Dakkapel In 1 Dag [incl. Prijsoverzicht]

Wil je een dakkapel binnen 1 dag laten plaatsen? Met een kant-en-klare geprefabriceerde dakkapel kan dat.

Zo zit je slechts één dag in de rommel en is het dak ook binnen een dag weer helemaal wind- en waterdicht.

In deze gids lees je onder meer hoe een dakkapel snel wordt geplaatst, uit welke materialen je kunt kiezen bij een kant-en-klare dakkapel en welke voorbereidingen je zelf moet treffen voorafgaand aan de plaatsing van de dakkapel.

Dakkapellen offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Prefab of maatwerk?

Wat is nu precies het verschil tussen een prefab dakkapel en een maatwerk dakkapel?

Prefab dakkapel: Bij een prefab dakkapel worden alle onderdelen al vooraf in de fabriek gemaakt. Denk hierbij aan de zijwangen, het dak en het kozijn. Alles wordt ook al in de fabriek geassembleerd. Doordat alle voorbereidende werkzaamheden in de fabriek worden gedaan, hoeft de dakkapel alleen nog naar jouw woning getransporteerd te worden en op jouw dak te worden aangebracht.

Een prefab dakkapel kan binnen 1 dag geplaatst worden.

Maatwerk dakkapel: Bij een maatwerk dakkapel kun je zelf bepalen wat de afmetingen van je dakkapel worden en hoe deze eruit moet komen te zien. Een maatwerk dakkapel is hierdoor wel duurder dan een prefab dakkapel.

Om een maatwerk dakkapel te plaatsen is een specialist 2 tot 5 dagen bezig.

Kosten kant-en-klare dakkapel

Een prefab dakkapel kun je binnen 1 dag laten plaatsen? Maar zijn de kosten van dit soort dakkapellen?

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van de meest populaire breedtes en materialen. Deze gemiddelde kosten zijn inclusief plaatsing, btw en de prijs voor een casco houten, polyester of kunststof (Trespa of Keralit) dakkapel met plat dak.

Breedte € kunststof € Polyester € hout
150 centimeter breed €4600 €5.100 €4.200
250 centimeter breed €5.275 €5.800 €4.900
350 centimeter breed €6.025 €6.620 €5.750
450 centimeter breed €7.000 €7.700 €6.700

Wat zijn de voordelen als een dakkapel binnen 1 dag wordt geplaatst?

Dat je een prefab dakkapel al binnen één dag kan laten plaatsen levert je de volgende voordelen op:

  • De tijd dat je in de rommel zit beperkt zich tot slechts één dag.
  • Alle voorbereidingen worden al in de fabriek gedaan.
  • Het dak van je huis is ook snel weer dicht zodat je daarna geen last meer hebt van eventuele wind en regeninslag.
  • Door de snelle plaatsing kan er meteen daarna met de aftimmering worden begonnen.

Laat ook je dakkapel binnen 1 dag plaatsen. Vraag hier gratis offertes aan voor een kant-en-klare dakkapel.

Welke voorbereidingen moet je als huiseigenaar doen?

Voordat er met het plaatsen van de dakkapel kan worden begonnen zijn er een aantal voorbereidende maatregelen die je zelf moet treffen:

Maak de zolder- of slaapkamer zoveel mogelijk leeg: Zo kunnen de specialisten die de dakkapel plaatsen, goed hun werk doen. Bovendien zijn je spullen dan goed beschermd.

Dek grote spullen af: Staan er in de betreffende ruimte grote meubels of andere spullen die niet gemakkelijk verplaatst kunnen worden, dek deze dan in ieder geval goed af, bijvoorbeeld met lakens. Zo worden deze spullen niet vies en voorkom je dat ze beschadigingen oplopen tijdens de werkzaamheden.

Licht je buren in: Het is voor de buren fijn wanneer ze weten wanneer de werkzaamheden plaats gaan vinden. Zo weten ze dat er die dag wat geluidsoverlast zal zijn en zijn ze hierop voorbereid.

Haal de benodigde spullen voor de inrichting van de slaapkamer of zolderkamer alvast in huis: Weet je al hoe de ruimte waar de dakkapel geplaatst wordt ingericht gaat worden dan is het fijn om vooraf de aankopen te doen die hiervoor nodig zijn.

Zo kun je nadat de dakkapel is geplaatst en de aftimmering van binnen klaar is, verder met de inrichting.

Hoe wordt een dakkapel snel geplaatst?

Het plaatsen van een prefab dakkapel gebeurt in de volgende stappen:

1. De specialisten arriveren vroeg in de ochtend met de kant-en-klare dakkapel. In de leeggemaakte kamer kunnen ze meteen aan de slag.

2. Eerst zagen de dakkapel specialisten een gat in het dak zodat ze de dakpannen kunnen verwijderen. Nadat alle dakpannen zijn verwijderd, wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt, zodat de dakkapel hier geplaatst kan worden.

3. Het ontstane bouwafval wordt direct afgevoerd met behulp van de gearriveerde telekraan. De zakken kunnen zo uit het dak worden gehesen zodat alles gemakkelijk kan worden opgeruimd.

4. Vervolgens wordt de dakkapel door de kraan omhoog gehesen en op het dak geplaatst. Dan wordt de dakkapel vastgezet aan de dakconstructie.

5. Nadat de dakkapel met de grootste nauwkeurigheid op het dak is gezet, wordt deze waterdicht gemaakt en verder afgewerkt.

6. In de loop van de middag is de dakkapel helemaal afgewerkt. De specialisten hebben hun werk gedaan en je kunt genieten van de extra ruimte en het extra daglicht dat de nieuwe dakkapel je biedt.

Prefab dakkapel om snel te plaatsen

Hoe zit het met de binnenafwerking?

Wanneer de dakkapel is geplaatst en afgewerkt, is deze aan de buitenkant helemaal klaar. Dit geldt echter niet voor de binnenkant, deze moet nog verder worden afgewerkt.

Onder afwerking van de binnenkant wordt verstaan:

Ook de binnenafwerking kun je uitbesteden, bij de meeste dakkapel specialisten zijn deze werkzaamheden optioneel, dus niet standaard bij de prijs inbegrepen.

Kan een dakkapel geplaatst worden bij regen en sneeuw?

Ook wanneer het slecht weer is, kan de plaatsing van de dakkapel in principe gewoon doorgaan. Bij regenval kan het gat tijdelijk even met een zeil worden afgedekt, zodat er verder kan worden gewerkt wanneer de regen is opgehouden of voldoende is afgenomen.

Is er sprake van zeer slecht weer, bijvoorbeeld hevige regenval, sneeuwval of (zware) storm dan zal de planning moeten worden aangepast naar een andere dag. De dakkapel specialist zal zelf een goede inschatting maken of plaatsing van een dakkapel bij de gegeven weersomstandigheden wel of niet verstandig is.

Welke soorten dakkapellen zijn beschikbaar?

Prefab dakkapellen zijn geschikt om te plaatsen binnen 1 dag.

Maar welke soorten dakkapel komen als prefab? Dat lees je hieronder.

Polyester: Een polyester dakkapel wordt uit één stuk vervaardigd (gegoten) in de fabriek. Dit maakt dat een polyester dakkapel ook alleen maar als prefab model verkrijgbaar is.

Hout: Met de keuze voor een houten dakkapel ben je het meest voordelig uit. Hout heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Wel vraagt een dakkapel van hout om meer onderhoud en een periodieke schilderbeurt.

Kunststof: Een kunststof dakkapel bestaat uit een houten constructie die bekleed is met kunststof platen. Vaak wordt er voor kunststof gekozen omdat het een onderhoudsarm materiaal is. Kunststofsoorten die veel gebruikt worden voor de verwerking in een dakkapel zijn Keralit en Trespa.

Zink: Een dakkapel van zink bestaat uit een houten constructie dat met zink is bekleed. Vanwege de lange levensduur en het feit dat zink weinig onderhoud nodig heeft, is het een heel geschikt materiaal voor een dakkapel.

Aluminium: Je kunt een dakkapel ook laten bekleden met aluminium. Aluminium heeft een moderne uitstraling die goed past bij een moderne woning.

Ook aluminium heeft weinig onderhoud nodig en je kiest hiermee voor een materiaal met een lange levensduur.

Nokverhogende dakkapel

Verder kun je nog kiezen voor een nokverhogende dakkapel. Een prefab dakkapel kan in veel gevallen binnen één dag geïnstalleerd worden.

Met een nokverhogende dakkapel wordt een dakkapel bedoeld met een plat of een schuin dak, waarbij de nok eenzijdig of tweezijdig verhoogd is.

Deze dakkapel wordt bovenop het dak van je huis geplaatst, waardoor de nok van je dak verhoogd wordt.

Nokverhogende dakkapel binnen 1 dag laten plaatsen

Offertes aanvragen bij dakkapel specialisten

Wil je ook graag je woongenot verhogen door het plaatsen van een mooie dakkapel?

Vraag hieronder bij dakkapel specialisten offertes aan voor een goede prijsvergelijking.  Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Zo kun je zeer waarschijnlijk nog wat besparen op de totale kosten.

Vergelijkbare berichten