Zwarte Gietvloer

Een zwarte gietvloer zorgt voor een bijzondere, exclusieve look die in een modern interieur heel goed kan passen. Wel is het belangrijk dat de rest van je interieur lichter van kleur is en er voldoende lichtinval is, anders kan het geheel te donker worden. Onder de juiste omstandigheden kan een zwarte gietvloer passen.

In deze gids lees je meer over

 • in welke gevallen je goed voor een zwarte (giet)vloer kunt kiezen;
 • welke soorten gietvloeren met een zwarte kleur leverbaar zijn;
 • en welke andere mogelijkheden er zijn om zwart op een mooie manier in je interieur te laten terugkomen.
Laat je gietvloer professioneel aanbrengen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Waarom voor een zwarte (giet)vloer kiezen?

Gietvloeren in de kleur zwart zijn niet de meest gekozen vloeren. Vaak wordt er eerder voor een lichte kleur gietvloer gekozen, omdat dat makkelijk te combineren valt en minder druk oogt.

Een zwarte gietvloer komt dan ook zeker niet overal tot zijn recht. Toch zijn er best gevallen te noemen, waarin een zwarte gietvloer een uitstekende keuze is, zoals in de volgende situaties:

 • Er is veel lichtinval in huis, zodat de zwarte trap of vloer niet voor een heel donker effect zorgt.
 • De rest van het interieur, zoals de wanden, de meubels etc. is grotendeels lichter van kleur.
 • Er is sprake van een strakke en moderne inrichting.

Interesse in een gietvloer in zwart of andere tint? Vraag nú hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.

Gietvloer in het zwart

Welke gietvloeren kunnen in het zwart worden geleverd?

Er zijn verschillende gietvloeren die in het zwart leverbaar zijn.

PU gietvloer in het zwart

Een PU gietvloer of polyurethaan gietvloer is een kunststof gietvloer.

Enkele voordelen van een PU gietvloer zijn:

 • Door het elastische karakter van polyurethaan kan het niet gaan scheuren, hierdoor is het een zeer geschikt materiaal voor een vloer.
 • Verder is een PU gietvloer onderhoudsvriendelijk. Doordat de vloer vloeistofdicht is kan er geen vuil of vocht in trekken.
 • Een PU gietvloer wordt naadloos gelegd wat zorgt voor een strakke en moderne aanblik.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft een betonlook die zorgt voor een sterke gelijkenis met een echt gepolierde betonvloer. Deze vloer past goed in een modern en enigszins sober en minimalistisch interieur.

Een cementgebonden gietvloer bestaat uit twee of meer lagen: een cementlaag en één of meer lak- of waslagen die ter bescherming van de vloer dienen.

Enkele voordelen van een cementgebonden gietvloer zijn:

 • Water- en vuilafstotend: Doordat ook deze vloer naadloos wordt gelegd en voorzien is van een beschermende laag kunnen er geen vloeistoffen of vuil in de vloer dringen.
 • Vloer is slijtvast en kleurvast: De vloer is goed bestand tegen slijtage, krasvorming en verkleuring door uv-straling.
 • Stoere look: Deze vloer heeft een authentiek karakter en heeft daarnaast een stoere, industriële uitstraling.

Zwarte gietvloer in verschillende vormen

Een zwarte gietvloer kun je in verschillende krijgen. Hieronder gaat het om de combinatie met voornamelijk PU gietvloeren. Bij een cementgebonden gietvloer gaat het vooral om een unikleur. Bij een PU vloer kun je creatiever zijn met marmersteentjes en vlokken.

Interesse in een strakke (zwarte) gietvloer? Vraag advies aan gietvloer specialisten. Vraag hier gratis gietvloer offertes aan.

Unikleur

Zoals de benaming al aangeeft gaat het hier om een gietvloer die bestaat uit één egale kleur. Een gietvloer in uni-kleur vloer is een vloer die een rustige aanblik geeft. Kies je voor zwart dan heb je dus een mooie egale zwarte kleur. Een nadeel van één effen kleur is wel dat aanwezig vuil beter zichtbaar is.

Steentapijt / siergrindvloer

Het karakteristieke van deze vloer is dat deze bestaat uit allemaal kleine, gekleurde steentjes. Andere benamingen voor een siergrindvloer zijn steentapijt, woongrind of korreltapijt.

Met behulp van hars worden deze steentjes bij elkaar gehouden. Voor de afwerking krijgt de vloer nog een coating of wordt deze geseald.

De keuze voor kleinere of juist voor grotere steentjes geeft weer een heel ander effect.

Je kunt de mix zelf samenstellen. Dus bijvoorbeeld zwarte grind combineren met een lichtere tint zoals bijvoorbeeld grijs, voor een unieke uitstraling.

Lavasteen

Een gietvloer van lavasteen wordt geproduceerd door het mengen van kunsthars met lavasteen. Een beschermende toplaag zorgt dat de vloer slijtvast en krasbestendig is.

Met een lavasteen gietvloer heb je echt een unieke vloer, die in iedere gewenste kleur en uitstraling leverbaar is.

Vlokken

Een vlokken gietvloer bevat gekleurde vlokken die ook wel flakes worden genoemd. Het zijn eigenlijk losse verfsnippers die worden ingestrooid op het moment dat de vloer nog vloeibaar is. Deze vloer wordt verder afgewerkt met één of meer lagen kunsthars.

Je kunt zelf kiezen welke kleur de vlokken moeten hebben, je kunt hierbij kiezen voor één kleur maar ook voor meerdere kleuren. Bijvoorbeeld zwart met witte vlokken.

Het aantal vlokken bepaalt ook hoe de vloer eruit komt te zien. Meer vlokken geeft een drukker effect, minder vlokken juist een rustiger effect.

Kies voor een gietvloer met een unieke uitstraling. Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloerspecialisten.

Wat combineert goed met een zwarte (giet)vloer?

Een zwarte vloer geeft je interieur een krachtige aanblik. Lichte wanden en plafonds passen hier goed bij. Ook meubels in lichte kleuren, zoals wit, beige of grijs combineren goed met een zwarte vloer.

Met een licht gekleurd kleed en passende accessoires maak je het geheel helemaal af. Kies je alleen voor witte kleuren dan kan dit een wat kil en hard contrast geven met zwart.

Er kan prima met kleur worden gewerkt, ook kan hier en daar best een donkere kleur worden gebruikt, zolang het geheel maar niet te donker gaat ogen. Balans speelt hierbij een belangrijke rol.

Waarom is een zwarte gietvloer eigenlijk niet interessant?

Niet iedereen kan een zwarte vloer waarderen. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak, maar daarnaast kleven er ook een aantal nadelen aan een zwarte (giet)vloer:

 • Te donker bij weinig lichtinval: Bij een huis waar niet veel licht binnenvalt, bijvoorbeeld wanneer er weinig ramen en/of kleine ramen zijn, is een donkere vloer af te raden. In dat geval oogt het binnen vaak te donker wanneer de vloer zwart is.
 • Ruimte lijkt optisch kleiner: Over het algemeen wordt gezegd dat een zwarte vloer een ruimte optisch kleiner doet lijken.
 • Toch klopt dit lang niet altijd: een zwarte vloer laat de ruimte in veel gevallen juist breder lijken, zeker wanneer je gebruik maakt van de juiste kleurcombinaties met je wanden en plafond en overige inrichting.
 • Vuil beter zichtbaar: Niet alleen op een witte vloer zie je vuil beter liggen. Dit geldt zeker ook voor een zwarte vloer. Door de vloer regelmatig schoon te maken zal je hier weinig hinder van ondervinden.

Vraag advies over de beste kleur vloer in jouw woning. Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.

Zwart anders laten terugkomen in je interieur

Houd je wel van zwart in je interieur maar vind je een zwarte vloer toch net wat te overheersend?

Meubels

Dan zijn er natuurlijk nog allemaal andere manieren om zwart toe te voegen aan je interieur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarte meubels, zoals een mooie zwarte bank of een salontafel in het zwart.

Accessoires

Door te kiezen voor zwarte accessoires kun je mooie zwarte accenten aanbrengen. Denk aan zwarte vazen, zwarte kussens, lampen of een vloerkleed bijvoorbeeld.

Zwart laat zich met vrijwel elke kleur goed combineren en geeft een mooi contrast.

Zwarte bank in lichter interieur en vloer

Offertes aanvragen bij gietvloer specialisten

Wil je graag een mooie gietvloer in je huis, in het zwart of in een andere kleur? Laat je dan eerst goed adviseren door gietvloer specialisten.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend gietvloer offertes aan.

Vergelijkbare berichten