Huis Verkopen

Huis Aantrekkelijk Inrichten Voor Verkoop

Als je besluit om je huis te verkopen wil je natuurlijk dat dat zo snel mogelijk gebeurt. Eén van de aspecten voor snel succesvol verkopen is door het huis er aantrekkelijk uit te laten zien.

Huis Inrichten Voor Als Je Een Huis Gaat Verkopen

Er zijn gelukkig tips om je huis klaar te maken voor een bezichtiging van potentiële kopers. Van het opknappen van de voortuin tot de juiste geurtjes.

Er Doorheen Kijken

In de meeste gevallen zullen de kopers hun eigen draai aan hun nieuwe, jouw oude woning geven.
Maar het blijkt soms lastig om voor potentiële kopers door jouw smaak heen te kijken en hun eigen ideeën voor de kamers te visualiseren in hun hoofd.

Geef Het Gevoel Dat Het Al Hun Huis Is

Potentiële kopers hebben vaak het gevoel dat ze bij iemand op bezoek zijn. Dat is natuurlijk ook zo, maar dat vergroot de kans op verkoop niet.
Je kunt het beste de potentiële kopers het gevoel geven dat ze in hun nieuwe huis stappen.

Je kunt dit gevoel versterken door er voor te zorgen dat je alle persoonlijke foto’s weghaald.

Foto’s zijn persoonlijk en geven (onbewust) het gevoel dat het huis van jou is, en blijft. Niet alleen foto’s geven dat gevoel, ook tekenen (aan de koelkast) bijvoorbeeld of krijtborden met persoonlijke reminders.

Denk Om De Tuin Bij De Verkoop Van Het Huis

Als je bij een huis arriveert zie je als eerste de voortuin (behalve als je een appartement verkoopt natuurlijk). Zorg er dus voor dat de tuin er netjes uitziet.

Om je tuin er snel meer verzorgd uit te laten zien kun je het volgende doen:

  • Haal het onkruid uit de tuin en tussen de tegels vandaan;
  • Knip eventueel de heg bij;
  • Zet een paar potten met verse potplanten of bloemen neer.

En als extra tip: Zorg dat het huisnummer goed zichtbaar is vanaf de weg.

Aanbellen

Als de potentiële kopers voor de deur staan wil je deze natuurlijk niet te lang laten wachten.

Zorg er dus voor dat de bel het goed doet.

Het is vervelend als je een deurbel op drie verschillende manieren moet indrukken voordat de bel het doet. Dit kan bewust of onbewust voor irritatie zorgen.

Voorkom dat potentiële kopers je moeten bellen via hun mobiel omdat er maar niet op wordt gedaan.

Ramen Lappen

Zorg dat je alle ramen lapt voordat potentiële kopers je huis komen bezichtigen. Vooral een streeploos ramen bij de voordeur is belangrijk. Weer die eerste indruk die om de hoek komt kijken.

Voor tips over het snel en streeploos schoon krijgen van je ramen kun je dit artikel op gelukkigerwonen lezen.

Zorg Voor Een Opgeruimde Gang

De potentiële kopers die je huis komen bezichtigen komen in de meeste gevallen via de gang of hal het huis binnen. Het is dus logisch dat je de gang netjes opruimt. Dat betekent niet alleen de vloer schoonmaken maar ook kleine achterstallig onderhoud doen.

Denk aan bijvoorbeeld een haakje van de kapstok die is afgebroken.

Zorg er voor dat goed het licht werkt in de gang. Een goed verlichting verwelkomt meer dan een donkere gang.

Woonkamer

De woonkamer moet net als andere kamers een neutrale uitstraling heeft. Zorg er dus voor dat alles een netjes is heeft zonder dat het eruit ziet alsof er niemand leeft.

Als je een boekenkast hebt kun je het beste deze een keer nalopen. Wellicht staan er boeken op de boekenplank die niet bij iedereen in de smaak vallen.

Haal dus boeken weg die aanstootgevend kunnen zijn voor bepaalde groepen mensen.
Ook bepaalde woonaccessoires, decoratie en kunst kunnen groepen mensen aanstootgevend vinden. Haal deze uit je woonkamer om de kans op verkoop te vergroten.

Een bos bloemen op tafel zorgt er voor dat je huis er aantrekkelijker uitziet. Zet een paar verse bloemen in een mooie vaas op tafel.

Ook kunst aan de muur kan zorgen voor een bepaalde uitstraling. Zorg net als bij alle elementen dat de kunst redelijk mainstream is.

Keuken

De keuken netjes opruimen is natuurlijk logisch. Zorg er ook voor dat er zo weinig mogelijk etensgeurtjes in de keuken hangen.

Hang een nieuwe, schone theedoeken en handdoeken op. Het liefst zo neutraal mogelijk qua kleur. Hang de humoristische schorten in de kast.

Maar er zijn daarentegen ook geuren die het verkoop van een huis juist kunnen verhogen.

Het is een klassieker, maar de geur van vers gebakken appeltaart blijkt nog steeds een warm gevoel te geven bij veel mensen en kan de kans op verkoop vergroten.

Maar misschien houdt het stel dat je huis komt bezichtigen niet van appeltaart. Dus wees voorzichtig met de appeltaartgeur. Neutrale geur in huis is wel het meest veilig.

Geuren

Bepaalde geuren en kleuren kunnen bepaalde gevoelens opwekken. Voor de een geeft het een gezellig gevoel terwijl voor een ander persoon het een naar gevoel bezorgt.

Naast de geuren in de keuken is het ook belangrijk om de geuren in het hele huis zo neutraal mogelijk te houden.
Er zijn geuren die de verkoop kunnen stimuleren. Ook al zijn wij fan van een neutrale geur, willen wij je deze geuren niet onthouden.

Citroengeur: Frisse geur, geeft het gevoel dat het huis goed is schoongemaakt.

Dennengeur: Deze geur geeft een knus gevoel. Gevoel van warmte.

Groene thee bladeren: De geur van groene thee zorgt voor rust. Als je het gaat gebruiken bij de bezichtigingen dan moet je wel echte groene thee gebruiken voor het beste effect.

Vanille: Deze geur geeft een gevoel van warmte. Sommige mensen zijn er dol op, maar een ander deel van de potentiele kopers zitten niet op de geur van vanille te wachten.

Maar de beste tip om je huis fris te laten ruiken is toch om gewoon te ventileren en de ramen en deuren een tijdje open te gooien

Denk Er Aan Om De Overloop Op Te Ruimen

Niet alleen de kamers zelf moeten netjes zijn opgeruimd en fris ruiken. Ook andere delen van het huis zoals de gang en de overloop moeten in orde zijn.

Je stapt natuurlijk niet via de voordeur de slaapkamer binnen. Zorg dus ook voor een leuk ingerichte en schone overloop.

Slaapkamer

De slaapkamer moet vooral rust uitstralen. Een plek om je terug te trekken en je batterij op te laden. Ruim je slaapkamer extra goed op. Haal spullen die afleiden uit je slaapkamer het rust uit te laten stralen.

Een rustig ingerichte slaapkamer is niet alleen slim als je een huis sneller wilt verkopen maar ook als je van plan bent om er te blijven wonen.

Badkamer

Een badkamer moet er schoon uitzien. Een badkamer die er niet echt proper uitziet kan een afknapper zijn voor de potentiële kopers.

Ook een gedateerde badkamer kan een afknapper zijn. Zorg er voor dat je badkamer er zo modern mogelijk uitziet.

Als de badkamer erg klein is zijn er trucjes om het er groter uit te laten zien.

Daarnaast kun je ook het gekleurde handdoeken vervangen voor nieuwe witte handdoeken.

Houd het neutraal, ook wat betreft de handdoeken dus.

Roken En Het Verkopen Van Een Huis

De geur van rook in huis kan een echte afknapper zijn voor bezoekers. Probeer de rookgeur uit huis te krijgen voor dat er bezoekers en potentiële kopers over de vloer komen.

Er zijn gelukkig huis-tuin-en-keuken middeltjes om de geur van rook uit huis te krijgen. Voor uitgebreide uitleg over het verwijderen van rooklucht kun je ons artikel hier op gelukkigerwonen lezen.

De Huisdieren

Huisdieren geven een huiselijke sfeer. Maar helaas zorgen huisdieren ook voor geurtjes en haren. Het is dus belangrijk om de geurtjes van huisdieren uit huis te krijgen.

Denk aan het verschonen van de kattenbak en de hondenmand vlak voordat de potentiële kopers komen.

Zorg dat alle haren en zand is verwijdert. Je kunt de haren van huisdieren op snelle manier van stof krijgen met een ballon. Door met een ballon langs de stof te gaan ontstaat er een statische lading waardoor de haren zich vastplakken aan het rubber.

Wees Niet Te Perfect

Een beetje in tegenstelling van wat hierboven is besproken is het belangrijk om het huis er niet te perfect en te gladjes uit te laten zien.

Ja, het moet er netjes, opgeruimd en aantrekkelijk uitzien. Maar het moet niet het gevoel geven dat je in een meubelwinkel rondloopt.

Het moet er wel huiselijk uit zien. Het moet de potentiële kopers verwelkomen. Leg een paar magazines neer. Stof je boekenplank af maar haal niet alle boeken en woonaccessoires weg.

Zorg Voor De Juiste Belichting

Mensen houden van ruimte. Licht kan een gevoel van ruimte creëren net als een witte tint.

Wit is niet voor niets al jaren de meest populaire kleur voor muren en plafonds.

Zorg dat de belichting in huis in orde is. Dit geldt niet alleen voor de lampen in huis maar ook voor het licht dat van buiten komt.

Zorg dat er genoeg daglicht het huis binnenkomt door planten of bomen te snoeien. Zorg dat alle andere elementen zoals raamdecoratie het licht van buiten niet te veel belemmeren.