Vloeren

Vloer voor de Woonkamer

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en word je overdonderd door het grote aanbod van verschillende typen vloeren waardoor je niet meer weet wat je moet kiezen?

Wanneer jij een keuze moet maken voor het type woonkamervloer spelen er veel verschillende factoren mee.

Waar duurzaamheid voor het ene huishouden belangrijk is, speelt uiterlijk voor een ander meer mee.

Vergelijk vloerspecialisten
Vraag Gratis Offertes Aan
>binnen 2 minuten aangevraagd<

Waar moet je vloer in de woonkamer aan voldoen?

Iedere persoonlijke situatie en wensen zijn nu eenmaal anders en daarom kan alleen jij voor jouw woonkamer de perfecte vloer uitzoeken.

Om het gemakkelijker te maken, vind je hier de meest belangrijke factoren wanneer het gaat om een woonkamervloer.

1. Onderhoud

Houd allereerst rekening met de hoeveelheid onderhoud van sommige vloeren. Zo hebben houten vloeren elk jaar een behandeling nodig met wax of olie.

Wanneer je hier geen zin of tijd voor hebt, kun je beter voor een onderhoudsarme vloer voor de woonkamer kiezen zoals vinyl of een PVC vloer.

2. Slijtvast

Heb jij een vrolijke viervoeter of kinderen in huis lopen? Dan is het belangrijk dat je naar de krasbestendigheid en belastbaarheid van de vloer kijkt. Een laminaatvloer met een kwalitatieve slijtvaste toplaag zal voor jouw huishouden meer geschikt zijn dan een houten vloer.

3. Gemakkelijk schoon te houden

PVC is uiterst geschikt bij kinderen of huisdieren. Deze is namelijk vochtafstotend, makkelijk schoon te maken en mocht er een krasje op ontstaan dan kun je deze eenvoudig vullen

4. Geschikt voor vloerverwarming

Wanneer jij vloerverwarming hebt liggen of wil aanschaffen moet de vloer voor de woonkamer gemakkelijk warmte doorlaten. De meest warmte doorlatende vloeren momenteel zijn PVC en vinyl vloeren.

Verlijmde PVC bij vloerverwarming

Twijfel je tussen click PVC en verlijmd PVC bij vloerverwarming? Ons advies is verlijmd PVC. Deze vloeren zijn dun, hebben maar enkele millimeters egaline nodig en geen ondervloer. Hierdoor komt de warmte beter door.

Doortrekken over de gehele verdieping

Vroeger werden er verschillende type vloeren gelegd over een verdieping; bijvoorbeeld tegels in de keuken want dat is makkelijk schoon te maken en een houten vloer in de woonkamer want dat voelt warmer aan.

Met de hoogstaande kwaliteit van de vloeren van nu en vloerverwarming, kan dit overboord. Één type vloer over de gehele verdieping is mogelijk, en staat nog mooi ook. Het creëert een eenheid en rust.

Welke soorten vloeren zijn geschikt voor de woonkamer?

De vloer in de woonkamer is bepalend voor de sfeer van je interieur en moet geschikt zijn voor jouw type huishouden. Hier vind je alle type vloeren voor in de woonkamer met voor- en nadelen op een rijtje.

PVC

Een PVC vloer is zeer geschikt om gelegd te worden in de woonkamer en doorgetrokken te worden in de keuken. Deze vloer is namelijk krasbestendig, waterbestendig, veerkrachtig, ideaal voor vloerverwarming en gemakkelijk schoon te maken.

Geluiddempend

Daarnaast is een PVC vloer ook een van de meest stille harde vloeren, handig als je kinderen rond hebt lopen of in een appartement woont.

Het enige nadeel van een PVC vloer is dat je er een egale ondergrond voor nodig hebt.

Waarom kiezen voor een PVC vloer in de woonkamer?

Tegels

Tegels in de woonkamer is vaak niet het eerste waar men aan denkt, maar toch zijn er zeker voordelen voor deze keuze. Zo geleiden ze goed de warmte van vloerverwarming en blijven ze in de zomer lekker koel. Ook zijn ze gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en goed schoon te maken.

Als nadeel van tegels in de woonkamer moet toch wel de gladheid benoemd worden. Kijk bij jouw zoektocht dus naar tegels met een antislip laagje.

Vloertegels voor in de woonkamer

Laminaat

Laminaat is de meest verkochte vloer voor de woonkamer. Het is niet duur, komt qua uitstraling in de buurt van een houten vloer, onderhoudsvriendelijk en in vele kleuren en designs te verkrijgen. Daarnaast heb je waterbestendig laminaat wat geschikt is voor de keuken.

Het nadelige van laminaat is dat beschadigingen slecht tot niet te repareren zijn en de levensduur minder lang is dan bijvoorbeeld PVC.

Laminaat voor de woonkamer

Houten vloer

Een houten vloer in de woonkamer geeft een warm gevoel en ziet er prachtig uit. Het is goed voor de akoestiek en geschikt voor vloerverwarming. Deze vloeren zijn wel prijzig en hebben het juiste onderhoud nodig wil je het ook in de keuken leggen.

Hardhouten of parketvloer in de woonkamer

Parket in de woonkamer

Parket is een alternatief voor een houten vloer en een stuk minder duur doordat het onderste gedeelte van multiplex gemaakt is. Let wel op, een parketvloer is minder geschikt voor in de keuken.

Vergelijk Vloer Specialisten
100% Vrijblijvend - Vergelijk eenvoudig en snel meerdere specialisten

Gietvloer

Een gietvloer geeft jouw woonkamer een moderne en strakke uitstraling en past goed bij vloerverwarming. Weet wel dat er verschillende soorten gietvloeren zijn waarvan de PU-gietvloer de beste vloer voor de woonkamer is.

PU- gietvloer

Een Polyurethaan gietvloer bestaat uit verschillende lagen waardoor hij extra sterk is. Het grootste bestandsdeel van deze vloer is kunsthars, wat zorgt voor een stevige laag welke licht mee veert als je er op loopt.

Waarom een gietvloer in de woonkamer?

Tapijt

Tapijt in de woonkamer brengt veel sfeer met zich mee en dempt geluid. Het isoleert warmte, voelt fijn onder de voeten aan en is een fijne speelplek voor kinderen.

Het grootste nadeel van tapijt in de woonkamer is dat het veel stof en viezigheid vasthoudt. Ook is het niet geschikt om gelegd te worden in de keuken.

Stoffen vloerbedekking in de woonkamer

Linoleum/ marmoleum

Wanneer jij een duurzaam huis wil, is linoleum een goede keuze. De grondstoffen lijnolie, hars, jute, kurkmeel, kalksteen en houtmeel waarmee linoleum gemaakt is zijn na gebruik biologisch afbreekbaar.

Linoleum is verkrijgbaar in rollen en tegels, waardoor je veel designs kunt creëren en zijn makkelijk schoon te houden. Het enige nadeel is dat het een investering is qua prijs.

Linoleum zeil leggen in de woonkamer

Vinyl

Een vinyl vloer is voor een goedkope prijs in veel designs beschikbaar en dempt ook nog eens veel geluid. Het voelt van nature warm aan je voeten, is goed schoon te houden en is in grote rollen te verkrijgen.

Er zit veel verschil in de kwaliteit van vinylvloeren. Algemeen geldt; des te harder de toplaag, des te beter de kwaliteit. Hou hier rekening mee met de aankoop.

Offertes aanvragen bij vloerspecialisten

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor de woonkamer en wil jij deze graag laten leggen door een vloerenspecialist?

Vul het formulier hieronder in en ontvang snel verschillende offertes van specialisten bij jou in de buurt.