Tips & Inspiratie

Vensterbank Inrichten Decoratie Ideeën

Met een vensterbank kun je allerlei kanten op. Je kunt je decoratie van je vensterbank heel minimalistisch houden of je kunt het bijvoorbeeld vol zetten met verschillende planten en bloemen.

Maar er is meer te doen met de vensterbank. Hieronder vind je de leukste ideeën hoe je creatief om kunt gaan met jouw vensterbank.

Vensterbank Decoreren

Bovendien ben jij, je vriend(in) of je gezin niet de enige die de vensterbank ziet. Ook voorbijgangers kunnen blij verrast worden van een creatief ingerichte vensterbank natuurlijk.

Daarnaast zorgt een slim gedecoreerde vensterbank voor meer privacy zodat dezelfde voorbijgangers niet jou hoeven zien zitten op de bank.

Lees hier de tips over het inrichten van jou ideale vensterbank.

Zithoek Maken Van De Vensterbank

Als je een brede vensterbank hebt kun je er een relaxhoek van maken. Je kunt een er bijvoorbeeld een plek van maken om te lezen of om te genieten van een kopje koffie of thee.

Je kunt het leeshoekje aangenaam maken door een paar kussens neer te leggen.

Om het leeshoekje op de vensterbank extra comfortabel te maken kun je het beste een zitkussen neerleggen, zoals op de foto hieronder.

Als je ervan houdt om ‘s avonds ook in je zithoek op de vensterbank te zitten kun je ook licht aanbrengen boven de vensterbank. Zo blijft het intiem en kun je nog goed je magazines, boeken of e-reader lezen.

Leeshoek In De Vensterbank Maken

Licht Boven Zithoek Op De Vensterbank

Kruidentuintje In De Vensterbank

Een andere manier om je vensterbank te gebruiken is door er kruidenplantjes en eetbare plantjes te kweken. Denk bij eetbare plantjes aan tuinkers en bij kruidenplantjes aan basilicum om de vensterbank van je keuken neer te zetten.

Bij het kweken van plantjes is het belangrijk dat je weet hoeveel zonlicht het kruidenplantje nodig heeft. Krijgen de plantjes die je wilt gebruiken bij het eten genoeg zonlicht?

Kruidentuintje In De Vensterbank

Eetbare Plantjes In De Vensterbank

Creatief Met Kaarsen

Om een vensterbank snel te decoreren kun je gebruiken maken van kaarsen. Je kunt stompkaarsen gebruiken maar ook kaarsen in verschillende gekleurde glaasjes kan zorgen voor sfeer.

Ben je in een creatieve bui?, lees dan het artikel op gelukkigerwonen: Zelf Kaarsen Maken: Kleur En Geurkaarsen

Kijk hieronder naar de foto’s voor inspiratie.

Kaarsen Voor In De Vensterbank

Vensterbank Decoreren Met Kaarsen

Gekleurde Flessen Op Een Rij

Een leuke manier om je vensterbank op te fleuren om met gekleurde flessen.

Gekleurde Flessen In Vensterbank

Vensterbank Versieren Met Glazen Flessen

Hangplanten Boven De Vensterbank

Ook een manier om je privacy wat meer te waarborgen en tegelijk wat natuur binnen te halen is door hangplanten voor het raam te hangen. Kijk hieronder op de foto’s voor inspiratie.

Hangplant Voor Het Raam

Plantjes In Theekopjes

Om de vensterbank gezelliger te maken kun je gebruik maken van theekopjes of koffiekopjes als potjes.

Plantjes In Koffiekopjes

Plantjes In De Vensterbank Ter Decoratie

Vensterbank Decoratie Tegen Inkijk

Als je in een drukke straat woont waar veel mensen voorbij komen wil je misschien niet dat iedereen de hele dag naar binnen kijkt. Gelukkig zijn er oplossingen voor.

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van hogere planten. Maar je kunt ook raamfolie gebruiken om wat meer privacy te krijgen. Hieronder vind je enkele leuke voorbeelden van raamstickers bij een vensterbank.

Raamfolie - Bomen - Vensterbank Decoratie

Raamfolie - Glas-in-lood - Decoratie

Verlichting In En Boven Je Vensterbank

Met licht kun je ook veel doen in je vensterbank. Je kunt verlichting ook mooi combineren met de bovenstaande vensterbank decoratie ideeën.

Verlichting Bij Je Vensterbank

Verlichting Op De Vensterbank