Lavasteen Gietvloer

Een lavasteen gietvloer is een bijzondere vloer. Er zit namelijk lavasteen in verwerkt. Een gietvloer met een robuust en natuurlijk uiterlijk.

In deze gids lees je meer over onder andere:

 • wat een lavasteen gietvloer precies is
 • wat de voordelen zijn
 • welke kleuren er zijn
 • en welke alternatieven er bestaan voor een lava gietvloer.
Laat je gietvloer professioneel aanbrengen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn lavasteen gietvloeren?

Een lavasteen gietvloer voor thuis bestaat uit twee materialen: lavasteen en kunsthars.

 • Lavasteen is een vulkanisch gesteente. Bij de uitbarsting van een vulkaan duwt deze vloeibare lava naar buiten. Wanneer deze gloeiend hete vloeibare lava afkoelt gaat het stollen. Er ontstaat een prachtig roodbruin gesteente dat zeer hard is: lavasteen.
 • Door lavasteen en kunsthars te mengen ontstaat een lavasteen gietvloer voor in een woning.
 • De gietvloer wordt geseald met een beschermende toplaag. Dit zorgt voor een buitengewoon krasbestendige en slijtvaste vloer.

Voorbeeld van een lavasteen gietvloer

Wat is kunsthars?

Kunststof polymeer, ook wel kunststofhars genoemd, wordt gebruikt als bestanddeel voor gietvloeren. Het is eigenlijk een restproduct van aardolie, zodat het ook nog eens duurzaam is om te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de vloer gaat hechten, worden aan de kunsthars bindmiddelen verbonden. Verder worden er natuurlijke kleurpigmenten toegevoegd die de gietvloer de gewenste kleur geeft.

Kies ook voor een PU gietvloer (met of zonder lavasteen). Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.

Wat kost een lavasteen gietvloer?

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor een lavasteen gietvloer en voor de alternatieven. Over die alternatieven lees je meer onder het kopje ‘Wat zijn de alternatieven voor lavasteen gietvloeren?‘.

De kosten zijn inclusief vloer / materiaal, 21% btw en leggen/zetten/gieten.

Type vloer Kosten per m²
Lavasteen gietvloer €90 per m²
Tegelvloer met lavasteenlook €70 per m²
PVC vloertegels met lavasteenlook €45 per m2

Wat zijn de voordelen van een lavasteen gietvloer?

De keuze voor zo’n bijzondere lavasteen gietvloer levert tal van voordelen op:

Naadloos gelegd: Door de naadloze verwerking ziet een lava gietvloer er strak uit.

Slijtvast en krasbestendig: Door de afwerking met de topcoating heb je een vloer die ook bij intensief gebruik slijtvast en bestand is tegen krassen is.

Vloeistofdicht: Door de gesloten structuur van de vloer kan er geen vloeistof in de vloer trekken. De vloer is dus goed beschermd en hygiënisch.

Onderhoudsvriendelijk: De vloer is gemakkelijk schoon te maken. Voor droog reinigen met de stofzuiger moet een zachte borstel zoals een parketborstel worden gebruikt. Daarna kun je de lavasteen gietvloer eventueel nog nat reinigen met een zachte dweil en lauwwarm water.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of antikalk producten maar een neutraal schoonmaakmiddel of een middel dat speciaal voor het reinigen van een lavasteen gietvloer is bedoeld.

Uv-bestendig: Andere gietvloeren kunnen nog weleens verkleuren, met een lavasteen gietvloer heb je hier geen last van. Een lavasteen gietvloer is namelijk uv-bestendig.

Vele kleuren mogelijk: Hoewel lavasteen van nature roodbruin, grijs of zwart is, betekent dit niet dat je niet uit andere kleuren kunt kiezen. Je kunt namelijk ook kiezen uit heel veel andere kleuren, die wellicht beter bij jouw inrichting passen.

Goed te combineren met vloerverwarming: Een lavasteen gietvloer heeft een uitstekende geleiding voor vloerverwarming. De vloer wordt snel verwarmd en blijft daarna ook op een aangename, constante temperatuur. Dit zorgt voor nog meer wooncomfort.

Pak ook de voordelen van een (lava) gietlvoer. Vraag hier gratis gietvloer offertes aan.

Welke lavasteen gietvloer kleuren zijn er?

Het feit dat lavasteen van nature roodbruin, grijs of zwart is, hoeft niet bepalend te zijn voor de kleur van je vloer. Sterker nog, je kunt de lavasteen gietvloer in principe in elke gewenste kleur krijgen.

Denk bijvoorbeeld aan lichte natuurtinten of lichtgrijze kleuren. Of mooie bruin- en beige tinten. Dit soort lichtere kleuren passen doorgaans beter bij een modern interieur.

Wat zijn de alternatieven voor lavasteen gietvloeren?

Vind je de uitstraling van een lavasteen gietvloer heel mooi? Maar vind je dit type vloer toch wat te prijzig of is een gietvloer niet mogelijk?

Dan zijn er alternatieven met een lavasteen look.

Vinyl / marmoleum vloer

Zowel een vloer van vinyl als van marmoleum is ook ijzersterk en geschikt voor intensief gebruik. Andere voordelen van deze vloeren zijn:

 • Lange levensduur: Marmoleum heeft hierbij zelfs nog een langere levensduur dan vinyl: marmoleum vloeren kunnen wel dertig jaar meegaan. Vinyl vloeren van een goede kwaliteit gaan tussen de tien en twintig jaar mee.
 • Verkrijgbaar in verschillende dessins en klTeuren: Je kunt kiezen voor veel verschillende kleuren. Ook als het gaat om het dessin valt er heel wat te kiezen. Zoals bijvoorbeeld met een lavasteen look. Houd je van een natuurlijke houtlook, een stoere betonlook of een steenlook? Er is heel veel mogelijk op dat gebied.
 • Geluiddempend: Vinyl is een verend materiaal dat maakt dat deze vloer geluiddempend is. Ook marmoleum kent geluiddempende eigenschappen. Doordat contactgeluiden worden gedempt, is er geen sprake van geluidsoverlast voor anderen wanneer je over de vloer loopt.
 • Naadloos te leggen: Vinyl is ook kamerbreed verkrijgbaar zodat deze vloer ook naadloos gelegd kan worden. Bij kamers van meer dan twee meter breed, kan marmoleum doorgaans niet naadloos worden gelegd.

Lavasteen vinylvloer voorbeeld

PVC tegels

Een andere mogelijkheid is de keuze voor PVC tegels. Het mooie is dan dat je profiteert van de looks van een mooie tegelvloer gecombineerd met de vele voordelen van een PVC vloer.

Voordelen van een PVC tegelvloer zijn bijvoorbeeld:

 • Kan snel gelegd worden: De PVC tegels zijn door het handige kliksysteem snel en gemakkelijk te leggen. Je kunt het eventueel ook zelf doen, zodat je op de legkosten van de vloer kunt besparen.
 • Ook zonder voeg mogelijk: Bij PVC tegels zit je niet vast aan een grijzige voeg, zoals je dit wel hebt bij een stenen tegelvoer. Je kunt zelf de kleur van de voeg kiezen. Maar het is ook mogelijk om de voegstrip geheel weg te laten en de tegels strak tegen elkaar aan te leggen.
 • Ruime keuzemogelijkheden: Bij PVC tegels heb je een zeer ruime keuze in kleuren en dessins, zoals met een lavasteen look.

PVC vloertegels met lavasteen look

Tegels met lavasteen

Je kunt ook kiezen voor mooie, sfeervolle vloertegels met lava.

Een paar andere voordelen van een tegelvloer zijn:

 • Kan tegen een stootje: Laat je per ongeluk iets vallen op je tegelvloer dan zal dit in de meeste gevallen niet tot beschadiging van de vloer leiden.
 • In de winter warm aan de voeten, in de zomer heerlijk koel: Tegels geleiden de warmte heel goed en kunnen meestal goed gecombineerd worden met vloerverwarming. In de zomer voelen de tegels dan weer heerlijk koel aan je voeten.

Vloertegels met lavasteen

Vraag gratis gietvloer offertes aan

Overweeg je een mooie lavasteen gietvloer aan te schaffen of een ander soort (giet)vloer?

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan bij gietvloer specialiste. Zo kun je zeer waarschijnlijk nog wat besparen op de aanschaf van je nieuwe vloer.

Vergelijkbare berichten