Tips & Inspiratie

Gang Of Hal Inrichten

Bij het decoreren van je huis wordt de gang vaak vergeten. Het is natuurlijk slechts een plek waar je doorheen loopt. Je hangt je jas op in de gang en je slaat er eventueel spullen op, zoals regenlaarzen.

Maar je moet niet vergeten dat de gang ook de eerste plek is waar je het huis binnenkomt. Een opgeruimde hal geeft de eerste stap naar rust.

Gang Of Hal Inrichten

Bovendien is de gang of hal ook een plek in huis waar gasten, vrienden en familie de eerste indruk krijgen van je huis.

Kortom, het is belangrijk om ook je gang een make-over te geven. Om het zo in te richten dat je echt het gevoel krijgt dat je thuis komt.

Verschil Tussen Een Hal En Een Gang

De termen hal en gang worden vaak afwisselend gebruikt voor dezelfde ruimte. Net wat je mooier vindt klinken of welke van de twee benamingen je te binnen schiet. Sommige mensen gebruiken soms het woord entree voor gang of hal.

Maar er zit nog wel een verschil tussen de twee. Een gang is een heeft een langgerekte vorm en een hal is gemiddeld breder ten opzichte van de lengte. Een gang vind je vaker in kleine woningen.

Een hal vind je bijvoorbeeld in grotere huizen, gebouwen, vliegvelden of op treinstations. Er zijn soms bovendien plekken om te gaan zitten.

In dit artikel gebruiken wij de term ‘gang’ omdat de meeste lezers een woonhuis hebben.

Trap Decoreren

In de hal vind je vaak de trap die naar de verdieping leidt. Een trap is de ideale plek om iets extra’s mee te doen bij het decoreren van je gang.

Als je een dichte trap hebt zoals op de foto hieronder kun je gebruik maken van een loper om het aan te kleden. Zie voor inspiratie de foto hieronder.

Trap Stof In De Gang

Spiegels Gebruiken

Door spiegels op te hangen of neer te zetten ik kun je de gang extra licht geven zonder met verlichting aan de slag te hoeven.

In het volgende artikel op GelukkigerWonen over het Lage Kamer Hoger Laten Lijken geven wij ook als tip om spiegels te gebruiken om een kamer  hoger te laten lijken. Ideaal dus als je kleine en smalle gang hebt en je deze optisch wilt vergroten.

Hang de spiegel bijvoorbeeld recht tegenover de voordeur (vooral als er glas in de deur is verwerkt).

Je kunt ook tegenover de deur naar de woonkamer of keuken een spiegel hangen als deze licht doorlaat.

Om je gang leuk in te inrichten kun je kiezen voor een verzameling van kleine spiegels die dan een grote spiegel vormen.

Je kunt het effect ook bereiken door lijsten met reflecterend glas op te hangen.

Spiegels Ophangen In De Hal

Hang Foto’s Of Schilderijen Op In De Hal

De gang is interessante plek om je collectie aan foto’s en/of schilderijen op te hangen.

Je kunt de ene kant bijvoorbeeld gebruiken voor fotolijsten en aan de andere kant je collectie schilderijtjes en tekeningen ophangen.

Foto's En Schilderijen Ophangen

De Gang Een Likje Verf Geven

De meest eenvoudige manier om je gang of hal nieuw leven in te blazen is door het gebruik van kleur. Met een lichte tint kun je een kleine gang iets groter laten lijken.

Een andere leuke manier is om kleur aan te brengen in je gang is door de trap een kleurtje te geven.

Je kunt bijvoorbeeld je gang wit verven (of laten) en de treden van de trap een opvallende kleur geven. Zie de foto hieronder voor inspiratie.

Trap Verven In De Gang

Schoolbordverf Voor Notities Of Voor De Kinderen

In de gang kun je een ruimte te creëren om notities te maken. Je kunt een kant-en-klaar schoolbordje ophangen of je kunt een deel van de muur beschilderen met schoolbordverf.

Elke keer als je thuis komt of weggaat kun je even snel een notitie maken of lezen.

Schoolbordverf En Krijtbordverf In De Gang

Kies Voor Een Aparte Lamp Aan Het Plafond

Een uitgesproken lamp in de gang valt op. Het geeft je gang net even wat meer energie. Denk aan opvallende hanglampen zoals een kroonluchter.

Je kunt ook voor spotjes kiezen die je foto of schilderijen collectie aan de muur verlichten. Dat geeft weer een heel andere effect.

Creatieve Kapstokken In De Gang

Veel mensen hangen hun jas op in de gang. Vaak worden de schoenen en laarzen onder de jassen gezet.

Het is dus belangrijk om de kapstok aandacht te geven als je bezig bent met inrichten van de gang.

Hieronder hebben wij een aantal creatieve kapstokken op een rij gezet. Als je op de link er onder klikt kun je op de Engelstalige website stap-voor-stap lezen hoe je het zelf kunt maken.

Kapstok Van Kledinghangers: Maak gebruik van hangers om je jas op te hangen.

Kapstok Met Kledinghangers

Kapstok Haakjes Omtoveren Tot Dieren

Dieren Kapstok In De Gang

http://www.marthastewart.com/892295/animal-hooks