Vloeren

PVC Vloer in de Slaapkamer

Is je slaapkamer toe aan een frisse look? Een nieuwe vloer geeft de ruimte een totaal andere uitstraling. Heb je wel eens aan een PVC vloer in de slaapkamer gedacht?

In deze gids lees je waarom een PVC vloer geschikt is voor jouw slaapkamer. Je leert over de voordelen van een PVC vloer en je komt erachter waar je het best je PVC vloer kunt bestellen.

Laat je PVC vloer professioneel leggen
Vraag Gratis Offertes Aan
>binnen 2 minuten aangevraagd<

Waarom kies je voor een PVC vloer in de slaapkamer?

Een PVC vloer heeft veel mooie eigenschappen voor in de slaapkamer. Je slaapkamer is de ruimte waar je wilt ontspannen en helemaal tot rust wilt komen. Een goede vloer is daarom van groot belang.

  • 1. Geluiddempend: Een PVC vloer werkt geluiddempend. Fijn voor een goede nachtrust zowel voor jezelf als de slaapkamers om je heen.
  • 2. Hygiënisch: Een PVC vloer is super hygiënisch, een PVC vloer heeft de eigenschap geen vuil vast te houden waardoor het makkelijk schoon te maken is. Wat zorgt voor een gezonde nachtrust.

Soorten PVC vloeren voor in de slaapkamer

Je kunt alle soorten PVC leggen in de slaapkamer. Hieronder een kort overzicht van de soorten.

Verlijmd/plak PVC: Plak PVC wordt op de grond geplakt en is erg dun. Maar ondanks de dikte is het toch verend. Voor plak PVC moet de vloer wel geëgaliseerd worden. Maar is dat eenmaal geëgaliseerd heb je geen ondervloer nodig. Hier lees je meer over het egaliseren voor PVC.

Klik PVC: Dit type PVC lijkt op meer planken in plaats van plakken zoals bij plak PVC. Klik PVC lijkt sterk op laminaat en de manier van leggen komt overeen. Het verschil met laminaat is dat klik PVC gemiddeld langer mee gaat.

Bij klik PVC heb je een ondervloer nodig zodat de ondervloer geen invloed heeft op de toplaag en het geluid gedempt wordt.

Loose-lay PVC: Ga je snel verhuizen en wil je snel een vloer leggen? Dan kun je kiezen voor loose-lay PVC. Een dunne vloer die los gelegd (loose-lay) wordt op een geëgaliseerde vloer gelegd. Loose-lay is heel makkelijk weg te halen.

Als je lang op dezelfde plek blijft wonen en duurzame vloer wilt, wordt loose-lay niet aangeraden. Dan is plak of klik PVC een veel betere keus.

Wat zijn de algemene voordelen van een PVC vloer?

1. Geschikt voor vloerverwarming: PVC vloeren zijn warmte doorlaten waardoor het uitermate geschikt is voor vloerverwarming. Nooit meer koude voeten als je in bed stapt. Vooral plak PVC is zeer geschikt voor vloerverwarming, maar ook klik PVC (dat op laminaat lijkt) en loose-lay is geschikt in combinatie met vloerverwarming.

2. Veel verschillende designs: PVC vloeren zijn er in veel verschillende designs, denk hierbij aan een houtlook die bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer, een natuurstenen uitstraling of betonlook. Een design die rust uitstraalt, is een aanrader voor je slaapkamer.

3. Vochtbestendig: Een PVC vloer is vochtbestendig, het kan dus helemaal geen kwaad als je een keer per ongeluk je glas water van je nachtkastje laat vallen.

4. Sterk: Een PVC vloer gaat jaren mee. Hij is sterker dan een laminaat of vinyl vloer omdat er een dikke slijtlaag opzit.

5. Makkelijk schoon te maken: PVC vloeren hebben een gladde oppervlakte waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Aan de vloer stofzuigen en dweilen met warm water heb je voldoende. Het gebruiken van een wisdoek zou ook een mogelijkheid zijn.

Vloerkleed onder je bed voor fijn compromis

Twijfel je tussen de warme knusse uitstraling van vloerbedekking in je slaapkamer en alle gemakken van een PVC vloer?

Kies er dan voor om een vloerkleed onder je bed te leggen. Op deze manier kun je je slaapkamer een nog warmere uitstraling geven en heb je nooit meer koude voeten als je uit bed stapt.

Wist je dat je voor de mooiste look je het vloerkleed het beste voor tweederde onder het bed kunt leggen. Dit houdt in dat je bij een tweepersoonsbed een kleed van ongeveer 2,5 bij 3 meter nodig hebt.

Vloerkleed bij je bed op een PVC vloer

Vergelijk PVC Vloerenleggers
100% Vrijblijvend - Vergelijk eenvoudig en snel meerdere specialisten

PVC vloer doortrekken in het hele huis

Wist je dat een PVC vloer niet alleen mooi en praktisch is in de slaapkamer? Je kunt een PVC vloer ook heel makkelijk en naadloos doortrekken in de rest van het huis. Hierdoor creëer je een geheel in je huis.

PVC vloer in meerder (slaap)kamers

PVC vloer op de trap

PVC is uitermate geschikt voor een traprenovatie. Het is een sterk materiaal en gaat lang mee. Ga je voor de houtlook dan ben je met PVC ook veel voordeliger uit dan wanneer je kiest voor een traprenovatie van volledig hout.

Kies je voor een trap in dezelfde kleur als je vloer beneden en boven of kies je juist voor een totaal andere kleur om een contrast te creëren?

PVC vloer in de badkamer

Omdat PVC vloeren vochtbestendig zijn kun je ze ook heel goed in de badkamer leggen. Door de verschillende designs heb je veel meer keuze dan alleen een tegel uitstraling in je badkamer

PVC vloer in de keuken

Door de vochtbestendige eigenschap van PVC kun je een PVC vloer ook goed in de keuken leggen.

Offertes aanvragen bij PVC vloerleggers

Ben je toe aan een nieuwe vloer in je slaapkamer? Kies voor een strakke en mooie PVC vloer. Vraag nu een offerte aan bij de PVC vloerleggers en voorkom dat je teveel betaald.