Polyester Dakkapel [10x Voordelen – Prijzen]

Bij een dakkapel denk je misschien in de eerste plaats aan een houten dakkapel of kunststof dakkapel.

Maar wil je dakkapel die optimaal isoleert en heel weinig onderhoud nodig heeft? Kies dan voor polyester dakkapel. Geheel van kunststof, waardoor er er bijna warmteverlies is en heel lang mee gaat.

In deze gids lees je meer over wat een dakkapel van polyester precies is, wat de voor- en nadelen zijn en natuurlijk wat de kosten zijn.

Dakkapellen offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een polyester dakkapel?

Een dakkapel van polyester bestaat volledig uit kunststof. Dus zowel de basisconstructie als alle andere onderdelen van de dakkapel bestaan uit polyester. Doordat een polyester dakkapel uit één stuk wordt gemaakt, is deze geheel naadloos. Dit maakt dat de kans op lekkages en warmteverlies heel klein is.

De afgelopen jaren is de productie van polyester dakkapellen ook steeds verder verbeterd, waardoor dit kapel steeds vaker worden verkocht.

Wat is het verschil met een kunststof dakkapel?

Polyester is weliswaar ook een soort kunststof, maar een dakkapel van polyester is anders opgebouwd dan een dakkapel van kunststof.

Polyester: Een polyester dakkapel bestaat volledig uit kunststof, bij een kunststof dakkapel is dit niet het geval.

Kunststof: Een dakkapel van kunststof heeft namelijk wel een houten basisconstructie, maar de overige onderdelen zijn van kunststof. De bekleding is bijvoorbeeld van Trespa of Keralit.

Wat is een polyester prefab dakkapel?

Bron foto: belder.nl

Interesse in een duurzame dakkapel? Kies voor een polyester dakkapel. Vraag hier gratis offertes aan.

Geen maatwerk mogelijk

Omdat dakkapellen van polyester uit één stuk worden gemaakt, zijn ze alleen als prefab model verkrijgbaar. Bij dit type dakkapel is traditionele dakkapel opbouw dus niet mogelijk. Dit betekent dat echt maatwerk, zoals bijvoorbeeld bij een houten dakkapel niet mogelijk is.

Een maatwerk dakkapel biedt meer mogelijkheden op het gebied van uitvoering, materiaal en afmetingen.

Bij een rieten dak of een te steil dak is bijvoorbeeld vaak maatwerk nodig. Een polyester dakkapel is dus niet voor alle situaties geschikt.

Wat kost een polyester dakkapel?

Een polyester is gemiddeld prijziger dan andere soorten kunststof of houten dakkapellen. Hier staat wel tegenover dat een polyester dakkapel erg duurzaam is en warmteverlies voorkomt, waardoor het de investering waard is.

Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor een casco polyester dakkapel in verschillende breedtes. Deze kosten zijn inclusief btw, plaatsing van een nieuw dakkapel en de prijs voor de polyester dakkapel zelf.

Als je een oude (houten) dakkapel vervangt voor een polyester dakkapel kost dat gemiddeld €1.100 extra (slopen en afvoeren oude kapel).

Breedte Nieuw dakkapel Vervangen dakkapel
150 cm €5.100 €6.200
250 cm €5.800 €6.900
350 cm €6.620 €7.720
450 cm €7.700 €8.800
550 cm €8.660 €9.760
650 cm €9.200 €10.300

Wat zijn de voordelen van een polyester dakkapel?

Door te kiezen voor een polyester dakkapel profiteer je van de volgende voordelen:

1. Lange levensduur: Een polyester dakkapel gaat zeer lang mee, in theorie minimaal vijftig jaar. In de praktijk zie je dat ze wel zo’n zestig tot zeventig jaar mee kunnen gaan.

Een polyester dakkapel gaat dan ook langer mee dan een houten dakkapel of een dakkapel met kunststof bekleding.

2. Zeer weinig onderhoud nodig: Behalve een jaarlijkse schoonmaakbeurt heeft een polyester dakkapel vrijwel geen onderhoud nodig. Door het sterke materiaal is de kans op beschadigingen gering, dus er zal doorgaans weinig aan gerepareerd hoeven te worden.

In tegenstelling tot een houten dakkapel hoeft deze dakkapel niet geschilderd te worden.

3. Geen problemen door tocht of lekkages: Doordat deze dakkapel uit één stuk polyester wordt gemaakt en dus geheel naadloos is, is de kans op lekkages minimaal en ook tocht krijgt hierdoor geen kans.

4. Goede isolatie: Polyester dakkapellen isoleren heel goed. Een dakkapel van polyester heeft namelijk een R-waarde van 3 of hoger. De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan.

Hoe hoger deze R-waarde, hoe beter de isolatie. Andere soorten kunststof dakkapellen kennen een R-waarde die ligt tussen de 2,5 en 3.

5. Goed bestand tegen weersinvloeden: Polyester is een kleurvast materiaal. Polyester dakkapellen zullen dan ook niet heel snel verkleuren onder invloed van de verschillende weersinvloeden.

6. Licht in gewicht: Doordat dakkapellen van polyester licht in gewicht zijn, zal de dakconstructie niet zwaar belast worden en zal deze ook niet aangepast te hoeven worden om de dakkapel te kunnen dragen.

7. Geluiddempend: Doordat een polyester dakkapel geluiddempend is, zal je niet veel last hebben van omgevingsgeluiden, wind en regen.

8. Duurzame keuze: Een polyester dakkapel is niet alleen vanwege de goede isolatie, waardoor je dus minder energie hoeft te gebruiken, een duurzame keuze. Polyester is ook een duurzaam materiaal, doordat het volledig recyclebaar is.

9. In alle RAL-kleuren leverbaar: Je kunt dus kiezen uit heel veel verschillende kleuren voor de dakkapel.

10. Ook in houtstructuur mogelijk: Wil je graag een wat meer klassieke look? Dan is het ook mogelijk om bij het gieten van de dakkapel een plankenstructuur toe te voegen.

Wat zijn de nadelen van een polyester dakkapel?

Dit is zijn de meest belangrijke nadelen van een polyester dakkapel:

Duurder in aanschaf: Met de aanschaf van een polyester dakkapel ben je wel duurder uit dan bij een houten dakkapel of een dakkapel die deels uit kunststof bestaat. Hier staat wel het voordeel van een lange levensduur en weinig onderhoud tegenover.

Kleur niet te veranderen: Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor een bepaalde kleur van de polyester dakkapel dan zit je hier wel aan vast. Polyester kun je namelijk niet overschilderen.

Geen maatwerk mogelijk: Doordat een dakkapel van polyester als prefab model wordt gemaakt, is traditionele bouw niet mogelijk.

Is een polyester dakkapel te repareren?

Hoewel de kans op lekkage bijzonder klein is, is het in een enkel geval toch mogelijk dat er een lekkage ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een verkeerde plaatsing.

Lekkages moeten uiteraard zo snel mogelijk gerepareerd worden om verdere problemen te voorkomen.

Lekkage opsporen

Gelukkig zijn lekkages bij een polyester dakkapel eenvoudig te repareren. Met behulp van rookdetectie of thermografie kan de exacte plek van de (lucht)lekkage worden opgespoord, waarna het lek vrij gemakkelijk kan worden gerepareerd.

Uitdroging

In sommige gevallen kan het gebeuren dat door de jaren heen de buitenste laag van een polyester dakkapel onder invloed van veel zonlicht gaat uitdrogen.

Ook dit is vrij eenvoudig op te lossen door de coating te verwijderen, eventueel aanwezige schade te herstellen en vervolgens een nieuwe buitenlaag aan te brengen.

Ook het dak van de dakkapel kan door de zon zijn aangetast, dit kan eveneens hersteld worden door het aanbrengen van een nieuwe coating.

Wil je een duurzame polyester dakkapel of een voordelige kunststof dakkapel? Vraag nú gratis offertes aan.

Wat zijn de alternatieven voor een polyester dakkapel?

Wil je toch liever geen dakkapel van polyester? Dan zijn de volgende alternatieven mogelijk, waarbij wel maatwerk mogelijk is:

Houten dakkapel: Kies je voor een houten dakkapel dan ben je het meest voordelig uit. Ook heeft hout een mooie authentieke uitstraling. Verder is hout een materiaal dat eenvoudig bewerkt kan worden, wanneer er beschadigingen aan zijn ontstaan.

Wel moet er regelmatig onderhoud gepleegd worden aan hout en moet het zo eens in de vijf jaar geschilderd worden.

Kunststof dakkapel: Deze dakkapel bestaat uit een houten constructie die bekleed is met kunststof.

Het voordeel van dit type dakkapel is dat deze onderhoudsarm en goed isolerend is. Ook heb je veel keuzemogelijkheden als het gaat om kleuren en stijlen.

Zinken dakkapel: Ook kun je kiezen voor een zinken bekleding op een houten constructie. Een met zink beklede dakkapel heeft een lange levensduur en heeft ook weinig tot geen onderhoud nodig.

Aluminium: Aluminium is een duurzaam materiaal dat gebruikt kan worden bij een dakkapel met een aparte vorm. Bij een alu dakkapel is de basis ook van hout en de bekleding van aluminium.

Offertes aanvragen bij dakkapel specialisten

Wil je graag een polyester of ander type dakkapel laten plaatsen? Vraag hieronder gratis offertes aan bij dakkapel specialisten, voor een goede prijsvergelijking.

Vergelijkbare berichten