Dakkapel Kleuren [Antraciet – Zwart – Wit]

Wanneer je van plan bent een nieuwe dakkapel aan te schaffen dan zijn er tal van keuzes mogelijk. Eén van de keuzes is de kleur. Werden dakkapellen voorheen vooral in standaard kleuren geleverd, tegenwoordig is er veel meer mogelijk.

In deze gids lees je meer over de kleuren en materialen die er allemaal mogelijk zijn voor je dakkapel.

Dakkapellen offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de standaard kleuren voor een dakkapel?

Wit en crème zijn nmog steeds de meest verkochte kleuren bij dakkapellen. Deze kleuren zijn dan ook prima te combineren met andere kleuren.

Verder is vooral wit een goede kleur om hitte te weren. Het zorgt ervoor dat je dakkapel minder belasting van de zon te verduren heeft.

Zowel de wit geverfde houten onderdelen als de witte kunststof onderdelen van een dakkapel zijn beter bestand tegen de ultraviolette straling van de zon.

Door-en-door gekleurd

Voor witte en crème witte kunststof delen geldt dat ze meestal ‘door en door’ gekleurd zijn. Dit houdt in dat de kunststof zelf die kleur heeft en het niet naderhand gekleurd is met een folie of laklaag.

Kies ook voor een dakkapel in de kleur die bij je smaak en huis past. Vraag hier gratis en vrijblijvend dakkapel offertes aan.

Verschillende materialen en kleuren

Door alle verschillende mogelijkheden kan het zijn dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet.

Als het gaat om de kleurkeuze voor je dakkapel dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt/moet houden:

  • Welk materiaal kies je voor je dakkapel? Het ene materiaal is wel overschilderbaar, het andere niet.
  • Wil je voor de verschillende onderdelen van je dakkapel dezelfde kleur of verschillende kleuren?
  • Welke kleur staat mooi bij de rest van je woning?
  • Als er een vergunning moet worden aangevraagd voor de dakkapel, is de gekozen kleur dan toegestaan?

Welke kleur voor een houten dakkapel?

Houten dakkapellen worden nog steeds veel gekozen vanwege de mooie natuurlijke uitstraling. Hout heeft natuurlijk wel geregeld onderhoud nodig, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld kunststof dakkapellen.

Hout kan in de grondverf worden geleverd. Het is ook mogelijk dat de dakkapel tegen meerprijs in de gewenste kleur geschilderd of gespoten wordt aangeleverd.

Als het gaat om de kleur verf dan zijn de mogelijkheden haast eindeloos.

Welke kleur Polyester dakkapel?

Een polyester dakkapel wordt in de fabriek uit één stuk op maat gemaakt. Hierdoor is deze dakkapel naadloos en wind- en waterdicht.

Voor de buitenzijde kun je iedere gewenste RAL-kleur kiezen.

Hierbij is het mogelijk dat het boeideel in kleur afwijkt van de rest van de dakkapel.

Welke kleur kunststof dakkapel?

Bij kunststof dakkapellen is er heel veel mogelijk als het gaat om dessins en kleuren. Dit wordt ook weer bepaald door de kunststofsoort waar je voor kiest:

Trespa: Trespa is eigenlijk een merknaam voor HPL (High Pressure Laminate).Trespa is een zeer sterke kunststofsoort die heel geschikt is voor de verwerking in dakkapellen.

Bovendien is de kleur van Trespa kleurvast waardoor deze niet zal veranderen naarmate de dakkapel ouder wordt.

Trespa is verkrijgbaar in veel verschillende soorten RAL-kleuren.

Indien gewenst kun je dit materiaal overschilderen.

Trespa kunststof voor de dakkapel

Bron foto: kunststofforte.nl

Keralit: Ook Keralit is een heel sterke kunststofsoort. Het heeft een uv-bestendige toplaag waarbij je kunt kiezen uit twee verschillende afwerkingen: met een houtnerf/houtlook (ook wel classic genoemd) of met een matte/effen uitstraling (ook wel pure genoemd).

Doordat de toplaag uv-bestendig is, kan er in principe voor iedere kleur gekozen worden. Het overschilderen van Keralit wordt afgeraden.

Keralit is verkrijgbaar in meer dan 30 kleuren, waardoor er ook altijd wel een geschikte kleur te vinden zal zijn.

Keralit kleuren voor de dakkapel

Bron foto: zkkf.nl

Welke kleuren zinken dakkapel

Een zinken dakkapel bestaat uit een houten constructie dat met zink is bekleed. De belangrijkste voordelen van een zinken dakkapel zijn de lange levensduur en het feit dat deze dakkapel weinig tot geen onderhoud nodig heeft.

Zink heeft een natuurlijke glimmende lichtgrijze kleur. Deze kleur zal na verloop van tijd als gevolg van de weersinvloeden veranderen naar een matte grijze kleur.

Zink kan niet worden geverfd.

Zink kleur voor dakkapel

Welke kleuren aluminium dakkapel?

Een dakkapel bekleed met aluminium behoort ook tot de mogelijkheden. Deze dakkapel wordt vaak gekozen vanwege de moderne uitstraling die het heeft. Ook voor een aluminium dakkapel geldt dat er weinig onderhoud nodig is en dat het een lange levensduur heeft

Geanodiseerd aluminium heeft een mooi mat zilver uiterlijk.

Aluminium dat is voorzien van een extra oxide laag waardoor de corrosieweerstand en de slijtvastheid wordt verhoogd.

De vraag naar gekleurd geanodiseerd aluminium is daarnaast ook steeds meer toegenomen. Dit geeft een mooi uiterlijk waarbij het metaal-karakter wordt behouden.

Aluminium kun je overschilderen maar dit is niet een gemakkelijke klus. Voor geanodiseerd aluminium geldt dat niet elke verf zich hier goed aan hecht.

Welke kleur kozijnen voor in de dakkapel?

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Naast de standaard kleuren zoals wit en crème zijn ook de volgende kleuren populair:

  • Antraciet (grijzig) (RAL 7016)
  • Zwart (RAL 9005)
  • Staalblauw (RAL 5011)
  • Zwartbruin (RAL 8022)
  • Dennegroen (RAL 6009)

RAL kleuren voor een dakkapel

Kleuren van kozijnen

Houten kozijnen krijgen hun kleur door ze te verven. Maar hoe zit dit met kunststof? Het kleuren van kunststof kozijnen kan op de volgende manieren:

In de massa gekleurd: Het gaat hierbij om de basisuitvoering van kunststof kozijnen. Dit wordt ook wel ‘door- en door kleur’ genoemd. Dit betekent dat de kleurpigmenten worden toegevoegd aan de basis grondstof.

De op deze manier gekleurde kozijnen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, gebroken wit en lichtgrijs en ze hebben een gladde oppervlaktestructuur.

Kleurfolie: Hierbij wordt gekleurde folie met behulp van warmte op het frame aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het aan het oppervlakte wordt gehecht en dat het past bij de natuurlijke textuur van het frame. De afwerkingen waar je uit kunt kiezen zijn: glad, mat of glanzend.

Kleuren coating: Bij deze methode wordt er een toplaag op het kunststof profiel aangebracht. Deze coating kun je ook terug laten komen bij andere kunststof onderdelen van je woning. De coating beschermt heel goed tegen vuil en uv-straling.

Kies voor een stijlvolle dakkapel. Vraag naar de mogelijkheden bij dakkapel specialisten. Vraag nú gratis dakkapel offertes aan.

Kleurcontrast tussen de dakkapel en de kozijnen

Je kunt ook contrast aanbrengen voor een stijlvol effect. Zo kun je bijvoorbeeld een dakkapel in antraciet heel mooi combineren met witte kozijnen.

Kunststof kozijn met houtlook

De term houtlook of houtnerf wordt gebruikt voor kunststof kozijnen die zijn afgewerkt met een folie waarin een houtnerf is nagebootst.

Deze houtnerf structuur vertoont een grote gelijkenis met echt hout. Wanneer je graag de uitstraling van hout wilt, maar daarnaast het gemak van kunststof dan is dit een goede keuze.

Kleur rolluik bij de dakkapel

Wil je ook rolluiken laten aanbrengen voor de ramen van je dakkapel dan moeten ook deze een mooie bijpassende kleur hebben. Veel fabrikanten van rolluiken hebben een aantal standaard kleuren. Kies je hiervoor dan ben je meestal voordeliger uit.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit verschillende RAL-kleuren. Hier geldt doorgaans wel een meerprijs voor.

Kleur buitenscreens

Een screen is een zonnescherm dat strak langs je raam naar boven en naar beneden beweegt. Qua constructie is een screen vergelijkbaar met een rolluik. Screens zijn alleen van stof terwijl rolluiken bestaan uit aluminium lamellen.

Voor buitenscreens kun je uit heel veel verschillende kleuren kiezen, waaronder alle standaard RAL-kleuren.

Kleur screen voor de dakkapel

Offertes aanvragen bij dakkapel specialisten

Ga je een dakkapel aanschaffen denk dan ook zeker goed na over de kleuren. Zo wordt je dakkapel een mooie toevoeging aan de rest van je huis.

Vraag hieronder bij dakkapel specialisten offertes aan om een goede prijsvergelijking te maken. Gratis + vrijbijvend.

Vergelijkbare berichten