PVC Vloer in de Slaapkamer

Is je slaapkamer toe aan een frisse look? Een nieuwe vloer geeft de ruimte een totaal andere uitstraling. Heb je wel eens aan een PVC vloer in de slaapkamer gedacht?

In deze gids lees je waarom een PVC vloer geschikt is voor jouw slaapkamer.

Laat je PVC vloer professioneel aanbrengen
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Waarom voor een PVC vloer in de slaapkamer kiezen?

Je slaapkamer is de ruimte waar je wilt ontspannen en helemaal tot rust wilt komen. Een goede vloer is daarom van groot belang.

Een PVC vloer heeft veel mooie eigenschappen voor in de slaapkamer.

  • 1. Geluiddempend: Een PVC vloer werkt geluiddempend. Fijn voor een goede nachtrust zowel voor jezelf als de slaapkamers om je heen.
  • 2. Hygiënisch: Een PVC vloer is hygiënisch, een PVC vloer heeft de eigenschap geen vuil vast te houden waardoor het makkelijk schoon te maken is. Wat zorgt voor een gezonde nachtrust.
  • 3. Vloerverwarming: Een PVC vloer werkt goed samen met een vloerverwarming. Een PVC vloer geleidt goed, waardoor het aangenaam warm wordt en blijft in de slaapkamer.

Welke soorten PVC vloeren zijn geschikt voor de slaapkamer?

Je kunt alle soorten PVC leggen in de slaapkamer. Hieronder een kort overzicht van de soorten.

Verlijmd/plak PVC: Plak PVC wordt op de grond geplakt en is erg dun. Maar ondanks de dikte is het toch verend. Voor plak PVC moet de vloer wel geëgaliseerd worden. Maar is dat eenmaal geëgaliseerd heb je geen ondervloer nodig. Hier lees je meer over het egaliseren voor PVC.

Klik PVC: Klik PVC zijn rigide planken in plaats van plakken zoals bij plak PVC. Als je de vloer zit liggen zie je overigens niet altijd het verschil tussen plak en klik PVC.

Klik PVC lijkt sterk op laminaat en de manier van leggen komt overeen. Het verschil is dat klik PVC gemaakt is van kunststof en laminaat van samengeperst hout.

Bij klik PVC heb je een ondervloer nodig zodat de ondervloer geen invloed heeft op de toplaag en het geluid gedempt wordt.

Loose-lay PVC: Ga je snel verhuizen en wil je snel een vloer leggen? Dan kun je kiezen voor loose-lay PVC. Een dunne vloer die los gelegd (loose-lay) wordt op een geëgaliseerde vloer gelegd. Loose-lay is heel makkelijk weg te halen.

Als je lang op dezelfde plek blijft wonen en duurzame vloer wilt, wordt loose-lay niet aangeraden. Dan is plak of klik PVC een veel betere keus.

Kies voor een PVC vloer dat bij je past. Vraag hier gratis offertes aan bij PVC vloerspecialisten.

Wat zijn de algemene voordelen van een PVC vloer?

1. Geschikt voor vloerverwarming: PVC vloeren zijn warmte doorlatend waardoor het uitermate geschikt is voor vloerverwarming. Nooit meer koude voeten als je in bed stapt. Vooral plak PVC is zeer geschikt voor vloerverwarming, maar ook klik PVC (dat op laminaat lijkt) is geschikt.

2. Veel verschillende designs: PVC vloeren zijn er in veel verschillende designs, denk hierbij aan een houtlook die bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer, een natuurstenen uitstraling of betonlook. Een design die rust uitstraalt, is een aanrader voor je slaapkamer.

3. Vochtbestendig: Een PVC vloer is vochtbestendig, het kan dus helemaal geen kwaad als er een glas van je nachtkastje valt.

4. Sterk: Een PVC vloer gaat jaren mee. Hij is sterker dan een laminaat of vinyl vloer omdat er een dikke slijtlaag opzit.

5. Makkelijk schoon te maken: PVC vloeren hebben een gladde oppervlakte waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Aan de vloer stofzuigen en dweilen met warm water heb je voldoende. Het gebruiken van een wisdoek zou ook een mogelijkheid zijn.

Geniet ook van de voordelen van een PVC vloer in de slaapkamer. Vraag hier gratis PVC vloer offertes aan.

Vloerkleed onder je bed voor een fijn compromis

Twijfel je tussen de warme knusse uitstraling van vloerbedekking in je slaapkamer en alle gemakken van een PVC vloer?

Kies er dan voor om een vloerkleed onder je bed te leggen. Op deze manier kun je de slaapkamer een nog warmere uitstraling geven en heb je nooit meer koude voeten als je uit bed stapt.

Wist je dat je voor de mooiste look je het vloerkleed het beste voor tweederde onder het bed kunt leggen. Dit houdt in dat je bij een tweepersoonsbed een kleed van ongeveer 2,5 bij 3 meter nodig hebt.

Hier vind je een uitgebreide collectie aan vloerkleden voor op de slaapkamer.

Vloerkleed bij je bed op een PVC vloer

PVC vloer doortrekken in het hele huis

Wist je dat een PVC vloer niet alleen mooi en praktisch is in de slaapkamer? Je kunt een PVC vloer ook heel makkelijk en doortrekken in de rest van het huis. Hierdoor creëer je een geheel in je huis.

PVC vloer in meerder (slaap)kamers

PVC vloer op de trap

PVC is uitermate geschikt voor een traprenovatie. Het is een sterk materiaal en gaat lang mee. Ga je voor de houtlook dan ben je met PVC ook veel voordeliger uit dan wanneer je kiest voor een traprenovatie van volledig hout.

Kies je voor een trap in dezelfde kleur als je vloer beneden en boven of kies je juist voor een totaal andere kleur om een contrast te creëren?

PVC vloer in de badkamer

Omdat PVC vochtbestendig zijn kun je PVC vloer ook in de badkamer leggen. Door de verschillende designs heb je veel meer keuze dan alleen een tegel uitstraling in je badkamer

PVC vloer in de keuken

Door de vochtbestendige eigenschap van PVC kun je een PVC vloer ook goed in de keuken leggen.

Offertes aanvragen bij PVC vloerspecialisten

Ben je toe aan een nieuwe vloer in je slaapkamer? Kies voor een PVC vloer.

Vraag nu een offerte aan bij de PVC vloerspecialisten en voorkom dat je teveel betaald. Geheel gratis + vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten