Dakkapel Offertes: Online Aanvragen
Ben je van plan om een dakkapel te vervangen of te laten plaatsen? Hieronder vind je tips over het aanvragen van offertes bij erkende dakkapel specialisten.
- Tips bij het aanvragen van dakkapel offertes
- Hoeveel garantie zit er op een dakkapel?
- Binnenafwerking
- Hoe lang moet ik wachten op mijn dakkapel?
- Hoe snel wordt de dakkapel geplaatst?
- Besparingstips bij het aanschaffen van een dakkapel?
- Welke keurmerken en certificaten heb je voor dakkapellen (specialisten)?
- Gratis dakkapel offertes aanvragen
Tips bij het aanvragen van dakkapel offertes
Als je een dakkapel wilt kun je niet zonder een specialist. Hiervoor moet je natuurlijk offertes aanvragen om de specialisten op prijs en kwaliteit te vergelijken.
Via de offerteservice van GelukkigerWonen kun je in één keer meerdere offertes aanvragen bij dakkapel specialisten. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend.
Wees zo uitgebreid als mogelijk bij het aanvragen van je offertes. Hieronder enkele suggesties om te vermelden bij het formulier:
- Bouwjaar van je woning.
- Je een dakkapel met schuine of een plat dak wilt.
- Vragen of er voor de dakkapel die je wenst een vergunning nodig is.
- Hoe lang het duurt na akkoord voordat de dakkapel geplaatst kan worden.
- Er zonnepanelen er op het dak liggen.
- Je een dakkapel wilt vervangen of een geheel nieuwe wilt laten plaatsen.
- Je een maatwerk of prefab dakkapel wenst (of vraag advies hierover).
- Welke garanties de dakkapel specialisten geven.
- Welke keurmerken de dakkapel specialist hanteert.
- Hoe het afvoeren van het (dak)materiaal in zijn werk gaat?
- Vragen naar de geschatte totale kosten (stelposten) zijn. Denk aan de kosten voor het maken van de dakuitsparing, de dakkapel zelf, kraanhuur, voorrijkosten etc.)
Hieronder in deze gids lees je meer over onder andere garanties, vergunningen, kosten en tips bij het besparen op de aanschaf van een dakkapel.
Hoeveel garantie zit er op een dakkapel?
Over het algemeen zit er een garantie van 10 jaar op een dakkapel.
Op een dakkapel zitten meerdere soorten garantietermijnen. Het is belangrijk om hier op te letten als je offertes gaat aanvragen.
Onderhoudsgarantie: Deze garantie geldt voor de 30 dagen na het plaatsen van de dakkapel. Als er iets stuk gaat of er is lekkage dan moet de dakkapel specialist het kosteloos repareren.
Aflevergarantie: Binnen een half jaar na de plaatsing heb je recht op de aflevergarantie. Hierbij worden problemen die zijn ontstaan door fabricagefouten of montagefouten kosteloos opgelost.
Verdere garantie: Na de 6 maanden vallen problemen onder de algemene garantie. Na een half jaar na plaatsing moet je zelf aantonen dat de ontstane problemen door een fabricagefout of montagefout zijn ontstaan.
Garantiebewijs
Na het plaatsen van dakkapel moet je een garantiebewijs ontvangen. Hierin staan alle garantievoorwaarden zwart-op-wit.
Vraag aan een dakkapel specialist wat de garantievoorwaarden zijn. Vraag hier gratis offertes aan bij dakkapel specialisten.
Binnenafwerking
Bij het plaatsen van een dakkapel zitten (meestal) de volgende punten inbegrepen:
- Het creëren van een gat in het dak;
- Het plaatsen (prefab) of opbouwen (maatwerk) van het dakkapel;
- Bekleding (Bijvoorbeeld kunststof, hout of aluminium);
- Raamkozijnen;
- Waterdicht afwerken.
Maar… Bij de dakkapel projecten moet je onder andere voor de volgende zaken zelf zorg dragen:
- Eventueel verleggen van leidingwerk;
- Elektra en verlichting;
- Het aanbrengen van gipsplaten of andere binnenwandafwerking;
- Schilderwerk aan de binnenzijde.
Sommige dakkapel specialisten kun je wel vragen om de binnenzijde af te timmeren en eventueel elektra aan te leggen. Dit gebeurt tegen een meerprijs en hiervoor worden eventueel externe specialisten, zoals timmermannen en elektriciens ingehuurd.
Hoe lang moet ik wachten op mijn dakkapel?
Nadat je akkoord bent gegaan duurt het gemiddeld 3 weken voordat de dakkapel geplaatst wordt.
Maar deze periode tussen definitieve offerte en plaatsing kan wel oplopen door onder andere:
- Beschikbaarheid van bouwmaterialen;
- Type dakkapel;
- Aantal opdrachten die de dakkapel specialist heeft staan.
- Als er een vergunning nodig is, kan het een aantal weken extra duren voordat de dakkapel geplaatst kan worden. De snelheid is dan afhankelijk van hoe snel de gemeente akkoord geeft. Reken op minsten 2 weken extra bovenop de normale levertermijn.
Hoe snel wordt de dakkapel geplaatst?
De snelheid waarmee de dakkapel wordt geplaatst of opgebouwd hangt af van de soort dakkapel:
Maatwerk: Bij een dakkapel-op-maat wordt de dakkapel vanaf de houten geraamte af opgebouwd. Bij een maatwerk dakkapel duurt het plaatsen ongeveer 3 tot 5 dagen.
Prefab (veel gekozen): Hierbij wordt een gaat gemaakt in het dak en een kant-en-klare dakkapel op het dak gezet. Het plaatsen van dit type dakkapel duurt maar 1 dag.
Besparingstips bij het aanschaffen van een dakkapel?
Als je overweegt een dakkapel te laten plaatsen is het fijn als het zo voordelig mogelijk kan toch?
Hieronder enkele tips en manieren om een hoge kwaliteit dakkapel te krijgen tegen een gunstige prijs.
1. Kan ik een dakkapel in de winter laten plaatsen?
Bij diverse dakkapel specialisten zijn er winteracties. Als je de dakkapel bijvoorbeeld in december laat plaatsen kun je bij sommige specialisten een paar honderd euro korting ontvangen.
2. Kun je samen met de buren een dakkapel nemen?
Je kunt om verschillende redenen kiezen om een dakkapel samen met de buren te laten plaatsen. Het biedt verschillende voordelen:
Kosten: Je kunt de kosten voor het dakkapel(len) door tweeën delen of het aankoopbedrag via een andere verdeelsleutel verdelen.
Extra brede dakkapel: Je kunt één lange dakkapel laten plaatsen, wat zorgt voor extra ruimte binnen. Je hoeft bij een gedeelde dakkapel geen rekening te houden met de afstand tot de erfgrens.
Er zijn ook nadelen…
Onderhoud: Je buren en jij moeten even gemotiveerd zijn om de gezamenlijke dakkapel te onderhouden. Een versleten dakkapel naast een perfect onderhouden kapel staat slordig.
Daarnaast zorgt bij een aaneengesloten dakkapel dat slecht onderhoud van de buren, invloed heeft op de duurzaamheid van de gehele dakkapel.
Overeenkomst: Ruzie over de verdeling van de kosten moet je voorkomen. Een burenruzie over de kosten kan snel ontstaan als er vooraf niet duidelijk is gecommuniceerd wat van ieder wordt verwacht.
Ook al kan je het goed vinden met je buren, de afspraken op papier zetten is sterk aan te raden…
3. Laat meerdere dakkapellen in keer plaatsen
Wil je op termijn meerdere dakkapellen laten plaatsen? Laat dit in één keer doen. Maak een plan vooraf en zet er geld voor opzij. Als je meerdere dakkapellen laat plaatsen kun je eventueel korting bedingen bij een dakkapel specialist.
En daarnaast zorgt het in één keer plaatsen voor minder rotzooi in huis.
4. Bespaar niet teveel op goede kozijnen en glas
Het is sterk aan te raden om niet te veel te bezuinigen op het soorten ramen. Het kozijn en vooral het glas zorgt voor een groot deel van de isolatie.
Als je dak en dakkapel wanden goed zijn geïsoleerd, maar via het glas vindt er toch warmteverlies plaats is dat zonde van de verloren energiekosten.
De meest gekozen ramen in dakkapellen zijn kunststof kozijnen met hoogrendementsglas.
Kunststof kozijnen isoleren goed, zijn onderhoudsarm en zijn betaalbaar.
Je kunt kiezen voor HR+++, dit isoleert het beste, maar HR++ (meest populair) is betaalbaarder en isoleert al zeer goed.
Welke keurmerken en certificaten heb je voor dakkapellen (specialisten)?
Als je offertes gaat aanvragen bij dakkapel specialisten is het slim om naar de keurmerken te kijken.
Hieronder enkele keurmerken en certificaten die erkende dakkapel specialisten gebruiken.
KOMO: Een dakkapel met een KOMO keurmerk voldoet aan het Nederlands bouwbesluit. Zo weet je dat als je een dakkapel met een KOMO attest op je dak de kwaliteit in orde is.
Dakvenstermeesters Montage Keurmerk: Dit keurmerk geeft aan dat de specialist verstand heeft van het op de juiste manier monteren van een dakkapel.
Als een dakkapel specialist die keurmerk niet heeft, betekent dit niet automatisch dat het slecht geplaatst wordt. Het geeft alleen een extra garantie.
VCA: Het VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) wil zeggen dat een (dakkapel) specialist weet wat veilig werken is. De medewerkers hebben een basis VCA certificaat en de leidinggevende heeft een VCA VOL certificaat.
VKG: Het VKG (Vereniging Kunststof Gevelindustrie) keurmerk gaat over specifiek de kozijnen en glas in de dakkapel. Dit VKG keurmerk is een kwaliteitskeurmerk voor zowel de fabrikant van de kozijnen en als degene die het plaatst. Bij prefab dakkapellen wordt het kozijn voorgemonteerd, dus het is ook te aan te raden om te kijken naar dit keurmerk.
PKVW: Het politie veiligheidskeurmerk geeft aan dat de kozijnen en hang en- sluitwerk inbraakwerend zijn.
Gratis dakkapel offertes aanvragen
Vraag nú hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan voor een dakkapel. Vergelijk op prijs en kwaliteit voordat je een definitieve beslissing maakt…