Huis Verkopen

Verkoopmakelaar

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders tijdens hun leven ongeveer zeven keer verhuizen.

Heb je zelf verhuisplannen? Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat het verkopen van je woning goed verloopt.

Deze professional neemt je namelijk veel werk uit handen. Wat zijn de werkzaamheden van een verkoopmakelaar en waarom is het zo handig om deze professional in te schakelen?

Het zijn slechts enkele onderwerpen die in dit artikel aan de orde komen.

Wat is een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar bemiddelt en adviseert bij de verkoop van jouw woning. De professional komt op voor jouw belangen als verkopende partij.

Zo neemt een verkoopmakelaar de onderhandelingen met mogelijke kopers over de vraagprijs van jouw woning voor zijn rekening.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar loodst jou door de complexe huizenmarkt heen. Voor een goede samenwerking is het noodzakelijk om een contract op te stellen. Daarin staan onder andere de kosten van de aankoopmakelaar en een aantal voorwaarden.

Het bekijken van jouw woning

De verkoopmakelaar heeft een uitgebreid takenpakket en begint met het onderzoeken van jouw woning. Daarbij kijkt de makelaar naar de volgende zaken die in het Kadaster te vinden zijn:

  • De leeftijd van jouw woning.
  • Het aantal vierkante meter woonoppervlakte.
  • De hoeveelheid ruimte rondom de woning.
  • De staat van de woning.
  • De gemiddelde verkoopprijs van soortgelijke woningen in de buurt.
  • Eventuele wijzigingen in het bestemmingsplan.

Prijs van jouw woning bepalen

Aan de hand van bovenstaande factoren bepaalt een verkoopmakelaar de prijs van jouw woning. In Nederland geldt het devies ‘grond kost geld’. Hoe groter het perceel van jouw woning, hoe meer het waard is.

Een slechte ligging kan echter roet in het eten gooien. Zo gaat de waarde van jouw woning omlaag wanneer je vlakbij een snelweg of vliegveld woont.

Foto’s maken van jouw woning

Sommige makelaarskantoren bieden aan om een aantal foto’s van jouw woning te maken. Dit maakt de woning zo aantrekkelijk mogelijk voor de verkoop.

Houd er wel rekening mee niet iedere makelaar het maken van foto’s aanbiedt. Soms moet je deze extra kosten dus nog bijbetalen.

Contact met geïnteresseerden

Na het maken van een aantal foto’s komt jouw woning daadwerkelijk op de huizenmarkt terecht. Om de verkoop te bespoedigen gebruikt een makelaar diverse kanalen, waarvan Funda een zeer bekende is.

Ook lokale kranten en social media maken deel uit van de verkoopstrategie. De verkoopmakelaar legt en onderhoudt vervolgens contact met geïnteresseerden.

Bemiddelen

Soms doet een geïnteresseerde partij een bieding op jouw woning. Dit is eerste stap in een mogelijke verkoop en dus goed nieuws.

De verkoopmakelaar neemt de bieding(en) aan en geeft dit aan jou door. Daarnaast doet de makelaar de bezichtigingen als je dit hebt afgesproken in het contract.

Bieden

De makelaar houdt het contact met de mensen die interesse hebben. Echt serieuze biedingen legt de makelaar aan jou als verkopende partij voor. Je bepaalt zelf welk bod je acceptabel vindt.

Heb je een bod geaccepteerd? Dan is het tijd om handtekeningen te zetten bij de notaris. Daarna is het contact met de verkoopmakelaar afgelopen.

Hoe bepaal je de voorwaarden voor de verkoopmakelaar?

Veel makelaars vragen om een zogeheten courtage. Dit is een percentage van het aankoopbedrag van je woning.

Doorgaans liggen deze kosten op 1 tot 2% exclusief btw. Hoe meer er is betaald voor je woning, hoe meer courtage je aan de verkoopmakelaar moet betalen.

No cure, no pay

Het komt wel eens voor dat een verkoop toch niet doorgaat. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De verkoper krijgt de financiering bijvoorbeeld niet rond of vindt zelf een koper zonder hulp van een makelaar.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alsnog courtage moet betalen aan de makelaar. Om dit te voorkomen kun je in het contract het beste ‘no cure, no pay’ laten vastleggen.

Zelf huis verkopen of verkoopmakelaar inschakelen

Sommige mensen hebben de touwtjes graag in eigen handen en doen de verkoop van hun woning zelf. Dit kost echter veel werk en tijd. Zo moet je zelf onderzoek doen naar de lokale huizenmarkt en geschikte vraagprijzen.

Daarnaast willen geïnteresseerde partijen graag worden rondgeleid, moet je onderhandelen over de vraagprijs en een koopcontract opstellen.

Zaken uitbesteden

Wil je tijd en moeite besparen? Laat dan het verkoopproces over aan een verkoopmakelaar. Of besteed naar eigen wens een aantal zaken uit.

Veel makelaars bieden tegenwoordig ook deeldiensten aan, zoals de waardebepaling van je woning of het onderhandelen over de vraagprijs.

Zelf de waarde van je huis bepalen

Het bepalen van de waarde van je woning is niet eenvoudig. Je bent als verkoper vaak emotioneel betrokken omdat je herinneringen hebt aan jouw huis. Dit maakt het lastig om de woning objectief op waarde te schatten.

Een professional kijkt er met een zakelijke blik naar. Daardoor voorkom je geld verlies door een te lage verkoopprijs of juist dat een verkoop te lang duurt omdat de prijs van de woning te hoog ligt.

Zelf de promotie doen

Een onmisbaar onderdeel van huizenverkoop is promotie. Het is zeer belangrijk dat je een aantrekkelijke advertentie maakt. Dit lijkt in eerste instantie eenvoudig, maar in de praktijk vaak tegen.

De verkoopmakelaar weet echter precies met welke afbeelding en tekst deze de aandacht van potentiële kopers moet trekken.

Zelf bezichtigingen en rondleidingen organiseren

Wie een huis verkoopt krijgt te maken met bezichtigingen. Je zult dit helemaal zelf moeten regelen als je besluit om geen verkoopmakelaar in te schakelen. Het is veel werk om je woning telkens in orde te maken voor een bezichtiging en rondleiding.

Bovendien is het de vraag of jij net zo’n goed verkooppraatje kan houden als de verkoopmakelaar. Deze heeft immers jarenlange ervaring en weet precies wat wel en niet werkt.

Zelf de onderhandelingen doen

Zijn er geïnteresseerde kopers die een bod hebben uitgebracht? Dan is het tijd om te onderhandelen. In de praktijk blijkt dit zonder de juiste ervaring best lastig.

Een goede makelaar weet zich juist tijdens het onderhandelingsproces te onderscheiden van de rest. Door bepaalde onderhandelingstechnieken bespaart deze professional je soms duizenden euro’s.

Offertes aanvragen bij verkoopmakelaars

Ben je van plan om een verkoopmakelaar in te schakelen om je woning te verkopen? Dan raden we aan te informeren bij diverse makelaarskantoren. Bedenk goed waar je hulp bij nodig hebt en geef dit door aan de makelaarskantoren die jouw interesse hebben.

Bieden een of meerdere makelaarskantoren wat je nodig hebt? Vraag dan verschillende offertes aan om een goede prijsvergelijking en de beste keuze te maken.