Gietvloer Beige (Strakke vloer met zandkleur)
Stel je hebt besloten om te gaan voor zo’n mooie strakke gietvloer in je woning. Maar welke kleur is past mooi? Je zou kunnen kiezen voor de kleur beige. Een gietvloer in de kleur beige staat neutraal en is vaak goed te combineren met de meeste andere kleuren.
In deze gids lees je meer over:
- de verschillende gietvloeren die je in de kleur beige kunt kiezen
- de verschillende uitvoeringen die hierbij weer mogelijk zijn
- en welke kleuren zich goed laten combineren met een beige gietvloer.
Wat is een beige tint?
Als er gesproken wordt over beige dan staat dit voor een lichte crème bruin. Een andere benaming voor beige is ook wel zandkleur. Beige staat bekend als een neutrale en warme tint.
- Beige kleuren in je inrichting zorgen voor een warmere uitstraling dan wit dat juist een wat koudere, steriele look geeft.
- Doordat beige een echte natuurtint is, gaat het heel goed samen met vrijwel alle andere kleuren.
- Niet alleen zwart, wit en grijs gaan goed samen met beige, maar ook andere tinten zoals blauw, groen, taupe, alle pasteltinten of een aardse kleur als oranje.
Welke gietvloeren kunnen in beige?
In principe kunnen alle gietvloeren gemaakt worden in de kleur beige. Elke gietvloer heeft weer zijn eigen eigenschappen, voor- en nadelen.
Ook interesse in een gietvloer met zandkleur? Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.
PU gietvloer
PU staat voor polyurethaan, dit is een kunststof dat gemaakt wordt van aardolie. Het gebruik van kunststof zorgt ervoor dat het materiaal zowel hard als flexibel is. Een vloer die flexibel is, is verend wanneer je erover heen loopt en dat komt het comfort weer ten goede.
Voordelen van een PU gietvloer zijn:
- Duurzaam: Een PU gietvloer is een duurzame vloer waar je jarenlang plezier van hebt.
- Verkrijgbaar in alle soorten RAL-kleuren: Behalve voor beige zijn er dus nog ontzettend veel andere RAL-kleuren waar je voor kunt kiezen. Je kunt ook verschillende (beige) tinten mengen waardoor je marmerachtig effect krijgt.
- Geschikt voor vloerverwarming: Een PU gietvloer is ook prima te combineren met vloerverwarming.
- Onderhoudsvriendelijk: De vloer is gemakkelijk schoon te maken en doordat deze naadloos wordt aangebracht heb je geen last van vuil dat zich in kieren of naden kan gaan ophopen.
Nadelen van een PU gietvloer zijn:
- Gevoelig voor krassen: Zo kan het inlopen van zand voor krassen op de vloer zorgen. Ontstaan er in de loop van de tijd echt veel krassen op de vloer dan is het mogelijk om een nieuwe toplaag aan te laten brengen.
- Mogelijke verkleuring door uv-straling: Direct zonlicht en UV straling kunnen na verloop van tijd zorgen voor verkleuring van de vloer.
Cementgebonden gietvloer
Een cementgebonden vloer is een gietvloer die bestaat uit twee of meer lagen: een cementlaag en één of meer lak- of waslagen. Cementgebonden gietvloeren hebben vaak een betonlook, zodat ze lijken op een echt gepolierde betonvloer.
Voordelen van een cementgebonden gietvloer zijn
- Kan over de oude vloer worden aangebracht: De vloer kan in veel gevallen over de bestaande vloer worden aangebracht, wat heel veel sloopwerk scheelt.
- In verschillende kleuren leverbaar: Behalve beige kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor wit, lichtgrijs, antraciet of zelfs zwart.
- Geheel water- en vuilafstotend: Doordat de vloer naadloos is en voorzien is van één of meer beschermende lagen, is er voor vuil en vloeistoffen geen kans om in de vloer te trekken.
- Slijt- en kleurvaste vloer: Behalve slijt- en kleurvast is de cementgebonden gietvloer ook minder gevoelig voor krassen dan een PU gietvloer.
Nadelen van een beige cementgebonden gietvloer:
- Aanbrengen neemt veel tijd in beslag: Het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer neemt gemiddeld een week in beslag. Daarna duurt het ook nog een week om de laklagen goed uit te laten harden.
- Kans op scheurtjes in de vloer: Tijdens het drogingsproces bestaat er een kans op het ontstaan van scheurtjes in de vloer.
Welke gietvloer past het beste bij jouw situatie? Vraag advies. Vraag hier gratis offertes aan bij gietvloer specialisten.
Beige gietvloer in verschillende vormen
Voor je (beige) gietvloer kun je kiezen voor verschillende uitvoeringen:
Unikleur
Een gietvloer in unikleur is helemaal egaal in één kleur. Dit zorgt voor een rustige vloer die je geheel kunt afstemmen op de overige kleuren in je interieur. Nadeel is dat je wel sneller vuil ziet liggen op een unikleur gietvloer.
Steentapijt / siergrindvloer
Deze gietvloer is voorzien van kleine, gekleurde steentjes. Deze worden bij elkaar gehouden door hars. De vloer wordt afgewerkt door middel van een coating of wordt geseald.
Je kunt kiezen voor grotere of kleinere steentjes met zandkleurige tinten. De kleur van de steentjes kun je perfect afstemmen met de rest van je interieur.
Kies ook voor een unieke gietvloer met aparte kleuren combinaties. Vraag hier gratis gietvloer offertes aan.
Lavasteen
Een lavasteen gietvloer wordt gemaakt door kunsthars te mengen met lavasteen. De vloer wordt afgewerkt met een beschermende toplaag. Deze combinatie zorgt voor een mooie vloer die bovendien heel slijtvast en krasbestendig is.
Doordat lavasteen gietvloeren ambachtelijk worden gemaakt ontstaat er een unieke vloer die in elke gewenste kleur, zoals beige mogelijk is.
Vlokken
De vlokken, ook wel flakes genoemd, zijn eigenlijk losse verfsnippers. Deze worden ingestrooid op het moment dat de vloer nog vloeibaar is.
Hierna wordt de vloer verder afgewerkt met één of meerdere lagen kunsthars. Je kunt hierbij zelf de kleur van de vlokken bepalen en ook het aantal vlokken.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een beige basiskleur met andere kleuren vlokken er doorheen.
Hoe meer vlokken hoe drukker de uitstraling van de vloer wordt. Omgekeerd geldt natuurlijk ook: hoe minder vlokken hoe rustiger de aanblik van de vloer wordt.
Wat combineert goed met een beige gietvloer?
Of je nu kiest voor licht beige of voor het meer donkere beige dat bijna bruin is, feit is dat beige met de meeste kleuren goed te combineren valt.
Beige combineren met zwart
Misschien dat het niet de eerste kleurcombinatie is waar je aan denkt, maar zwart leent zich heel goed voor een combinatie met beige.
Zo geven zwarte details en accessoires meer diepte en een moderne touch aan je beige interieur.
Andere tinten die goed werken met beige
Wil je het liever toch iets rustiger en neutraler? Kleuren waar je beige dan goed mee kunt combineren zijn:
- Blauw en groen;
- Taupe;
- Greige;
- Pasteltinten;
- Aardetinten zoals roestbruin, oranje of terracotta.
Offertes aanvragen bij gietvloer specialisten
Overweeg je de aanschaf van een mooie, strakke gietvloer. Vraag advies bij gietvloer specialisten.
Vraag hieronder gratis en vrijblijvend gietvloer offertes aan.