wil je ook graag een mooie PVC vloer in je keuken laten leggen?

Vraag bij PVC vloerspecialisten offertes aan voor een goede prijsvergelijking. Geheel vrijblijvend en gratis.

Vergelijkbare berichten